Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Připomínalo mi to pilotní díl k nějakému sitcomu, který pak měl stejný šmytec jako Liščí pětka.. VAC vždycky byla tak trochu parta sama pro sebe a jejich tvorbu lze poutavostí pro širší obec publika přirovnat k sledování videa z úplně cizí svatby, ale s Doblba!, které vůbec není tak hloupé, jak se tváří, se do mého vkusu a nálady ten Vachlerovic ansámbl bláznů docela trefil. Pan režisér sice krapet vykradl Kubrickovo Eyes wide shut (symbolika značky STOP), nebo Lynche (scéna s věštkyní), ale nemám mu to za zlé, obzvláště když vnuk Pepi Bicana (Dušek) a konec konců i jeho skutečný otec, na komediálním poli nebývale koncertují.. ()

blues 

všechny recenze uživatele

Tímto snímkem jsem se jen utvrdil, že české filmy (obzvláště tragi-komedie) stále nestojí za nic, ani za shlédnutí. Mě docela udivuje, jak dokázal Vachler do jednoho filmu nacpat pro mě ty nejméně oblíbené české herce (Matonoha, Dušek, Čtvrtníček), už jen Uršula Kluková tam chyběla a bylo by to obludárium jako dělané... prostě "humor" použitý v tomto filmu mi totálně nesedl a myslím, že ani jiné obsazení by film nevytáhlo nahoru... ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Na komedii málo vtipné a na drama moc velká "snaha" o vtip. Bohužel squadra nejlepších, českých komiků Dušek, Čtvrtníček, Polášek tentokrát šlápla hodně vedle a i přes pár úsměvných momentů, se jedná převážně o křeč, osobně za to přisuzuju největší vinu Vachlerovi společně se scénáristy, kteří místo možného kultu natočili rozvleklou snůžku hovadin. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Někteří by se asi podivili, jak jsem si mohl dovolit hodnocení ve výši 5*? Já si to dokážu zdůvodnit. Byl jsem na tom v kině a pak následně viděl v televizi. Naprosto skvělý Jaroslav Dušek, dále Petr Čtvrtníček, také ta kouzelná babička a pohřebáci. Absurdní humor, kterému jsem se smál (a nestydím se). Rozhodně doporučuji (tím názvem se nenechte odpudit). p.s. viz Mazaný Filip ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Jo tak s touhle komedií sem spokojen. Není zas tak extra výjmečná a místy mě příjde, že se snaží těžit z rychle nabyté slávy českých filmů, leč se trochu ukvapuje. Přesto všas je dostačujicí pro pobavení a to je snad jediné co můžu od komedie očekávat. Černý humor mi taky nikdy moc nevadil, takže proč ne? ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Dceru Valinku hrála dcera režiséra Petra Vachlera Valerie. (Haniczka)
  • Některé fotografie v úvodu filmu jsou skutečné, například snímky ze svatby Jaroslava Duška s jeho ženou. (Haniczka)
  • Část filmu se odehrává v obci ŽIHOBCE. Žijí zde filmoví rodiče hlavního hrdiny. Obec se nachází asi 8 km východně od Sušice v krásném prostředí šumavského podhůří. Dominantou obce je kostel se štíhlou věží. Je zde zámek, dva obchody, hostinec, koupaliště a sportovní areál. (blackrain)

Reklama

Reklama