Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kníže Jan, nový pán kraje (M. Taclík), potká při projížďce v lese zimní vílu, jak se domnívá. Je to Kateřina (N. Votočková), dívka z nedalekého hostince, a on se do ní rázem zamiluje. Chce si ji odvést na svůj hrad a oženit se s ní. Lásce ale hodlá všemi prostředky zabránit dívčina zlá macecha (H. Ševčíková). Když se dozví, že Jan nastoupil službu u krále, zfalšuje dopis knížete a jeho jménem přikáže, aby dívku shodili z hradní věže. Bystrá Eliška (E. Geislerová), mladičká sestra knížete Jana, dopisu nevěří a neštěstí zabrání. Kolik nástrah musí Kateřina vytrpět, než se opět se svým milým setká? (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Režie záběrů a práce s herci prozrazují zásadní nezkušenost a tu by spolu s nudnou i když snaživou kamerou nedokázalo vyretušovat nic. A herecká přípravka to také nedokázala (jako bych viděl svoje herecké výkony). Trvalkou tak asi zůstane jen ♫ ústřední písnička s příjemnými hlasy (ta si ovšem zaslouží lepší nahrávku). Za schematičnost max. 1-2* ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pohádka, jíž chybí kouzla a čáry, těžko uspěje jako pohádka. Jednoduchý příběh lásky vychází z předlohy Boženy Němcové, ale přes snahu zasadit děj do hospody, na hrad, do přírody, výsledek působí těžkopádně. Chybí lehkost, a to i v hereckém podání. Herci (Votočková, Taclík, Ševčíková, Geislerová i třeba Menzel) jsou vhodně vybráni, ale působí téměř staticky, jako by nevěděli, co hrát. Občas zaujmou lyričtější pasáže v baladicky laděné romanci. Ale stojí za to vydržet do závěrečných titulků, protože znovu zazní píseň, k níž napsal sám Kryštof Hanzlík slova. Zpěvem potěší Zbyněk Fric a Soňa a Lenka Tomečkovy. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dojem velkorozpočtovosti snažící se budit jednohubka s netypicky aristokraticky "cool" prvním milovníkem Markem Taclíkem - však to taky byla jedna z jeho prvních televizních/filmových rolí (a BTW to lomítko je pro povahu celé Zimní Víly příznačné). Krásné kostýmy, slušné, byť u někoho lehce rutinní, herecké výkony, slušný, ale ne zrovna překvapující příběh, a neočekávaně příjemná a s atmosférou filmu ladící hudba, a pozor, i píseň. Ta ale - řekl bych stejně jako samotná Zimní Víla - sdílí osud někdejšího podobně nerozhodného počinu Jak Si Zasloužit Princeznu. Je to škoda, ale s ohledem na ambice produkce si nezaslouží víc než 60%. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Příjemný, romantický příběh. Pravda zpracování občas bylo, jak pěst na oko (gumová pochva na meč.. WTF?!), ale jinak příjemné pokoukání (52 minut zcela dostačujících). A Menzel taky pobavil. První role, kde ho nevidím jako doktora. Marek Taclík je sympaťák a na Votočkouvou se pěkně dívalo. Takže proč ne? Pohádky jsou pro život třeba. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Jak může mít tato pohádka pouhých 49%? Krásné poetické momenty, dobře vybraní herci, jimž by se dal občas pouze lehce vytknout hlasový projev a slušná výprava, která dokáže vytvořit i s málem uvěřitelnou atmosféru. Vše doplněno krásně stylizovanou hudbou, která dotváří komorní kouzelnou atmosféru celé pohádky. Pro mě jedna z nejlepších porevolučních pohádek. *** Ve zkratce: A komu vděčím za takové krásné probuzení? Chichi. Jsi lesní víla? Ne. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se také v Jizerských horách. (Karlos80)
  • Hudbu a texty složil režisér Kryštof Hanzlík, zpívá sbor Bambini di Praga. (M.B)
  • Natáčelo se na hradě Křivoklát. (M.B)

Reklama

Reklama