Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nancy (Heather Langenkamp) prožila smrt svých přátel. Matka a její blízké okolí si myslí, že se zbláznila a vytváří si vlastní postavu, která je zabila. Jenže postupem času napovrch vyplouvají důkazy, že vrahem je Freddy Krueger (Robert Englund), který se jí zjevuje prostřednictvím snů. Nancy zjistí, že v minulosti zabil 20 dětí a rodiče se sami pomstili, když selhaly vyšetřující orgány. Nezbývá jí než se vydat do posledního nerovného boje s Freddym a záchranou jí může být právě její otec (John Saxon). (Rodriguez)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (718)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Totálna hororová klasika. Diabolský Robert Englund dokáže aj viac než štvrťstoročí poriadne nahnať strach a niektoré pamätné scény stále utkvejú v mysli. Wes Craven potvrdzuje titul kvalitného hororového režiséra. Mladý Johnny Depp vo svojej prvej serióznej filmovej úlohe je už len čerešničkou na poriadne nabrúsenej torte. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Velký problém tohohle filmu vidím v té naprosto otřesné osmdesátkové produkci. Protože i když si myslím, že spousta starých věcí může být kvůli své neumělosti a naivitě proklatě stylová a zábavně špatná, tak tahle strašná syntetizátorová hudba v kombinaci s napomádovanými účesy nějakým způsobem účinkuje tak, že mi vstávají všechny chlupy na těle, ale určitě ne tak, že by se mi to líbilo. Takhle na mě film působí, jako by pár dost dobrých nápadů (třeba natočení a sestříhání Tininy smrti, potom Nancy v koupelně, gejzíry a jazyky a tak) bylo umístěno do velkého smotku skelné vaty a já si měla do něj skočit, abych se k těm scénám dostala. Když už mě má svědit a pálit celé tělo, tak bych za to chtěla víc. (Ať jsou si klidně nagelovaní, ale jinou hudbu, prosííím.) ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nancy, po chodbách se neběhá! Hororový kult Wese Cravena, který se (stejně jako v budoucnu Vřískot) zapsal do dějin žánru, myslí filmových fanoušků a jednoznačně se zařadil mezi klasiku. Nepolapitelný snový přízrak Fred Krueger, v otrhaném klobouku, zeleno-červeném svetru, s ohněm znetvořenou tváří a noži místo rukou, je dnes absolutně kultovní postavou hororového průmyslu. Po hodně dlouhé době jsem Noční můru zhlédl a byl jsem spokojen. Co, spokojen? Nadšen! Líbí se mi Freddyho originální útoky na své oběti, např. když nepřirozeně natahuje ruce, honí Tinu po zdech ložnice či vystrčí svá ostří z vany. Fajn vychytávky. Už se filmu neděsím jako v deseti letech, když jsem ho sledoval v pozdních nočních hodinách na satelitu a s německým dabingem, ale skvěle se u něho bavím. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

He, to som ale dostal nakladacku! Asi do polovice filmu som sa snazil dosledne sledovat dejovu liniu aby som rozoznal co je sen a co realita, avsak coraz viac sa dej zamotaval a to takym sposobom, ze som mal dojem, ze film ma absolutne deravy scenar plny logickych chyb. V zavere si zo mna vsak film vystrelil takym sposobom, ze som sa citil ako somar. Freddyho nocna mora zaucinkovala tak, ze nielen hlavna postava, ale ani ja som uz nedokazal rozoznat sen od skutocnosti, a zo zdanlivych nezmyslov sa vykluli len dalsie Freddyho "triky". Parada. A aj ked mi zopar veci na filme nesedelo (hlavna hrdinka a jej "domyselna" pasca), neskrivam radost z toho ze stara klasika naplno splnila svoju povest a moje ocakavanie a ja som sa skvelo bavil. Neda mi na zaver nespomenut scenu v skolskej budove - to som sa ozaj bal :O . A Freddy, to je z pekla DABEL !!! (8.8/10) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charles Bernstein: 1. Prologue ,2. Main Title ,3. Laying the Traps ,4. Dream Attack ,5. Rod Hanged/Night Stalking ,6. Jail Cell ,7. Confrontation ,8. Sleep Clinic ,9. Terror in the Tub ,10. No Escape ,11. School Horror/Stay Awake ,12. Lurking ,13. Telephone Terror ,14. Fountain of Blood ,15. Evil Freddy ,16. Final Search ,17. Run Nancy , ()

Galerie (178)

Zajímavosti (134)

  • Johnny Depp (Glen Lantz) dostal roli ve filmu náhodou. Když se Wes Craven zeptal na názor své dcery, kdo by se jí v roli líbil, tak na fotkách vybrala právě Deppa. Šlo o jeho první filmovou roli. K tomu, aby se stal hercem, ho přesvědčil Nicolas Cage. Na casting šel v doprovodu svého kamaráda Jackieho Earla Haleyho, který sice roli nedostal, ale o 26 let později si zahrál samotného Freddyho. (Duoscop)
  • Všechny scény v kotelně se natáčely v suterénu věznice Lincoln Heights, která byla krátce po natáčení zkonfiskována pro nebezpečně vysoký obsah azbestu. (Alfréda)

Související novinky

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

Star Wars a Pán prstenů se dočkaly obří pocty

15.12.2021

Americký národní filmový registr se letos opět rozšířil o několik významných děl, mezi něž byl konečně zařazen také fantasy počin režiséra Petera Jacksona Pán prstenů: Společenstvo Prstenu. Snímek z… (více)

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Wes Craven (1939-2015)

Wes Craven (1939-2015)

31.08.2015

Ve věku 76 let nás včera opustila hororová legenda Wes Craven. Slavný režisér podlehl rakovině, která ho trápila mnoho měsíců, přesto mu ale nezabránila v tom, aby se věnoval svému milovanému žánru.… (více)

Reklama

Reklama