Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak nejspíš dvojice Vachler Čtvrtníček nezaručuje nic dobrýho, ale na druhou stranu jsou tu i jiní a ta kvalita jde nahoru. Určitě koncert Jardy Duška a hlavně žánr, kterej v té novodobé filmotéce možná do své doby chyběl. Komediální příběh se změní v tragedii, potom v drama a nakonec zase v komedii. Podle mně životní herecký výkon Petra Čtvrtníčka, jeho nejvážnější role. Jinak rozhodně za jedno shlédnutí ročně určitě stojí ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tato komedie je z půlky velice vtipná, v druhé půli hodně černá a taky k nepoznání vážnější. Problém je v tom, že od vtipu ke vtipu vede dlouhá cesta. Ta se místy ztrácí a hodně často zarůstá a stává se neviditelnou. Petr Vachler se snaží, Roman Holý se snaží, herci se snaží, ale výsledek tomu moc neodpovídá. Nejvíc jsem měl práci s tím, odmyslet si od Petra Čtvrtníčka jeho "českosodové" role, i když jeho výkon mi byl nejsympatičtější. Nejlépe myslím dopadla scénka "Věštkyně." ()

Reklama

vitajak 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si tenhle film pořádně zařadit – chvíli to byla komedie, chvíli vážné, chvíli trochu ujeté – ale klady převažují nad zápory tohoto nesourodého dílka od Petra Vachlera - i když žádnou velkou bombu nečekejte. Je fakt, že jsem to viděl jen jednou a je možné, že při dalším shlédnutí bych hvězdu přidal... Ale zase na druhou stranu, kdyby v tom nehrál Dušek a Čtvrtníček, tak bych zase jednu ubral. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Na komedii málo vtipné a na drama moc velká "snaha" o vtip. Bohužel squadra nejlepších, českých komiků Dušek, Čtvrtníček, Polášek tentokrát šlápla hodně vedle a i přes pár úsměvných momentů, se jedná převážně o křeč, osobně za to přisuzuju největší vinu Vachlerovi společně se scénáristy, kteří místo možného kultu natočili rozvleklou snůžku hovadin. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 4/10/// +některé dialogy, momentky a vtipné situace (no hlavně s tím králíkem), zajímavá hudba, Petr Čtvrtníček -Jaroslav Dušek, některé zbytečné scény, občas hluchá místa a celkově film tak nějak o ničem/// Jéžiš, tak tohle je králíkovina. No myslel jsem si, že to bude blbost roku a přitom je to "překvapení roku". Teda to vlastně doblba kecám, ale určitě jsem čekal horší film, než z toho nakonec vylezl. A teď mě omluvte du se doblba dívat na další filmy./// Celkem 53%/// ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo také v Praze. Například na Vyšehradském hřbitově nebo v krematoriu ve Strašnicích. (SONY_)
  • Část filmu se odehrává v obci ŽIHOBCE. Žijí zde filmoví rodiče hlavního hrdiny. Obec se nachází asi 8 km východně od Sušice v krásném prostředí šumavského podhůří. Dominantou obce je kostel se štíhlou věží. Je zde zámek, dva obchody, hostinec, koupaliště a sportovní areál. (blackrain)
  • Některé fotografie v úvodu filmu jsou skutečné, například snímky ze svatby Jaroslava Duška s jeho ženou. (Haniczka)

Reklama

Reklama