Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Doblba! nedrží absolutně pospolu ani dějově,ani scénaristicky.Humor se tu vyskytuje bezvyjímky takřka jen velmi černý,ovšem po čase již opakující se.Herci zde jsou známí spíš díky svým skečům či jevištním výstupům,ovšem film utáhnout seriozně nedokážou.O čistou komedii každopádně nejde,objevuje se zde i poměrně dost dramatických prvků.Celkově jde o průměrnou,chvílemi nudící a zdlouhavou televizní zábavu. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Jo tak s touhle komedií sem spokojen. Není zas tak extra výjmečná a místy mě příjde, že se snaží těžit z rychle nabyté slávy českých filmů, leč se trochu ukvapuje. Přesto všas je dostačujicí pro pobavení a to je snad jediné co můžu od komedie očekávat. Černý humor mi taky nikdy moc nevadil, takže proč ne? ()

Reklama

Zyne 

všechny recenze uživatele

Hudba: Roman Holý... film, ktery je svym zpracovanim uplne mimo veskere chapani... chaby scenar, nefungujici timing vtipku, bezmasa rezie, nevhodny Duskuv voiceover, prehravajici skvadra jinak snad i docela vtipnych a sympatickych hercu, podivna mimika vsech a pri vsech scenach, renaulti product placement...a tak bych mohl pokracovat dale a smerovalo by to k jedinemu zaveru - nikdy vice! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čo všetko môže spôsobiť nečakané dedičstvo.... Áno, tak to už na svete chodí, že pokiaľ ide o peniaze, ako prví sa vždy pohádajú príbuzní. Ide o takú zvláštnu kucapacu, ktorú výrazne drží nad vodou herecké umenie Jaroslava Dušeka, na ktorom to všetko stojí a padá. Jeho groteskný humor je prazvláštny ale vždy funguje. Priemer. 60/100 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nasadit Duška byl dobrej tah, ale třeba takovej Čtvrtníček mi odjakživa sedí spíš do nějakejch štěků, než do skutečnejch rolí. Ten příběh docela černohumornej, ale je vidět, že to je pořád ta naše česká kotlina. Z humoru se místama vyklube vážno a ty mysteriózní prvky mě tam děsily, protože se tam vůbec nehodily. Co bylo ale vůbec nejhorší, tak to varieté nebo jakejsi ten bordel s tlustejma tanečnicema a starejma rašplema. Ono to má sice na jednu stranu dobrej potenciál a nápad, ten se ale většinou stočí tam, kam by nemusel a mohl by jinam a líp. Ale jako úplně zatracovat to nebudu. Myslím, že Vachler (i když tam protekčně procpal dcerunku) sehnal solidní sestavu herců a možná kdyby tento film měl úspěch (což neměl), mohl stvořit i něco lepšího... mám k němu prostě respekt... ale ani nevím proč. Asi spíš kvůli zásluhám na poli českého filmu, než kvůli jeho kreativním projektům. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Některé fotografie v úvodu filmu jsou skutečné, například snímky ze svatby Jaroslava Duška s jeho ženou. (Haniczka)
  • Část filmu se odehrává v obci ŽIHOBCE. Žijí zde filmoví rodiče hlavního hrdiny. Obec se nachází asi 8 km východně od Sušice v krásném prostředí šumavského podhůří. Dominantou obce je kostel se štíhlou věží. Je zde zámek, dva obchody, hostinec, koupaliště a sportovní areál. (blackrain)
  • Ve filmu si otce hlavního hrdiny Jaroslava Duška zahrál jeho vlastní otec, Vlasta Dušek. (fannah)

Reklama

Reklama