Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

david141474 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jsem považoval za jeden z nejlepších že série a po opětovném zhlédnutí musím konstatovat, že se můj názor nijak nezměnil. Film je možná dost ujetej, ale svoje srdíčko to stále má. Tento film nemá tolik hluchých míst. Jsou zde opravdu skvělé scény, jako např. na letišti, když Harris prochází detektorem nebo když je Harris mimo vědomí a Proctor s ním praští o zem. No možná jsou to špatný dětinský scény, ale mějte pochopení tuto ságu miluju od svých 10 let, takže nějaký scény miluju i do teď. Hlavní zápletka je mnohem zajímavější než ve čtvrtém díle. No a pak je tu ten šílenej únos Erica Lassarda a Harrise. Který skončí záchranou Harrise Hightowerem. Tenhle díl opravdu miluju a určitě si ho ještě nejednou pustím. Děj je skvělej. Postavy jsou skvělý. Herci jsou skvělí. Kanadský žertíky jsou také skvělý, jedny z nejlepších z celé ságy. No a pak je tu ten nezapomenutelný soundtrack. 10/10 Jeden z nejlepších dílů série! ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,No, hlavně, ať dědek nemá prostatu.“ Nemůžu říct, že by tento díl byl horší, než ten předchozí. Je totiž úplně stejně k uzoufání. Příběh omílá stále jedno a to samé a humor je toho nejjednoduššího typu, ale aspoň není fekální. Únosci jsou hloupí a nové, ale i staré tváře policistů nemají co hrát a tak se většinou jen nepřítomně culí a zubí. A dívat se, jak si půl stopáže užívají dovolenou v Miami je stejně zábavné, jako promítání sousedovic home videa. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +prostředí, dobrej hlavní záporák a jeho kumpáni -film sice vyloudí úsměv na tváři, ale smíchy se trhat nebudete, a samozřejmě mnoho obehraných forků/// Pátý díl určitě pozvedl laťku trošku výš. Rozhodně oproti čtyřce je to celkem koukatelné a přestože se nebudete hlasitě smát, budete se aspoň slušně bavit. Težko říct kdo byl z herců nejlepší, každý měl pro sebe svůj prostor, ale zaujal mě ten tlouštík. Jinak jsem tak nějak postřehl, že některé posatvy už jsou dost obehrané. Ale to patří k věci. Jinak standartní dobrá hudba a plus je pochopitelně změna prostředí./// Celkem 63%/// ()

mira007 

všechny recenze uživatele

První Policejní akademie (1984), považuju za jeden z nejlepších filmů v historii své kategorie bláznivých komedií říznutých akcí, ale všechny další pokračování považuju trochu za méněcenné, ikdyž jako samostatné zábavné filmové útvary splní svůj účel a pobaví. Pátý díl, kdy parta z akademie jede k moři do Miami na policejní kongres samozřejmě na jedničku vůbec nemá, ale člověk se zasměje.  Je to ale asi jediný film ze série, kde je pro mne hlavní postava velitel Lassard kolem kterého se to všechno točí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lassardova senilita je v tomhle díle vtipná, což je výkon sám o sobě:) A ve spojení s gangstery vskutku vrcholové úrovně je z toho docela pohodová komedie, ve které se mimo jiné poučíte o nebezpečích vodního lyžování a naučíte se pít "koktejly s deštníčkama". Pátý díl je rozhodně oživením série. 60% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 19,5 milionu dolarů. (NIRO)
  • Mnoho scén Matta McCoye (Nick) bylo původně napsáno pro Steva Guttenberga (Mahoney), který se rozhodl, že v této filmové sérii už hrát nebude. O 18 let později byl přesto jedním z lidí, kteří se zasazovali o vytvoření další díl série. (HellFire)

Reklama

Reklama