Reklama

Reklama

Vítejte na hřišti pro dospělé, které je navrženo tak, aby uspokojilo všechny vaše představy, a kde jsou realističtí roboti naprogramováni na romantiku... násilí... cokoli. Vítejte ve Westworldu! Podnikatelé Peter Martin (Richard Benjamin) a John Blane (James Brolin) přijíždějí strávit dovolenou v zábavním parku imitujícím Divoký západ, kde nechybí tanečnice, hromadné barové rvačky ani přestřelky, ale všechno je bezpečné a neškodné. Když je však Blane postřelen robotem (Yul Brynner) a záhy umírá, Martin zjišťuje, že se něco příšerně zvrtlo. Všichni lidští provozovatelé jsou mrtví a roboti vyvražďují návštěvníky v tomto sci-fi thrilleru od scenáristy a režiséra Michaela Crichtona (Jurský park). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

klerik 

všechny recenze uživatele

Áno, film je ľahké odsúdiť. Pretože je slabý a zaslúži si to. Po hodine nudy nasleduje naháňačka... Mám rád Brynnera, mám rád westerny, mám rád sci-fi, ale toto bolo fakt slabé. V podstate je to klasický Crichton - veľa jeho kníh má dobrý nápad a zlé prevedenie (napr. Jurský park je v knižnej podobe strašný). Doba vzniku ako poľahčujúca okolnosť pre Westworld tiež príliš neobstojí, pretože v tej dobe už existovali filmy ako Lucasov THX 1138 či Kubrickov MECHANICKÝ POMARANČ. O SOLARISE a VESMÍRNEJ ODYSEI ani netreba hovoriť... Zo slušnosti dve hviezdy ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Skvely napad zkombinovat me oblibene zanry do jednoho filmu a okorenit to Yulem a Jamesem (Baleovym otcem ;]]) - mezi nami Richard je jalovy jak tele. Kdo s cim zachazi tim taky schazi. Anroid Yul je drsny a z jeho oci slehaji plameny pomsty/silenstvi - oboji tak trochu zvlastni u robota...Parada, co muze byt lepsi nez filmy ze 70.let... Trosku me zamrzelo, ze se mimo Westworldu nezamerili vic i na Romanworld, Mediivalwold a jak byly vzajemne propojene, ale jinak dobre - mnoho filmu tento vykrata - Terminator treba - budu si muset nekde sehnat ten druhy dil... ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nápad opravdu zajímavý ale Crichton zde dokazuje, že psaní mu šlo přeci jen lépe než režírování. Nápad mi zde přišel trestuhodně nevyužítý a Yul Brynner tu je prostě jen proto, že se objevil v "Sedmi statečných" a popravdě to, že tu vypadá úplně stejně mi přišlo jako nechtěná parodie. Zpracováním velice slabá sci-fi. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

HE'S AFTER ME! THEN YOU'VE GOT NO CHANCE!! Ten film byl tak zvláštně divnej, ale při tom skvělej. Dobrej úvod, kde všechno vypadá, že 1000 dolarů za den na osobu je dovolená snů. Můžeš zabíjet "lidi" a klátit místní robo-běhny a všechno je to prostě fun. Jenže chyby programů a robotů rostou a film si tím buduje takovou katastrofickou atmosféru, která je téměř hmatatelná, jako například poprsí robo-šlápek. Vše se umocňuje první katastrofou, kde chřestýš poraní hosta a Daphne nechce dát králi. No, závěr, kde Yul "killing machine" Brynner stojí před oběma hlavními protagonisty a odsekne jen DRAW je fenomenální. Od tam až do konce je film napínavej a ve středisku dosahuje dokonce hororové atmosféry. Neuvěřitelně dobře zpracované. Třeba to jak reaguje na louče. Výborný. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Určitě hodně netradičně pojaté sci-fi z prostředí divokého západu. Příběh sice zrovna dvakrát neoplývá akcí a napětím, ale při pohledu na staré dobré kovbojské souboje se divák cítí jako doma a zvláštní atmosféra dodává filmu pestrost. Nejlepší je ale Yul Brynner, který do děje se svým nekompromisním pohledem skvěle zapadne. Žádný nářez to tedy není, ale na to jedno zhlédnutí příjemná a originální podívaná. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (23)

  • Na záběry s chřestýšem bylo použito celkem deset hadů - čtyři pro záběry plazícího se hada a šest plazů na záběry pro hada útočícího. Natáčení neprobíhalo zrovna snadno, protože chřestýši se chovali o poznání méně agresivněji, než tvůrci předpokládali. Michael Crichton ve své knize Cesty (Travels) dokonce píše, že jedno nešťastné syčící stvoření (ve snaze přimět je k větším výkonům) na rozpálené poušti málem upekl - had se však stal ještě více malátným. (Fingon)
  • Když je chřestýš zastřelen, je téměř roztržen na dvě části. Když pracovníci Delosu krátce poté vytáhnou hada, je tělo neporušené bez známek výstřelu. (Marek06)

Související novinky

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Reklama

Reklama