Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

mm13 

všechny recenze uživatele

Od filmu k filmu mi je Zellwegerka stále menej sympatická, čo ma tak trošku mrzí, talent baba má. Mnou doteraz prehliadaná Bridget Jones mi prišla ako správna voľba, túžil som si svoj dojem trochu ponaprávať. Omyl! S tou "otrasnou ženskou" si pozriem už iba ak horor... nemala to tak perfektne zahrať!? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako jo, v tehdejší době ještě nebyly k mání odstíny šedi, a zamindrákovaným, stárnoucím a poněkud faldíkovým ženám bylo nutno prodat další pohádku o tom, že i když jste v podstatě pitomá kráva, bude o vás stát pohledný a bohatý muž na vrcholu kariéry a ještě se o vás popere s jedním dalším britským krasavcem. Kdyby aspoň z té postavy Bridget neudělali takovou hloupou nánu pitomou, která se celou dobu snaží být děsně chytrá, a přitom je jen blbá jak tágo. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná a příjemná romantická komedie. Bridget Jones je sympatická a nutí diváka držet jí palce. Skvělý Hugh Grant, ten (resp. jeho postava) se mi opravdu líbil... Tedy do doby, než se ukáže jaký je hajzl, později spíš vynikne decentní Colin Firth, i když ta bitka, kde se odváže taky neměla chybu. V podstatě nemám nic konkrétního, co bych vytknul, ale plné hodnocení určitě nedám, protože snímek nebyl obecně natolik silný aby mě přesvědčil, že ho můžu zařadit mezi elitu... "Daniel enjoys publishing and comes... All over your face?" 8/10 ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zfilmování Bridget Jonesové se náramně povedlo. Film je stejně okouzlující, jako jeho knižní předloha. Bridget Jonesová je v podání Renée Zellwegerové, hlavně díky hereckému výkonu hlavní představitelky, stejně zábavná jako v knize. Colin Firth a Hugh Grant podávají velmi dobré výkony a opravdu se do svých rolí hodí. Dokonce i hudba zde hrála svou významnou roli. Díky ní jste se vcítili do role Bridget. Tuto komedii mám rád, velmi. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že tenhle film nemá světlé momenty, ale na můj vkus je až příliš... dětinský? neuvěřitelný? Baví mě de facto jen Markovy komické modely a jeho opakované konfrontace s Danielem. Nejlepší scénou jsou pracovní pohovory, tu můžu vidět 100x a kouzlo neztrácí, ale jinak... bohužel. :-/ (A kila Renée moc sluší.) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Představitelé dvou hlavních rivalů Hugh Grant (Daniel) a Colin Firth (Mark) jsou ve skutečnosti téměř doslova stejně staří - Hugh se narodil 9. 9. 1960 a Colin jen o den později. (wictoria)
  • Když byla Renée Zellweger (Bridget Jones) v rámci příprav na natáčení zaměstnaná ve vydavatelství, měla na stole fotku svého tehdejšího přítele Jima Carreyho. Kolegům, kteří ji nepoznali, to připadalo divné až úchylné, ale nic jí neřekli. (don corleone)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama