Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Tajemný let" a "Noční let". Dva filmy lehce zaměnitelné názvem, nikoli však kvalitou. Zatímco "Noční let" je perfektní thriller, který nejen zamrazí, ale i pobaví skvělou úlisností hlavního mizery, "Tajemný let" předvídatelně přiletí a nudně odletí, aniž by se stalo cokoli, co by alespoň stálo za zmínku. (Nebo alespoň za zapamatování, protože já už si - krom vzkazu na skle a nepříjemné Jodie Foster - z filmu nepamatuju ale zhola nic.) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. Cca Hodinu se buduje depresivní atmosféra, Stísněné prostředí letadla funguje na výbornou. Zásadní Zlom je trošku divnej, dost zpomalí jinak docela ubíhající děj, ale pak se začne na novo a jdee se až do konce. Film rozhodně nenudí, vlastně je to docela zajímavej trihller, i když trošku připomíná Air Force One. Fosterová nic moc(eště v žádném filmu mě nijak nenadchla) ale Peter Sarsgaard je dobrej a Sean Bean jako tradičně skvělej.Jako velké plus pak musím přihodit fakt, že představitelka Julie vypadá opravdu, jako by byla dcerou Jodie Fosterové. Slabší 4* ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film začína rozvíjať svoje thrillerové vlatnosi až druhú polovicu. Prattovej hľadanie svojej dcéry v prvej polke je síce kvalitne spracované, no celkovom vyznení to vyznie príliš rozťahane. Naopak, druhá polka filmu je skvelá a výborne zapadá s prvou do seba. Dobré je aj spracovanie lietadla a skombinovanie s konštruktérkou. Škoda, že sú rozvité postavy, ktoré absolutne nezasahujú do deja. 65%. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Celkově vzato, byl to docela zajímavý let. Seděli jsme úplně vzadu a jedna Američanka nás furtwerk otravovala, že jí unesli dceru. Chápete, v letadle a únos? Blbost, že? Taky jsme si říkali, jako, jestli ti únosci nevyskočili s tím dítětem z letadla. No zkrátka, říkali jsme si, že je to blbost na entou, že ta hysterka je asi na nějakém tom Wellburtinu. Objednal jsem si něco k jídlu. Fešné letušky však byly nějaké nervózní a tak jsem si na té nerozmražené housce moc nepochutnal. A pak to propuklo. Letadlo se rozsvítilo a probudili všechny haranty a ti začali jančit taky. Ta Američanka svou dceru pořád nenašla. Viděl jsem, že kapitán (vypadal jako Sean Bean) ji nějakým způsobem uklidnil, vlastně se mu podařilo ženštinu přesvědčit, že do našeho letadla s dcerou vůbec nenastoupila. Takže jsme se zase všichni pěkně usadili a zadržovali potlačované úsměvy. Sotva ale uběhlo několik minut, už už se drala dopředu a zase a znovu ji chtěla hledat. "Dejte jí čípek," volal jsem do uličky," kdo tu má spát, když tak trojčí." Na můj popud a několika dalších cestujících jsme nakonec museli nouzově přistát a dělat šaškárnu kolem nějaké té Eva kuace. To už ale na nějakém zapadlém letišti byli připravení agenti FBI, pak se čekalo, až se vevnitř něco vyřeší, pamatuju, že to trvalo asi půl hodiny a najednou prásk, ozvala se strašná rána, ve mně hrklo jako ve starých hodinách, manželka málem leknutím porodila i když byla jen v prvním měsíci, ale nechci odbočovat, to je na úplně jiný příběh. Prostě to letadlo najednou explodovalo a Roman tika byla v Čudu. A tak tam tak stojíme a najednou vidíme, jak ta pošahaná Američanka vystupuje zpoza těch kerosinových plamenů a v náruči nese tu vymyšlenou dceru. A já si říkal, že bylo štěstí, že jsme nouzově přistáli, kdyby to bouchlo ve vzduchu, v rychlosti 1000 km/hod, natočili by podle toho úplně jiný film. Možná lepší, možná víc mimózní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

již úvod naznačuje, že by jsme měli mít co do činění se zajímavým a jednoduchým tajemným thrillerem. po zjištění, že všechny děti by měli mít na krku zvonek se o atmosféru stará hudba a herecký výkon J.Foster, která vypadá chvíli jako blázen a chvíli jako odhodlaná matka, čímž nás nutí přemýšlet, kde je pravda. bohužel tempo nevydrží a tak je potřeba jít do boje! ucházející zápletka, napětí, trocha tý akce. vcelku dobrej film, za lepší 3 hvězdy. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Na začiatku filmu, keď Kyle (Jodie Foster) začne pátrať po svojej dcére, zhodí na zem deku a Juliin (Marlene Lawston) plyšový medvedík vypadne. V nasledujúcich scénach filmu však plyšového medvedíka nesie samotné dievčatko, aj keď predtým ho nemalo. (Arsenal83)
  • Scény z berlínského letiště se ve skutečnosti natáčely v Lipsku. (curfew77)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno