Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Veľmi mierne spoilery: Prvá trištvrte hodina je pomerne zaujímavá, lebo je tu sľubný nábeh na nejaké dobrodružstvo. Zvyšok je bohužiaľ chaotický, pretože strihač neprehľadne zostrihal zábery neprehľadne nakrútené podľa neprehľadného scenára. Síce nechápem, prečo sa hrdinovia v snahe dostať sa na zemský povrch vrhajú do priepastí alebo do perejí tečúcich do priepastí (tj. opačným smerom), ale každý sme nejakí, nie? No. Pri prechode jaskynným systémom narazia a unikajú pred bytosťou, ktorá je veľká ako krava. Z čoho je taká krava tak hlboko pod zemou živá, nevie ani pánboh, keďže to nevedia ani scenárista ani autor námetu. Navyše ide o lietajúcu kravu, ktorá má krídla ako Boeing 747, rád by som vedel, aké evolučné procesy tu pôsobili, keď max. dolet je ca. 150 m. Čo však čakať od filmu, ktorý chce byť x-tým alienovským hororom (dokonca aj podľa plagátu). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Znáte to, o těch kohoutech na jednom smetišti. Tady je zase moc borečků v jedný jeskyni. Až v tom divák skoro ztrácí přehled, kterej z nich je ten největší boreček. Jo a vlastně ještě dvě hezký baby. Dvě hezký baby a parta borečků potápěčů. Všichni potápěči si neustále poměřují šulíny, kdo ho má největšího. Největší šulíny mají ovšem mutanti, kteří si dávají borečky ke svačině. Bohužel mutanti nejsou moc vidět, protože když už se na obrazovce objeví, dostává kameraman trochu třesavku. Ale v rámci žánru lehkej nadprůměr. A hezký exteriéry, vlastně interiéry. Pokud se však divák neubrání tomu, aby nesrovnával s vrcholem žánru The Descent ze stejnýho roku, nemůže dát čtvrtou ani omylem, i když ten film by se při správný náladě dal čtyřma hvězdama myslím směle hodnotit. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Béčkový film, na ktorý sa stačí pozrieť len raz. Film by som doporučil len pre skalných fanúšikov žánru. Inak nikomu. Zo začiatku to vyzeralo celkom zaujímavo a prostredie podzemnej jaskyne tiež nebolo vôbec zlé. Potom ale prichádza zásadný zlom a to keď sa začnú ukazovať tie monštrá. V tých chvíľach totiž kameraman zrejme dostáva epileptický záchvat a zvyšok posiela do hrobu strih. Ale keď sa vypne mozog a sústredí sa len na akciu, tak sa na to kuknúť dá. Potom však radšej rýchlo zabudnúť. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Nebyť tých náznakov atmosféry a niektorých vydarenejších miest dávam odpad! ako hrom. Nechápem prečo takéto rozhodne ambiciózne "dielo" zverili do rúk debutujúcemu režisérovi. Okrem chýb ako slabučká réžia a príšerní herci je film prekliato nudný. Keď sa chce niekto báť, nech si namiesto Jaskyne už radšej pustí seriál Scooby-Doo. Na vlastnú zodpovednosť! ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Bruce Hunt trpí syndromem megalomanství, jelikož šokujícím způsobem v the Cave vypíchnul až ohromující jeskynní komplex(úžasem nedýchám). Vědecká výprava tápe a.. „kdo nás přijde zachránit, když mi jsme ti nejlepší?!“(bezesporu). Posléze i ti natolik skrývaně(tajuplní) okřídlení ještěři, kteří přežívají jen pro ten účel, aby děsili nedočkavé dobrodruhy poznávající divy podzemní říše, jako kdyby vystoupili z bájných příběhů.;) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 24. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • V závěrečných titulcích filmu zazní píseň "Nemo" od finské hudební skupiny Nightwish. Záběry z filmu se také objevují v alternativní verzi videoklipu pro tuto píseň. (MsUtahraptor)
  • Australskému debutantovi Bruce Huntovi producenti svěřili na Jeskyni 30 mil. dolarů, ale během úvodného víkendu (26. – 28. 8. 2005) zaznamenali zisk pouhých 6 milionů. Po měsíci film v amerických kinech vydělal 14,5 milionu. (imro)

Reklama

Reklama