Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

tron 

všechny recenze uživatele

„Poviem vám na rovinu, z tých vašich šiat je mi zle.“ Štvorka vtrhla do kín len rok po trojke a aj keď to možno nie je žiadny zázrak, stále sa ako-tak drží zubami nechtami pôvodného ducha série a ja tomu tie mizerné 3* dám, aj keď ako hovorí klasik nedám ich rád. Skutočný zošup kvality ale nastal až odchodom Stevea Guttenberga, čo sa odohralo už v nasledujúcej časti, po ktorej (vrátane) už séria nikdy viac nebola taká, ako v prvých štyroch dieloch. V Policajnej akadémii 4 Lassard odchádza na pracovnú cestu a dočasne ho nebude zastupovať nikto iný, než legendárny kapitán Harris v podaní G.W. Baileyho. Na tom je zaujímavé, že si ho fanúšikovia so sériou podvedome spájajú a pritom vynechal ako dvojku, tak trojku (počas tejto prestávky sa s Guttenbergom stihol stretnúť v roku 1986 aspoň v hite Číslo 5 žije, keď už nie v Policajných akadémiách). Kapitán Harris urobí všetko pre to, aby sabotoval Lassardov ambiciózny nový občiansky program, v rámci ktorého chce do zboru prijať civilov v čele s militantnou agilnou dôchodkyňou pani Feldmanovou, ktorá si okamžite získa Tackleberryho drsné srdce. Vracajú sa Mahoney, Hightower, Hooksová, Jones, Lassard, či „pán Zed“ a Sweetchuck. Pikoškou je výskyt 29-ročnej Sharon Stone. Nesmie chýbať Modrá ustrica a plno situačných gagov s pádmi, sekundovými lepidlami, kakancami od holubov, prasknutými okuliarmi, ovoniavaním guliek, „toi-toikou“ a Jonesovými zvukmi. ()

darm 

všechny recenze uživatele

Ten film není místy zas až tak nudný, ale i přesto, že se na něj dá dívat, je naprosto zoufale nevtipný. Je tu hrozně moc vidět režisérova snaha o to natočit vtipný film. Což o to, některé ty scénky samy o sobě mají potenciál být vtipné, ale v tom provedení, které nám bylo nabídnuto to prostě nemůže fungovat. Posledních dvacet minut už jsem opravdu přetrpěl. Zoufalých 20-25%. ()

Reklama

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Nesahej na to! Už mi nikdy bez dovolení nesahej na koule, Proctore!" Poručík Harris se vrátil, což filmu hodně pomohlo. "Utřete si z hub ty úsměvy, kašpaři!" Bylo na něj použité vteřinové lepidlo a slzák. Leslie Easterbrook tu má krásnou scénu v bazénu, kde si užijeme jejich vnad... A Mahony se proletí balonem z mladou Sharon Stone. Jinak se tady z obyčejných lidí dělají policajty, aby se naučili bránit. Spolu s jedničkou "zatím" nejlepší díly. - 70%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Počtvrté a dost? Tak tohle určitě platí pro některé postavy, které se v tomto díle objevily naposledy a bohužel šlo o jedny z nejlepších. Upadající úroveň si tak vybrala daň. Přesto se i zde dá nalézt několik velice slušných scén, které mi utkví v paměti. Mladá Sharon se tu určitě neztratila, ale žádný velkolepý výkon nepodala. Nejde si však nevšimnout, že děj už nemá takový šmrnc a legrácky už nejsou tak zábavné, jak tomu bylo doposud. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle uz je jen takova nastavovana kase. Goldthwait je se svym pistenim uz otravnej, z novejch "kadetu" tu neni ani jeden zajimavej, vtipu ubylo a je to tak nejak uz furt to samy. Je sice fajn, ze se vratil Bailey, v prvni svy roli se predstavi Spade a je tu mladicka Stone, ale tady uz to proste zaclo jit do haje, takze se ani nedivim, ze v dalsich dilech se uz Guttenberg neobjevil. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Film mal pôvodne režírovať Jerry Paris, režisér predchádzajúceho filmu Policajná akadémia 3 (1986), ale ten pred natáčaním zomrel. Režisérska taktovka bola ponúknutá scenáristovi Genovi Quintanovi. Ten si však nebol istý, či to zvládne, a tak ponuku odmietol. V deň premiéry filmu povedal producentovi Paulovi Maslanskemu, že svoje rozhodnutie ľutuje, a ten mu zveril scenár a réžiu filmu V dobrom i zlom (1990). (beso74)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 28,1 milionu dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama