Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

werdak

werdak (hodnocení, recenze)

V zajímavostech u tohoto filmu je chyba! Týká se zajímavosti ,,chyba ve filmu,, Kdy Petr Čtvrtníček nabourá v gárážích Renault Megane. Nemá jít o Renault Vel Satis, protože jasně říká, že má auto půjčené od manželky (Renault Megane). To jenom na vysvětlenou, třeba do redakce vyškrtne :-)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Cibul

Cibul (hodnocení, recenze)

Veľmi zlý film. Jedna z najhorších komédií, aké v Čechách za posledné roky vznikli. Dokonca horšia ako "ľudové komédie" z dielne Zdeňka Trošku. A predovšetkým nuda, príšerná nuda, ktorá sa miestami tvári pseudointelektuálne. To je na tomto filme to najhoršie. Herci typu Dušek a Čtvrtníček nabádajú diváka, aby vo filme hľadal niečo, čo tam, žiaľ nie je. Lenže tu nebolo čo hrať. Ani o čom. Na toto bolo škoda peňazí.

Ai.ma

Ai.ma (hodnocení, recenze)

Ještě že jsem si přečetl tu důležitou zajímavost k tomuto filmu. Moje vnímání kinematografie je naprosto převráceno.

HonzaR.

HonzaR. (hodnocení, recenze)

Většině hodnotících přijde lepší první půlka. U mně je to naopak. Hlavní postava si svůj život v první půlce prostě jen odžívá. Po své "smrti" se naopak snaží přesvědčit sebe i ostatní, že ještě žije. Přijde probuzení. Čtvrtníček mi snad poprvé ukázal, že umí hrát. V úvodní scéně na hřbitově je to ještě klasický komik, ale postupně mu jeho postavu více věřím. Snad až na tu posedlost mouchama. Postavy dvou havranů mě zaujaly, škoda, že nedostaly více prostoru. Ale chápu, že na to nebyl prostor. V závěrečném albovém sestřihu jsem se nějak ztratil - kdo, kde s kým skončil.

Cinema

Cinema (hodnocení, recenze)

Pro příznivce černého humoru, bláznivých komedií a absurdních situací je tento fil přesně to pravé. Mně osobně se ten film docela zamlouval, ale zažil jsem i lidi, co odcházeli z kina. Takže pokud ho chcete shlédnout, měli byste se o něm dozvědět o něco víc než jenom ode mne.

b-o-b-r

b-o-b-r (hodnocení, recenze)

když jsem začal koukat na tenhle film tak jsem jen koukal..ale pak už jsem jen nekoukal..trošku jsem z toho ucítil skutečný život..a vůbec mi to přišlo chvílema hodně silný..čekal jsem dobrou českou komedii..a dostal jsem všechno..fakt dobrý

carii

carii (hodnocení, recenze)

mí z toho pocit, že všichni tvůrci se snažili Vaxhlera zachránit, ale on šel tvrdošijně proti nim.

JankaPP

JankaPP (hodnocení, recenze)

no..tento film bol miestami velmi vtipny..ale co prevladalo, bol pocit, ze je nekonecny..poslednych 20 minut som sa uz len pytala kedy to konecne skonci...bohuzial celkovo v tomto filme prevlada akasi hluchota a ani miestami az nevkusne nasekanymi gagmi sa to nedalo vylepsit...

Reklama

Reklama