Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

H34D 

všechny recenze uživatele

Štěstí, co je štěstí? Muška jenom zlatá! ... Sakra, to sem nepatří... Cronenbergova Moucha není ryzí, ani prvotřídní horor, ale přiměřeně strašidelná a hodně nechutná úchylárna (v tom kladném slova smyslu), která relativně obstojně funguje i jako sci-fi drama, třebaže některé béčkové aspekty skrýt prostě nemůže. Co mě příjemně překvapilo, tak od počátku poutavý a po celou dobu svižný děj, byť scénář je dost lineární. Bavit se, bát a možná i trochu si ublinknout u Mouchy jde určitě, avšak od hororové atmosféry jsem čekal trochu víc a jen tak mimochodem, nechápu, jak se mohla Veronica s Brundlemouchou objímat, tím jakoby divákovi řekla "jen klid, je to jen kostým". 7/10 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Cronenberg má patent na sugestívne snímky, a Mucha odjakživa patrí k jeho najsilnejším. Námet je jednoduchý - vedecký experiment, ktorý Seth Brundle vykoná sám na sebe, sa nepredpokladateľne zvrtne, a časom sa začnú prejavovať jeho nepríjemné dôsledky. Cronenberg predkladá štúdiu fyzicky aj psychicky sa meniacej ľudskej bytosti v niečo odpudivé. Psychickejší dopad je paradoxne zaujímavejší - zo skromného a trochu ostýchavého Setha sa stáva ambiciózny vedec, ktorý prekročil prah dosiaľ neobjavených možností, túži po sláve a zapísaní sa do histórie. Azda jedinou vecou, ktorá mi na filme trochu vadila, bola expozícia (úvod) príbehu, ktorá mi po polnoci už prišla trochu zbytočne naťahovaná a nudná. 80% ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji při tom filmu večeřet. Maskéři se zde skutečně vyřádili (Oscar), není to však to jediné co tento horor nabízí. Děsivě tragickou postavu vědce sehrává Jeff Goldblum tak, že zároveň vzbuzuje hrůzu i lítost. Pohled v jeho tváři, když zjistí, že došlo k nevratné změně, která povede k jeho konci, je nezapomenutelný. V původní verzi došlo k přeměně náhle, zde se změna děje postupně - a to je právě to geniální. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které nastavily metr, jak nahlížet k tématu teleportace (mimo jiné) a inspirovaly se jím mnohé jiné filmy, takže je na škodu, pokud člověk viděl nejdřív ty novější, stejně jako já. Nicméně masky fungují pořád stejně strašidelně a celé finále jsem byl napjatý, podobně jako u Carpenterovy Věci. Neumím si moc představit, jak nudně by to vypadalo dnes, po 35ti letech...78% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. Main Title ,2. Plasma Pool ,3. The Last Visit ,4. Stathis Enters ,5. The Phone Call ,6. Seth Goes Through ,7. Ronnie Comes Back ,8. The Jump ,9. Seth And The Fly ,10. Particle Magazine ,11. The Armwrestle ,12. Brundlefly ,13. Ronnie's Visit ,14. The Street ,15. The Stairs ,16. The Fingernails ,17. Baboon Teleportation ,18. The Creature ,19. Steak Montage ,20. The Maggot/Fly Graphic ,21. Success With Baboon ,22. The Ultimate Family ,23. The Finale , ()

Galerie (204)

Zajímavosti (38)

  • Když se k režii dostal David Cronenberg, přepsal většinu scénáře Charlese Edwarda Pogua. Změnil tak postavy (včetně jmen), dialogy a většinu děje. Klíčová myšlenka z původního scénáře – sloučení člověka a hmyzu a detaily přeměny – zůstala zachována. (HellFire)
  • Jeffovi Goldblumovi (Seth Brundle) sa takmer nevyplatilo, že prišiel na casting v spoločnosti svojej priateľky, ktorú chcel presadiť ako filmovú Veronicu. David Cronenberg totiž nikdy nemal v úmysle pracovať so skutočným párom a chvíľu uvažoval, že odmietne aj samotného Goldbluma. Až Geena Davis (Veronica Quaife) ho presvedčila, že bude tou správnou voľbou. Voči Jeffovi mali námietky aj výkonný riaditeľ spoločnosti Fox, nakoľko v ňom nevidel potenciál hviezdy, a Chris Walas, ktorý cítil, že sa na jeho tvár bude len ťažko nanášať maska. Obaja nakoniec dali na rozhodnutie Cronenberga (classic)
  • První film uváděný do kin, který měl televizní premiéru na televizní stanici Fox. (HellFire)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama