Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je inspirován skutečným příběhem, který se odehrál v zákopech První světové války na Štědrý večer roku 1914. Když v létě 1914 vypukla válka, překvapila a pohltila miliony mužů. Přišly Vánoce, sníh a spousty balíčků od rodin a armády. Ale překvapení nečekalo uvnitř dárečků, které ležely ve francouzských, skotských a německých zákopech. Tu noc jedna významná událost změnila osudy čtyř postav: skotského kněze, francouzského lajtnanta, výjimečného německého tenora a té, kterou miloval, nádherné dánské sopranistky. Během onoho Štědrého večera se nemyslitelné stalo skutečností: vojáci vystoupili ze svých zákopů, své pušky nechali za sebou a podali si ruce se svými nepřáteli. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Aj ked spracovanie je iba priemerné, námet je velmi zaujímavý. Hodnotenie: 70%

tom9117

tom9117 (hodnocení, recenze)

Darren: Film je výborný a ten úvod je neprekonateľný s ohromnou hudbou, pri ktorej mi behal mráz po chrbte... Škoda, že neviem nájsť soundtrack. Je vidieť, že európska výroba stojí zato.

Bobek27

Bobek27 (hodnocení, recenze)

Moc hezký film, kde spontánní a lidská reakce nachvíli zastavila střelbu. Některé scény na mě opravdu zapůsobily a celý film měl zajímavé a pravdivé ,,poselství,, a to takové, že civilisté anebo lidé co se přímo nezúčastňují války (ať už je to válka jakákoliv i třeba ze současnoti) nemohou odsuzovat, popř. rozhodovat za to, co se děje na bojišti, ať už je to pozitivní, jako tady ve filmu, nebo negativní. Tenhle film nám jasně ukázal, že lidé co ,,tam,, nebyli, většinu věcí nikdy nepochopí a ani nemůžou. To by bylo potřeba si uvědomit i v dnešních časech.

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Hm, tak predsa neskončila do Vianoc, ako sa všetci nádejali ešte v auguste... :-) Šťastné a veselé, ľudkovia v zákopoch. V najbližších rokoch nebudete mať veľa dôvodov na radosť... Hm, a je to už takmer 95 rokov - ani sa človeku nechce veriť, že odvtedy ubehlo toľko času. :-/

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Mno. Hlavne se nejedna o klasicky valecny film proto, ze je to evropska produkce. To je z toho filmu strasne znat a je to jedine dobre.

tomidlo

tomidlo (hodnocení, recenze)

moc hezky zpracovaný film na pozadí prvních vánoc první světové války - duch opery v podání operních pěvců je docela příjemných osvěžením klasických filmů na pozadí války - mohu vřele doporučit nejdná se o klasický válečný film kde létají vzduchem utržené končetiny :D :D

Darren

Darren (hodnocení, recenze)

Film se mi líbil, nejvíc na mě však zapůsobila úvodní titulková sekvence :) Až jednou něco natočím, přesně tak bude vypadat opening :)

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Dneska jsem se na Šťastné a Veselé chtěl podívat na Dvojce, ale bohužel jdou na Primě vynikající Velmi křehké vztahy (6 %) :-(

_ksilt

_ksilt (hodnocení, recenze)

uz dlouho sem nevidel tak uzasnej evropskej filmek, vic takovych prosim, dekuju

 (hodnocení, recenze)

Po dlouhý době bezvadnej film ale hlupákům se zřejmě nezdál dost krvavej, zato je vidět lidskej rozměr války, ať už si dýdžej nebo jak se ten potrhlej kritik jmenuje, myslí co chce.

Niella

Niella (hodnocení, recenze)

Vcera som videla Joyeux Noel. A bola som nadsena. Film sa mi velmi pacil. Spravna davka humoru i "tragiky". Podla traileru som cakala nieco strasne sentimentalne, ale bola som prijemne prekvapena. V jednom momente sa smiat a v druhom sa skoro rozplakat nad absurdnostou vojny... Velmi sa mi tiez pacila akasi "europska sudrznost", ved v ktorom filme zacujete naraz Francuzstinu, Nemcinu i Anglistinu(i ked ja by som ju nazvala skor Skotstinou). Herecke vykony boli super, hlavne sa mi pacili Guillaume Canet, Daniel Brühl a Alex Ferns(vlastne vsetci velitelia) a dokonca ma prekvapila i Diane Kruger, po svojom otrasnom vykone v Troji. Z kina som odchadzala s pocitom, ze tak pekny film som uz dlho nevidela.

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama