Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

klerik 

všechny recenze uživatele

ČIERNOČIERNA TMA+PÁD DO TMY Čakal som úplnú sra*ku a musím povedať, že až také zlé to nebolo. Béčko. Neviem na koľko ma ovplyvnili zlé očakávania, ale nenudil som sa (logika však škrípe). Režisér nevie pracovať s atmosférou a prvú polovicu dosť zhadzuje klipovitý chaos, ktorý sa "to" snaží neukázať divákovi. Herci sú obstojní, aj keď sa o ich postavách nič nedozvieme. Výprava fakt slušná... A to je kameň úrazu. Oproti skvelému a lacnému Descentu totiž tento film využíva triky aj pekné filtre či pohľady príšreiek, ale film potom nemá tú správnu stiesňujúcu atmosféru. Celé to pripomenie KRÁĽOVSTVO OHŇA - jednak pomiestnou bezradnosťou režiséra, jednak hudbou, ktorá z "ničoho" robí aspoň trochu napínavú jazdu úzkymi podvodnými tunelmi... a akcia - filmu to najlepšie odsýpa keď sa niečo deje, ale je to pričasto zbytočne chaotické. Béčko. Béčko, ktoré sa nevie rozhodnúť či rozpútať survival akciu s drsnými hláškami, alebo využívať zvuky a temnotu jaskyne. Rozbehne sa obomi smermi, ale ani jeden nie je dostatočne presvedčivý. Prečo som dal vlastne 3*? Asi pre hrozné AVP, dementnú ANAKONDU 2 atď... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No...moje (dnes už bývalá) tchýně na tom byla v kině a byla z toho filmu ne snad přímo nadšená, ale hrozně se jí líbil. Bylo to napínavé, bylo to děsivé a mělo to děsně překvapivý konec. Pokud vás napadlo totéž, co mě, tak vězte, že spálené listí z ní kupodivu cítit nebylo;) Další racionální vysvětlení? Nebyla dlouho v kině a jako žena v domácnosti žije trochu odtržená od reality...a volí komunisty, což myslím hovoří samo za sebe:)) ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

No hrůza no... Herci hrají asi s takovým nasazením, s jakým se poslanci rozhodují, jestli si koupit chlebíček za 3,- nebo bagetu za 10,-. Hudba otřesná, jakoby zkopírovaná z nějaké starší PC hry (že by Leisure Suit Larry?), kulisy tak vydařené, jako pohádky ze studia Kamarád.... No hrůza. Ani nevím, proč dávám dvě hvězdy. Možná za příjemné zakončení a za závěrečné titulky, u kterých jsem si uvědomil, že už je naštěstí po všem. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Námět by nebyl špatný a ani ten začátek není zcela k zahození. Temné jeskyně rozhodně mají potenciál atmosférického prostředí. Všem nadějím na slušný horror ale scenáristé uťali tipec ve chvíli, kdy se speleologové propadli kamsi do jurského parku. Od té chvíle, a že to byla sakra dlouhá doba, už u mě snímek vyvolával jen kroucení hlavou a doprošování se konce. Čeho je moc, toho je příliš. Fantazie tvůrců zde přesáhla i Cestu do pravěku. Nad filmy z prostředí jeskyně ale není třeba lámat hůl, skvělý snímek Pád do tmy představí velmi dobrou horrorovou podívanou, od které by se režisér Jeskyně mohl mnohé přiučit. Alternativa: Descent. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,...JE TO KRAVINA." __ Keď sa spojí môj občasný záujem o tento žáner s nudným sobotním večerom, kedy niet o čo zakopnúť výsledkom je tento ,,skvost". Nechcem byť však k Jaskyni nijako krutý. Jej prostredie je veľmi dobre spracované, občas má aj tú správnu atmosféru, čo však s tým, že vo výsledku sa i tak jedná o strašnú nudu. Na napätie a akciu je film preveľmi chudobný a keď už sa aj niečo objaví, režisér nevie ako na to a zo všetkého sa tak stáva klipové zostrihanie filmového chaosu. Tí v podstate zmutovaní ľudia (och, ja som vyzradil pointu) mi prišli ako nejaká zmeska Votrelcov, okrídlených blbostí z Čiernočiernej tmy (vraj tiež vykrádanie Votrelcov) a čo ja viem čoho ešte. Navyše na začiatku ma dosť naštvalo, že američania musia dať pred názov štátu, kde sa dej odohráva pred tridsiatimi rokmi prívlastok ,,socialistický". ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Hned v úvodu skupina vědců a potápěčů cestuje českým nákladním automobilem Tatra 813 8x8 Kolos. (ing)
  • V potápěčských scénách zastupovala herečky Piper Perabo a Lenu Headey známá česká jeskyní potápěčka působící v Americe Jitka Hyniová.Při scénách se potápěla v paruce blondýny a brunety. (Karlas)
  • Snímek se natáčel v Rumunsku, kde mají více než 12 000 oficiálně registrovaných jeskyní. Díky nim se tu ročně natočilo až 30 filmů, ale dnes se tento počet skoro ztrojnásobil. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno