Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pohádka na motivy biblického příběhu o Mojžíšovi, který vyvedl svůj národ z poroby do země zaslíbené. Film neměl žádný náboj, ne moc strachnahánějicí záporné postavy a hnusnou, nechutně chlupatou vopici - coby postavičku, kterou by si všichni povinně měli oblíbit. Zázrak se nekonal. Když k tomu přičtu hnusné, staré dinosauřice, z kterých mi místo bylo fakt špatně, tak nevím, jak se tato triviálnost dostala do červeného pole. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to někdy v deseti v jedenácti v kině a byla jsem naprosto unešená. Proto dávám 4 hvězdy, jelikož na publikum tohoto věku se zde také cílí. Kdo by probůh v deseti nechtěl vidět dobrodružný film s dinosaury? Dinosaury má každý rád. A jako dítěti mi ani nevadili ty lemuři. Velmi podařená animace - nejen na tu dobu, dá se na to koukat i teď. A až překvapivě dobrý soundtrack od mistra Howarda. Nemám výtky. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem tento animák viděl někdy, kdy mi bylo asi 10, takže jsem si to po velice dlouhé době zopákl a musím říct, že je stále super. Animace zase tak extrémně nezestárla, zajímavě propojila 3D modely s reálnými lokacemi, čímž si udělala náskok do budoucna. Příběh o vegetariánském dinosaurovi vychovaném opicemi byl na jednu stranu naivní a v mnoha ohledech nelogický, ale v rámci jednoduché cesty za oázou a poznáním, že jen skupinová soudržnost zvítězí nad zlem, fungoval skvěle. Navíc velice oceňuju odklon od takových těch typických scén, kde umírající postava před padnutím pronáší zdlouhavé proslovy - zde kdo zemřel, ten zemřel a zkrátka to byla součást vyobrazeného světa dinosaurů, kde šlo neustále o život. Velice příjemné pokoukání bez hluchých, či jinak podobně špatných míst. /// Viděno na Nova Cinema s českým dabingem. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Monstrozní výprava, vynikající animace, která mě uchvátila i 8 let po premiéře, kdy jsem to viděl poprvé! Výborná hudba, solidní příběh, kterému nechybí vtip, akce ani napětí. Přiměřená délka i povedený český dabing. Prostě vše přispívá k tomu, že se jedná o nadprůměrnou rodinnou podívanou, která zaujme oko mladého prcka i staršího diváka. Nemůžu jinak, nežli 4*, poněvadž se jedná o opravdu povedený oddychový film... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu v první řadě dětský snímek, na rozdíl od řady jiných animáků toho dospělému tolik nenabídne, a tak považuji za zbytečné babrat se v nepřesnostech a vypočítávat chyby. Když nic jiného, dá se na Dinosaura prostě jen tak dívat, protože po stránce výpravy se povedl a hudba Jamese Newtona Howarda je přímo krásná. Rád bych ještě vyzdvihl na český dabing, který má mnohem zajímavější obsazení než ten originální (Jiří Langmajer, Jaroslav Satoranský, Květa Fialová...). ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Za prvý víkend premietania zarobil film v Spojených štátoch 38,8 milióna dolárov, čím sa stal najúspešnejšou premiérou roka a za Levím kráľom zaostal len o 1 milión. (pravo)
  • Ve filmu se objeví tyto druhy pravěkých ještěrů: Ankylosaurus, Brachiosaurus, Carnotaurus, Edmontia, Galimimus, Iguanodon, Koolasuchus, Oviraptor, Pachyrhinosaurus, Parasaurolophus, Pterodon, Stygimoloch, Styracosaurus, Velociraptor. (Žralok)
  • Pocit reality si vyžadoval, aby dva filmové štáby cestovali 18 mesiacov po svete a nakrúcali zábery, ktoré sa stali súčasťou tohoto filmu, ktorý kombinuje historickú skutočnosť a tradičnú disneyovskú fikciu. Do ich vybavenia patrila i digitálna kamera, ktorej hovorili ”Dino-cam”. Používala sa pri záberoch z pohľadu dinosaura. (pravo)

Reklama

Reklama