Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: Některé horory jsou i po 20-30 letech skvělé - například konkurenční The Descent. Todle opravdu dost stárne. ------ The CAVE jsem si pustil pozdě večer sám ve tmě s čudlíkem zvuku řádně daleko napravo a hlavně jsem vypnul mozek a bavil se. A heleme se přežil jsem, ujmu na zdraví jsem žádnou taky neutrpěl a fakt jsem se bavil. Potíž filmu číslo jedna je že je označován za horor. Hodilo by se spíš označení akčka s velkorisou dávkou hororových nechutností. S představováním hrdinů se ražiser nijak nes*re. O nikom se během filmu nedozvím skoro nic bližšího. Na druhou stranu herci celkem slušně jedou podle šablon a nikdo není protivný. Navíc kdyby Ripleyová prováděla s vetřelci to samé co jedna z jeskynářek při scéně na skále, tak se Alieni ani zdaleka nemají nárok dožít pěti filmů. Ano monstra jako by z oka vypadli vetřelci, jen kyselinu okopírovatse už režiser bál. Jako bonus umí i lítat a jsou mistrnými plavci. Vůbec The CAVE je vykrádačka jak sviňa, ale zábavná. Akce je hned od začátku dost a je nepřetržitě až do konce. Jen ty střihy jéjej, ale postupně se bud zlepšují nebo jsem si na ně zvyknul. Soundtrack taky sedne. Kdo chce vidět solidní oddechovku ať se nebojí a zkusí tohle. Fakt jsou mnohem větši blbosti na poli hororovém. kdo chce vidět opravdový jeskyňářský horor ať si pustí The DESCENT. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou setkal Hunt s Marshallem a hecli se, že by natočili nějakej biják na stejný téma. Po roce se setkali, Marshall si spokojeně mnul ruce, Hunt byl nasranej. Kouknul se totiž na ČSFD a zjistil, že Marshallův plán se líbil víc. Aby ne, Marshall měl ve filmu 6 bab (z toho 4 opravdu pěkné exempláře), Hunt jen dvě baby a k tomu hromadu těch nejoslizlejších maníků, pěkně naolejíčkovaných a nagelovaných. Marshallovy potvůrky jsou mnohem děsivější a to nepotřebují křídla a přiznaný chrup. Marshallova jeskyně vypadá přece jen jako jeskyně, Huntova jeskyně vypadá jako byste zkřížili béčkovou fantasy s dokumentem Cesta po světových jeskyních za 80 dní. Nojo, Rumunsko je halt těžce zkoušená země - Dracula, Čaučesku a templáři (jak jinak). ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zdaleka ne tak špatné jak by se na první pohled mohlo zdát. Dokonce pouze o krapet horší, než jsem čekal. Naopak mě prvních čtyřicet minut opravdu bavilo. A to myslím zcela vážně. Bavilo. Podvodní scenérie jsou nádherné, příběh správně tajuplný. (Aby taky ne, když je to v Karpatech) A máme tu taky Cersei ze Hry o trůny. Pár vědců najde pod zbortěným kostelem vchod do podzemní jeskyně. Ano, kolikrát jsme tohle už slyšeli. Uvnitř se cesta ven uzavře a oni objeví dosud neznámý druh. Krom toho, že plakát filmu lže, jako když tiskne. Tak po nějaké polovině filmu vezme atmosféra za svoje a zbytek filmu je už rutinní a předvídatelná nuda. Nechápu proč. První půlku se film skutečně snaží navnadit hezkým prostředím, kvalitou výpravy a i scénářem. Pak vtrhne na plac přerostlá ještěrka a atmosféra jde do kopru. Neuvěřitelná škoda. Konec filmu je nenápaditý, nudný a skutečně béčkový až to bolí. Epilog je naprosto směšný. [Extended] (62 %) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Cole Hauser je prostě magnet na špatné filmy. Ten člověk má určitý potenciál, ale jak je někde ohlášená jeho účast, větřím průšvih. U Jeskyně jde zatím o jeho "vrcholné" dílo. Báječná gumová monstra, úchvatná jeskyně, ve které může být na témže místě led i oheň, do toho se někomu dokonce povede umřít dvakrát a jedna cesta umí mít hned několik podob. Hvězdičku za scénu na skále a za Marcela lurese, kterého je pro podobné shity vyloženě škoda, 4 dolů za vše ostatní... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už jste si někdy všimli, jak některé filmy tvoří jakési dvojice? Např. Mars útočí a Den nezávislosti, Matrix a 13. patro, Vrána a Smrtihlav.... No a Jeskyně by tvořila dobrou dvojici s Pádem do tmy. Je to sice horší film než Pád..., ale občas dokáže vytvořit stejnou klaustrofobní atmosféru a naopak, prostředí jeskyně je tady mnohem hezčí než v Pádu. Nechci nějak moc tyhle dva filmy srovnávat, už i proto, že se mi docela líbí oba. Jeskyně má podle mě trošku problém v tom, že monstra jsou podle mě možná až moc přehnaná a moc často ukazovaná. Zápletka ujde, herecké výkony jsou slabší, prostředí super, dialogy občas hrůza, ale tak nějak celkově to na mě působilo na slabší tři hvězdičky. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Snímek se natáčel v Rumunsku, kde mají více než 12 000 oficiálně registrovaných jeskyní. Díky nim se tu ročně natočilo až 30 filmů, ale dnes se tento počet skoro ztrojnásobil. (imro)
  • Natáčení ve studiich Buftea nedaleko Bukureště trvalo 8 týdnů. Dotáčení přírodních scén v Mexiku na poloostrově Yucatán se účastnili už jen potápěčtí kaskadéři a trvalo šest týdnů. (Karlas)
  • Příběh Jeskyně se zčásti zakládá na realitě. Koncem 80. let minulého století totiž v Movilských jeskyních našli celkem 35 nových druhů živočichů. Jeden z nich má dokonce žlázu s jedem. I když největší exempláře jeho druhu měli jen 10 centimetrů, nikdo neví, do jaké délky mohou dorůst. Příšery z filmu tedy nemusí být až tolik nereálné… (imro)

Reklama

Reklama