Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nancy (Heather Langenkamp) prožila smrt svých přátel. Matka a její blízké okolí si myslí, že se zbláznila a vytváří si vlastní postavu, která je zabila. Jenže postupem času napovrch vyplouvají důkazy, že vrahem je Freddy Krueger (Robert Englund), který se jí zjevuje prostřednictvím snů. Nancy zjistí, že v minulosti zabil 20 dětí a rodiče se sami pomstili, když selhaly vyšetřující orgány. Nezbývá jí než se vydat do posledního nerovného boje s Freddym a záchranou jí může být právě její otec (John Saxon). (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (718)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přišla tuhle na chalupě za mnou droboť, že by ráda viděla tu legendu z mých časů. Freddyho. Ne, to není film pro vás rázně jsem je odmítl a lehce se zatřásl při vzpomínce, jak po vypnutí videa u sousedů jsem to měl domů dvě patra v temném činžáku stařičkým rozhrkaným výtahem... Tenkrát stačilo aby na mne na chodbě někdo zacvakal nůžkami a výtahem bych jezdi celou noc aniž bych z něj vylezl... Nakonec mne ale droboť ukecala. Přeci jen už něco viděla, dokonce Drákulu od Coppoly. A tak jsem absolvoval další escort mission zvědav jak na mne bude film působit po 30 letech. A věřte, že to bylo velmi zajímavé poznání. Ačkoliv některé triky lze nazvat na svoji dobu zajímavými, celé to bylo neskutečná blbina. Ani stín strachu ani ždibíček. Jen takový ten letmý úsměv na tváři. Jako když jedete na vozíku na pouti strašidelným hradem a vevnitř se mechanicky pohybují ty všelijaké figurýny a kostlivci a vy vydíte místo strachu ty dráty, žárovky a hejblata... Vzpomínám si, jak jsem se na poutích strašně dlouho bál na tuto atrakci jít. A když jsem se pak odhodlal, bylo už pozdě. Prostě propásl jsem ten moment, kdy jsem se tam snad mohl opravdově bát. A tak je to i s tímto filmem. Mohl fungovat jen ve svých časech A fungoval! Ale dnes, dnes už i odrostlejší děti jsou tak otrlí z všudypřítomného násilí a krve, že tenhle film na ně opravdu nemůže působit strašidelně a o to více na nás. Také jsem pochopil, že tenhle film bude další z argumentů, že jsem žil v primitivní a pžedpotopní době... :-). Jak hodnotit? Je to již hodně vyčichlé, nicméně respektuji jeho stáří a tak hodnotím průměrem - třemi seky čepelí... * * * ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl možná nejznámější osmdesátkové hororové série. Freddy tady zase tolik prostoru pro své skopičiny nedostává. Překvapí, na svou dobu a rozpočet, poměrně kvalitní triky. Co nepřekvapí je výborná atmosféra, holt Craven svého času, když chtěl, tak uměl. O něco více se mě vždy líbila Trojka, ale Jedničce už nikdo nikdy neodpáře fakt že tímhle to samozřejmě všechno začalo. Dobrou a sladké sny. Body Count:: 4. 70% ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Noční můru jsem neviděl snad deset let a o to větší je moje překvapení, jak skvěle pořád funguje, jak výborně je to vymyšlený a realizovaný horor. Propojení a prolínání reálného a snového světa je naprosto fascinující, postavy jsou v rámci žánru věrohodné, napětí gradované na max. Co víc si přát? Cravenův opus magnum (a že mám třeba Vřískot zatraceně rád!). ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nancy, po chodbách se neběhá! Hororový kult Wese Cravena, který se (stejně jako v budoucnu Vřískot) zapsal do dějin žánru, myslí filmových fanoušků a jednoznačně se zařadil mezi klasiku. Nepolapitelný snový přízrak Fred Krueger, v otrhaném klobouku, zeleno-červeném svetru, s ohněm znetvořenou tváří a noži místo rukou, je dnes absolutně kultovní postavou hororového průmyslu. Po hodně dlouhé době jsem Noční můru zhlédl a byl jsem spokojen. Co, spokojen? Nadšen! Líbí se mi Freddyho originální útoky na své oběti, např. když nepřirozeně natahuje ruce, honí Tinu po zdech ložnice či vystrčí svá ostří z vany. Fajn vychytávky. Už se filmu neděsím jako v deseti letech, když jsem ho sledoval v pozdních nočních hodinách na satelitu a s německým dabingem, ale skvěle se u něho bavím. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charles Bernstein: 1. Prologue ,2. Main Title ,3. Laying the Traps ,4. Dream Attack ,5. Rod Hanged/Night Stalking ,6. Jail Cell ,7. Confrontation ,8. Sleep Clinic ,9. Terror in the Tub ,10. No Escape ,11. School Horror/Stay Awake ,12. Lurking ,13. Telephone Terror ,14. Fountain of Blood ,15. Evil Freddy ,16. Final Search ,17. Run Nancy , ()

Galerie (178)

Zajímavosti (135)

  • Režisér Wes Craven se v jednom rozhovoru rozpovídal o znetvořeném bezdomovci, který byl pro něj inspirací pro postavu Freddyho (Robert Englund). Viděl jej z okna domu jeho rodiny, když mu bylo 11 let. Muž prý patrně musel cítit, že jej někdo sleduje, a tak se zastavil a podíval se mu přímo do obličeje. Malý Wes Craven se vyděsil a uskočil zpět. Dlouho čekal, než nabyl dojmu, že muž odešel. Poté se vrátil k oknu, ale muž stál stále na stejném místě a nejenže jej sledoval, ale navíc pohnul hlavou směrem kupředu. Poté muž zamířil ke dveřím domu. Vyděšený Craven vyběhl z pokoje a běžel do spodního patra, kde uslyšel kroky na chodbě domu. Jeho o deset let starší bratr popadl baseballovou pálku a vyběhl na chodbu, ale muž tam již nebyl. (ajaxx)
  • Wes Craven chtěl původně Freddymu (Robert Englund) na hlavu nasadit pruskou vojenskou přilbu. Ošuntělý klobouk, který nakonec nosí na hlavě, si prosadil až Freddyho herecký představitel. (Veleknez)

Související novinky

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Reklama

Reklama