Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná a příjemná romantická komedie. Bridget Jones je sympatická a nutí diváka držet jí palce. Skvělý Hugh Grant, ten (resp. jeho postava) se mi opravdu líbil... Tedy do doby, než se ukáže jaký je hajzl, později spíš vynikne decentní Colin Firth, i když ta bitka, kde se odváže taky neměla chybu. V podstatě nemám nic konkrétního, co bych vytknul, ale plné hodnocení určitě nedám, protože snímek nebyl obecně natolik silný aby mě přesvědčil, že ho můžu zařadit mezi elitu... "Daniel enjoys publishing and comes... All over your face?" 8/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Miramax // Počet premietajúcich kín v USA: 2,547 // Otvárací Víkend USA: $10,733,933 // Filmu môžem vytknúť len pár vyslovene trápnych scén, pri ktorých som mal nutkanie vyhodiť svoju Full HD 3D plazmu von oknom. Inak je Bridget Jones's Diary príjemná a sympatická komédia, ktorá vykúzli úsmev na tvári. PS: Mám slabosť pre ženský britský prízvuk a modrú polievku. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Film je předvídatelný jako prase. Asi zhruba v 5. minutě je vám jasné, jak to celé dopadne. Má to být prý komedie. Nezasmál jsem se ani jednou. Jediné čemu se eventuálně zasmát dalo, bylo to tříchodové menu. Zejména pak modrá polévka, kterou se všcihni báli začít jíst a čekali až tak učiní ten druhý. Teď k hercům a herečkám. Renéé Zellweger, na které celý film stojí, je neuvěřitelně ošklivá ženská. Nedalo se na ni dívat. Colin Firth byl opět skvělý. Ten je ale výborný všude. Hugh Grant nezklamal. Ve zbytku herců a hereček už jsem nenašel nikoho, kdo by mě sral. Myslím si však, že když vás sere hlavní postava, tak vás film nemůže už nijak ohromit. Celkově bych to viděl na takový pěknější odpádek, protože podobně orientované filmy prostě v oblibě nemám. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerná komédia, ktorá stavia na one-man , teda one-woman show Renée Zellweger. Niektoré jej úškrny a iné mimické pohyby boli geniálne a zistil som, že som sa naviac smial na jej "priblblých" výrazoch tváre. Hugh Grant opäť nevystúpil zo svojho tieňa (inak ja ho neznášam) a rozdiel oproti iným mileneckým rolám, bol v tomto filme grobian s pričastým výskytom slovného "fuck". ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Seriem na Čečensko.“ Úžasná sranda, ktorá je tak dobre nakrútená a diabolsky zahraná (predovšetkým Hugh Grant exceluje na tému „Do riti, tomuto hovorím bombarďáky.“), že sa do kože ženy, blížiacej sa k zenitu, vcítia pravdepodobne aj čo i len mierne empatickejší puberťáci. Grant je natoľko krásne hajzlovský, že následne neodolal a o rok neskôr hral v "chlapskej Bridget" (= vynikajúcej adaptácii výbornej knižky britského spisovateľa Nicka Hornbyho Ako na vec). Svižný hrdinkin vnútorný monológ a podľa očakávaní tradičná anglická atmosféra (suchý humor á la „zajačik Playboy“, typická pochmúrna britská výprava interiérov aj exteriérov) sú hlavné devízy tejto rozkošnej, drsnej, romantickej komédie. Kino Považan 2001 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Potyčka Marka Darcyho (Colin Firth) a Daniela Cleavera (Hugh Grant) neměla žádnou předem připravenou choreografii. Byla improvizována tak, aby šlo o co největší zmatek. (NIRO)
  • Když je Bridget (Renée Zellweger) na zahradní oslavě v převleku za Playboy zajíčka, má na sobě tělové silonky. V jednom záběru jsou však punčochy černé síťované. (Mr.Hudson)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama