Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velice slabé. Dějových chyb a kiksů je ve scénáři, jako děr v ementálu, nehledě na druhou polovinu filmu, která se dá nazvat jedním megaklišé. Herci naprosto nevýrazní a ani Jodie Foster mě tentorkáte tak úplně nepřesvědčila. První polovička filmu je ještě docela koukatelná. Potěší příjemně realistické pojetí chodu letiště a jistých zaběhnutých pravidel v letecké dopravě, které jsou občas vyzdvižena v popředí. Avšak všechny snahy o "realistický" thriller hatí připitomělý scénář. Technicky film překvapivě nic moc. Vnitřek letadla je naaranžovaný krásně, avšak venkovní záběry jsou přímo tragické. Jak by mohlo být letadlo černé? Bez jediného potisku té oné společnosti ? Těch nedostatků je opravdu pořádný zástup. Závěrečná scéna výbuchu je technicky zprasená a počítač je z toho přímo cítit (a není to poprvé). Kdepak toto opravdu ne. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na buzerovanie si nájdite iného Araba.“ Výborný, ukážkovo hitchcockovský námet o bezbrannom civilovi v neuveriteľnej situácii. Problém je v tom, že skvelý námet ešte nerovná sa skvelý scenár. Tajomný let vinou toho ku koncu šumí do poloprázdna. Čím viac nudných odpovedí na vzrušujúce otázky ponúka, tým divákov záujem viac a viac klesá. Nuž a kvôli priemerným odpovediam dostáva zabrať i logika. Napriek tomu dokázal skúsený nemecký režisér natočiť chytľavý mix fincherovky Úkryt a Cravenovho Nočného letu. Avšak v konečnom efekte kvalitatívne nedosahuje úrovne žiadneho z nich. Napriek tomu sa mu podarilo vybudovať v prvej polovici nádhernú napínavú staromódnu atmosféru. Na tom má najväčší podiel pôsobivá výprava obrovského lietadla (pôsobiaceho dojmom, že by sa doňho zmestili dve z Bairdovho Boeingu 747 v ohrození) a s citom, zvolené, inteligentné herecké obsadenie. Skúsený kapitán Sean Bean, rozvážny lietadlový policajt v utajení Peter Sarsgaard (s riadne divným vodnatým pohľadom) a samozrejme tradične perfektná Jodie Foster, to sú ľudia, v ktorých spoločnosti chcete byť. Super je, že prvú polovicu sa všetci správajú realisticky a inteligentne. Viete si na ich mieste predstaviť seba. Akonáhle si pomyslíte "no dobre, ale prečo neurobia to alebo ono"... tak to o dve tri minúty urobia. Skvelý nápad so srdiečkom na okne. Ste fakt zvedaví, ako sa toto preboha skončí, lebo záhada je skutočne majstrovská. Napokon sa ale tvorcovia vytasili s vysvetlením, ktoré za mňa osobne ani zďaleka nepostačuje a spätne dokonca čiastočne ničí výbornú, napínavú prvú polovicu, počas ktorej zabúdate dýchať. Ľuďom sa to ale celkom páčilo a ja sa nečudujem: pri triezvom rozpočte 55 miliónov ich to na celom svete zarobilo fajnových 133. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako vynikající thriller s (jako vždycky) bezchybným výkonem Jodie Foster. Dostal mě dokonce do stavu, kdy jsem začal pochybovat, která z obou možností je ta správná. Když se ovšem ukázalo, jak to vlastně bylo, film najednou přestal být zajímavý a přepnul se do polohy standardního thrilleru, jakých vidím ročně desítky, což je rozhodně škoda. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný, celkem napínavý a netradiční thriller s Jodie Foster, která se do této role opravdu hodí. Pokus o zajímavou a překvapující pointu se povedl tak napůl. Možná by stálo za to, podívat se na film ještě jednou, aby si člověk ujasnil poměrně zamotaný děj. Fim to určitě není špatný, herecké obsazení je dobré - Erika Christensen potěší. Pokud máte rádi letadla a thrillery v uzavřeném prostoru a navíc si libujete v zapeklitých příbězích, je to film právě pro vás. 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý thriller, ktorý sa celý odohráva v lietadle, ale nie je ani na chvíľu nudný. Nie je to film pre milovníkov akcie, lebo tej je vo filme naozaj málo. Ale ako raz povedal Robert De Niro aj pohyb očí môže byť poriadna akcia, nemusí sa hneď strieľať. Celý film držia nad vodou skvelí herci na čele s ako vždy fantastickou J. Foster. 60%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Režisér německého původu Robert Schwentke se díky úspěchu snímku posunul o něco výše na hollywoodském žebříčku. U nás ho mohou diváci znát jako scénáristu seriálu Místo činu. (imro)
  • Kyslíkové masky, vypustené počas jednej zo scén, záhadne miznú v ďalších. V skutočnosti ich však nemožno počas letu znova vložiť späť. Je to možné až po pristátí a s použitím špeciálneho vybavenia. (Arsenal83)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama