Stargate Atlantis: Rising (TV film)

Sci-Fi / Dobrodružný / Akční

Kanada, 2004, 120 min

Martin Wood

Neměl jsem vůbec v plánu Atlantis sledovat a v podstatě jsem se k tomu donutil kvůli hostovaní Richarda Deana Andersona a byl jsem víc než příjemně překvapen. Nový tým mi nakonec přirostl k srdci stejně jako noví záporáci. Asi proto, že Atlantis je cool město se spoustou překvapení.(31.8.2006)

Jak jsem již psala, byla jsem velmi skeptická k Atlantis. Ale hned na úvod mě zaujala moderní brána, krásné město i hrůza nahánějící wraithti. Prostě hustý :-)(14.10.2008)

Nič prevratné, ale má to pekný vizuál a nové tváre. Na začiatok seriálu slušné...(4.8.2008)

70%(13.11.2008)

Spin-off SG-1...už to není tak skvělé, ale úvodní film začíná docela zajímavě. Alespoň je tam chvíli O'Neill, bohužel v seriálu se objeví asi jen dvakrát:((. Sice je to horší než SG-1, ale i tak to má slušnou úroveň, hlavně když se pak v seriálu dostane na scénu český věděc:o).(8.11.2007)

Když jsem tohle uviděl, tak mi krev začala hrát Fugu... Potom, co jsem se dočetl, že se připravuje spin-of, čekal jsem, že z toho nebudu nadšený, ale nakonec jsem nevyšel z údivu. Wraithové mi něčím připomínají Zergy... Sheppard je sympaťák a dle mého názoru nahradil strádající O'Neilovo charisma...(25.12.2007)

Podobně jako u SG-1, mě pilot natolik nezaujal, ale dal jsem Atlantis ještě pár dílů a vše se změnilo k lepšímu! Takže tomuto pilotu dávám podobně jako u SG-1 4*.(8.2.2010)

Teyla mě srala už v pilotu.(17.11.2008)

Pilot k spin off Stargate Atlantis- Rising se vydařil na výbornou. Především již ze začátku tvůrci nasadí velmi svižné tempo, které drží po celou hodinu a půl diváka v pozornosti. Ano, seznamujeme se sympatickými novými postavami, atraktivitu pilotu povyšuje účast RDA a Michaeala Shankse v rolích Jacka a Daniela. Ti ovšem zmizí po vynikající půlhodince. Rising má skvělé triky, zajímavý scénář a vynikající hudbu Joela Goldsmithe, která předčí svým rozsahem a nápaditostí staršího bratříčka SG-1. Takhle by mělo vypadat slušně odvedené řemeslo. 5 dávám proto, že SGA v průběhu 4. série klesla kvalita a ve srovnání s Rising jasně prohrává. Ano, pilot obsahuje nějaké mušky, ale u tohoto se můžu bavit od začátku do konce, což se o moha dalších dílech říct nedá. 90%.(9.7.2008)

Očekávání bylo takové, že jsem nakonec zklamaný. I když jedno z mála pozitivum bylo, vidět známé tváře z SG-1 ( O'Neill předvedl svůj herecký um a doktor Jackson opět ukázal svou kapacitu). Ale přeci jen i nové tváře, nevím čím to je, ale nepřekvapily mne a ani nijak zvlášť nenadchly. Doufám, že se seriál bude ubírat lepším směrem, než tento tzv. "spin-off".(12.11.2008)

Naprosto stejný start seriálu, jako původní stargate. Naběhnou na cizí planetu, udělají si přátele, nepřátele, pár jich je v zajetí, záchranná mise, konec.(13.3.2010)

Viděno před cca třema lety? Ani nevím. Jako pilotní díl slibuje hodně...(4.9.2010)

Jako samostatný film by to bylo méně ale jako seriál je to jeden z mých nejoblíbenějších. Hvězdná brána se stala klasikou a já se tomu ani moc nedivím.(23.8.2008)

Pilotní film mě moc nenadchl a vlastně ani nadchnout nemohl - na nové postavy, prostředí a záporáky si prostě člověk musí zvyknout. Nechám se překvapit s čím na mě Atlantis vyběhne, prozatimní dojmy jsou - záporáci děsivější než goauldi, cool nový vizuál zadávání symbolů brány a krajně nesympatická Teyla (ano, už po prvním díle - asi je to tím, že je podobná Jenifer Lopez, kterou fakt nemám rád).(22.1.2009)

Pilot k pokračování SG :) Prostě jednoznačně skvělé! Opět 100%!(28.6.2009)

Jako úvod funguje Rising naprosto přesně, jak by měl.(10.1.2011)

Ještě lepší než úvodní televizní film k Hvězdné bráně Děti bohů - známé téma, ale nové tváře (samozřejmě O´Neilla nic nepřekoná, ale Sheppard je rozhodně sympaťák, k tomu Rodney McKay a doktor Beckett), nové prostředí, celkem pěkné vizuální pojetí. Osobně jsem vždy dojatá při onom "rising". Velice podařený soundtrack.(7.8.2008)

Bez zbytočného komentára a vysvetľovania dôvodov prečo také hodnotenie, nikoho nepresviedčam o správnosti môjho názoru, ale patrí to do jednoducho do tématiky mojich naj seriálov a tým je povedané všetko... Stargate je jedným z kultov, ktorým so verný od jeho počiatkov, ktorý neohrozí žiadna katastrofa, pretože aj keď jedna séria končí, vždy príde nová, ktorá ju nahradí...(9.1.2009)

Úvodní díl seriálu není nikak úchvatný. Pro ty, co se těšili na spin-off SG-1 dvojdíl jako dárek na začátek, nic víc.(13.4.2006)

Skvělý začátek skvělého seriálu.(29.12.2009)

<< předchozí 1 2