Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

blues 

všechny recenze uživatele

Tímto snímkem jsem se jen utvrdil, že české filmy (obzvláště tragi-komedie) stále nestojí za nic, ani za shlédnutí. Mě docela udivuje, jak dokázal Vachler do jednoho filmu nacpat pro mě ty nejméně oblíbené české herce (Matonoha, Dušek, Čtvrtníček), už jen Uršula Kluková tam chyběla a bylo by to obludárium jako dělané... prostě "humor" použitý v tomto filmu mi totálně nesedl a myslím, že ani jiné obsazení by film nevytáhlo nahoru... ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ale jó, dobrej filmeček, ale člověk mu musí leccos odpustit, protože něco takového by se ve skutečnosti asi sotva stalo. Postavy hrobníků jsou absolutně nevěrohodné, ale svým způsobem nevadí, to jak někdo / umře neumře a jak by se k němu asi ve skutečnosti sjížděla celá rodina, je další ee věc, ale jinak v poho. Film to má sám v názvu - černá barevná komedie - takže sem nic extra nečekal, jen pár povedených vtípků, ty tam byly, a po tom, co se film rozjel, jich bylo dokonce i víc než pár. Čili ať si klidně tahle parta lidí dělá filmy dál. ()

Reklama

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Vachler Vachlerovič řekl, že jeho Doblba! bude velmi výživná porce. A bylo tomu přesně naopak, při jeho hlavním servírovaném chodu jsem dostal neuvěřitelnou chuť změnit restauraci a dát si něco...cokoli jiného. Klidně nějakou mizernou švejžužu. Smát se dalo přesně třem slovním a situačním vtipům, zbytek byl šeď, nuda, neohrabaná režie a tragická neschopnost za každou cenu zaujmout a pobavit diváka. Nic z toho nevyšlo. Prosím dost! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eufórie ze Čtvrtníčka v poslední době mě vnutila věřit tomu, že tento film bude rozhodně stát za shlédnutí. Opak se stal pravdou. Sice to je nabyté hláškami až k prasknutí hlavně v první polovině filmu, u které jsem se celkem slušně bavil bohůžel druhá část už je zmrvená až nepochopitelně a tím klesá kvalita filmu znatelně dolů. Příběh je hrozný co si budu nalhávat a řada scén je až nepochopitelně tupá a trapná. Bohůžel to nezachrání ani vcelku vydařené herecké výkony Duška a Čtvrtníčka. Sice se tam objeví pár menších rolí jako například slavný fotbalový delegát Polášek, o to víc zase potěší jeho herecký výkon. --- Hrobku k Vánocům…co je víc co je dál…tohle už je nejdál!!! ()

vitajak 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si tenhle film pořádně zařadit – chvíli to byla komedie, chvíli vážné, chvíli trochu ujeté – ale klady převažují nad zápory tohoto nesourodého dílka od Petra Vachlera - i když žádnou velkou bombu nečekejte. Je fakt, že jsem to viděl jen jednou a je možné, že při dalším shlédnutí bych hvězdu přidal... Ale zase na druhou stranu, kdyby v tom nehrál Dušek a Čtvrtníček, tak bych zase jednu ubral. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo také v Praze. Například na Vyšehradském hřbitově nebo v krematoriu ve Strašnicích. (SONY_)
  • Některé fotografie v úvodu filmu jsou skutečné, například snímky ze svatby Jaroslava Duška s jeho ženou. (Haniczka)

Reklama

Reklama