Reklama

Reklama

Hory mají oči

(festivalový název)
  • USA The Hills Have Eyes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tuctová americká rodina s novorodeniatkom a dvoma psami si to hasí skrz vyprahnutú púšť do Kalifornie. Naskytnú sa problémy, minivan musí zaparkovať a naši hrdinovia sa ocitajú mimo civilizáciu, v zapadnutej plošine, pripomínajúcej mesačnú krajinu. Ide o priestor pre vzdušné cvičenia vojenských stíhačiek. A hlavne... brúsi si na nich zuby rodina domorodých kanibalov, žijúca v poblízkej jaskyni. Nízkorozpočtový horor, natočený za 230 tisíc amerických dolárov sa stal prekvapivým hitom. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (134)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si připomněl jak tuto klasiku, tak i pozdější remake. A musím uznat, že původní originál je daleko špinavější, bezútěšnější a ve svém základu surovější. Drsný příběh rodiny, která je v pustině vystavena nočním můrám, nejhrůznější zkoušce, boji na život a na smrt. A v zabíjení je Craven neúprosný, nezná slitování. Stejně jako v pozdějším zfilmování i zde je jednou z nejsilnějších scéna točící se okolo útoku na karavan. Ještě drsnější mi však přijde napadení psem, jež mi připomnělo Fulciho Beyond. Výborný střih a cvičený pes dávají ve výsledku děsivý obraz, kdy napadený nemá šanci. Až hmatatelná zuřivost propukne u Douga, zdánlivě uťápnutého mladíka, když se rozhodne zachránit dcerku. A navrch jedovatý chřestýš! Takhle vypadá skutečný kultovní snímek, jenž dal inspiraci celé řadě dalších filmů až dodnes. Snad jen Brenda mohla v závěru na ječení ubrat, ale nezabrání mi to, abych hodnocení zvedl o jednu krásnou krvavou *. Komentář s krásným číslem 3333. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

They burned the father, killed the mother, and raped the sister! Celkem povedený buranský horor... Typická americká rodinka vs. parta primitivních neandrtálců s vysílačkama a velkou radostí cokoli ukrást nebo zničit. Sice první polovina ubíhá pomaleji než by měla, ale druhá to celé vynahradí. A hlavně finální čtvrt hodina je velmi zábavná, protože ty zaostalý hovada se konečně pořádně naserou a je velká radost se na ně dívat. Celý film působí reálně, nejsou v něm žádný nadlidi nebo mutanti. Hlavně Michael Berryman je pro svojí roli jako dělaný. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když budu porovnávat s remakem z roku 2006 tak u mě jasně vítězí tahle starší verze(a to je co říct protože žeru gore efekty a plno krve ve filmech)Remake je sice brutálnější a krvavější,ale tohle má pořádně hutnou atmosféru která mě držela pořád v napětí.A rozhodně zábavnější zabijáky než modernější verze.Za mě vítězí stará škola a kdo to ještě neviděl tak vřele doporučuju.Samozdřejmě jen fanouškům žánru. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Tajné experimenty pro vládu zas jednou něco podělaly. V dálce se ozývá nelidský řev, jsou tu první burani, jak tohle jenom dopadne? Prvotní povzdech, že se The Hills Have Eyes nedokážou vyšvihnout nad standard B produkce, se ztratil - pod krvavým nánosem jej nikdo nenajde. Samozřejmě, béčko to je stále, jenomže pravda je trochu složitější. Tenhle film má jiné věci na práci, než servírovat vám moralistické žvásty. Tady jde o krvavý masakr mezi americkou rodinkou a zdegenerovanými burany. Wes Craven dokáže i s hubeným základním obsahem bavit. S přiloženým prstem u spouště porcuje maso a touto cestičkou si kráčí až do titulků. Ale posléze, co si otřete pot z čela, vyhrabete nohy ze střev, zjistíte, že žádná hlubší scéna, která by byla zapamatování hodná, v obsahu není. 6/10 ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

No jo není nad klasiku co? Ovšem tady musím přiznat že pozdější remake mě bavil více a to neodvolám ani když mě vysadíte v poušti. Jasné Wes to celé odstartoval nápad dobrej vše super a bla bla bla...ALE...všechno klapalo jen dokud se neobjevila rodinka kanibalů nebo spíše kaniblbů. Jeden trapnější než druhej to vám povím a upřímně jsem plešouna podezíral že má zácpu podle toho jak valil oči (sorry kámo v jiných filmech z tebe šel respekt tady fakt ne). Ono je vůbec u hororu docela špatně když máte z hrůzných kaniblbů výbuchy smíchu takže atmosféra udělala po cca půl hodině pá pá a odešla asi do té slunečné Californie kam se původně mělo jet dokud Velkej Bob nechtěl za každou cenu do stříbrného dolu. Ale co...ta první půl hodinka byla super a film vydělal na tu dobu balík a to se počítá ()

Galerie (18)

Zajímavosti (27)

  • Při castingu na roli Ruby pořádal Wes Craven mezi ucházejícími se herečkami běžecký závod. Janus Blythe závod vyhrála. (Chatterer)
  • Roli malé Katy hrály ve skutečnosti dvě různé děti. (Chatterer)
  • Film je volně založen na skotské legendě z patnáctého století o Sawney Beaneovi a jeho rodině (manželka, osm synů a šest dcer). Tato rodinka žila v horách nedaleko Edinburghu, kde přepadávala a mučila pocestné. (Chatterer)

Související novinky

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Krev, duchové, strach… Aja

Krev, duchové, strach… Aja

26.11.2005

Mladý francouzský režisér Alexandre Aja se rozhodl vybudovat svoji kariéru na slasher hororu. Zatímco v našich kinech běží Noc s nabroušenou břitvou, v níž neznámý příchozí terorizuje jednu rodinu,… (více)

Remake Cravenovej klasiky

Remake Cravenovej klasiky

18.06.2005

27. júna sa začne produkcia pred niekoľkými mesiacmi ohláseného remaku kultového hororu Wesa Cravena, a tým nemám na mysli Nočnú moru v Elm Street, ale u nás o niečo menej známy THE HILLS HAVE EYES o… (více)

Reklama

Reklama