Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Třetí říše

(seriál)
  • USA Stargate Origins
Trailer

Hvězdná brána se otevírá, aby jí poprvé prošel člověk. Když profesor Langford se svou dcerou Catherine po několikaletém bádání stále nemohou přijít na to, jakou funkci brána má. Vstupuje na scénu šílený nacista Brücke, který profesorovi ukáže, jak bránu zprovoznit a jako znalce starých jazyků ho donutí cestovat na druhou stranu, do říše boha Raa. Jeho dcera Catherine, kterou s sebou nevezmou se ale vypraví otce zachránit na vlastní pěst. Brücke na druhé straně přesvědčí vládkyni Aset, aby si podrobila poslušný národ a udělala z něj vystrašené otroky, které použije v boji o moc. Brücke má ale velké oči, jeho šílené představy o tom, že je bůh brzy narazí a nakonec se profesoru Langfordovi podaří Brückeho odstranit. Ještě ale nemá vyhráno. I když se s Catherine najdou a podaří se bránu znovu otevřít, pronásledují je bojovníci věrní bohu Raa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

ESNYR

všechny recenze uživatele

Plivanec do tváře. Možná by se dala "ocenit" snaha pokračovat, nebo v tomto případě předkračovat ?, ve známé značce a já nemám nic proti, jenže to by musely tvůrci trochu více zapracovat na příběhu. Pokud bych to měl vzít pod křídla já, vzal bych příběh ERNESTA a rozvinul ho trochu do detailu. Tohle špatné příběhové klopýtání a snaha o to ukázat nám více ze světa kruhu bohů, mě nijak neoslnilo a na konci ještě naštvalo, protože použít klišé "ztrátu paměti" aby se dalo navázat na seriál z 97 je prostě smutnou ukázkou nulové snahy o to nám dát něco víc než jen známou značku. Mohl bych se pokusit dát 1 hvězdu ale to by musely tvůrci udělat 100 minutový TV film a ne 10minut jeden díl x 10 dílů tápání v temnotě. Nebudu to hodnotit. ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Ukázalo se, jak málo stačí, aby toto dílko o délce televizního filmu získalo pozornost. Bohužel - trochu vyšší rozpočet efektů by tomu slušel a nezajímavý je vlastně i formát - 100 minut rozsekaných do 10 krátkých epizod působí nekonzistentně a vzhledem ke konci příběhu není příliš pravděpodobný ani rozvoj příběhu směrem k nějaké další sérii. Promarněný potenciál, i když za ty peníze vlastně dobrá práce. (50%) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Viděno jako celovečerní film na Coolu a nevysílat to, pravděpodobně bych se tomuto projektu ještě nějakou dobu (a nebo navždy) úspěšně vyhýbal. A ano, tenhle příspěvek do světa Stargate je opravdu poměrně zbytečný. Herecky to sice nebylo vůbec špatné (mladá Catherine je ohromná sympaťačka a navíc kočka) a menší role Connora Trineera taky potěšila. Děj je sice stupidní (ve všech možných ohledech včetně kontinuity), ale aspoň byl zábavný a docela to utíkalo. A na konci jsem s potěšením zjistil, že zklamaný jsem nebyl. Ale pravdou zůstává, že toto není fan projekt a že fanoušci by to zvládli lépe. A faktem zůstává i to, že i kdyby tenhle film (seriál) nebyl ze světa SG, byl by i tak pořád skrz naskrz průměrný. Ale já se u něj bavil a vzhledem k mým nulovým očekáváním jsem ani zklamaný být nemohl, takže vládne vlastně vesměs spokojenost. Ale už nikdy se na to nepodívám a budu tenhle Origin vesele ignorovat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prequel k Hvězdné bráně z roku 1994 nedisponuje hvězdným hereckým obsazením a vznosnou výpravou. V mladší verzi Catherine Langford se představuje nadějná Ellie Gall, která za sebou táhne poměrně bizarní hereckou partičku. Scenáristických šilenosti je nemálo, s nástupem nacistických činovníků padá celé dění do komedie, šílenec Brücke není dostatečně správně šílený a maniakální, takže jeho zjevení působí až otravně. Jakmile se vstoupí do portálu, čeká divák příval triků, ovšem trikoví specialisté se nikterak nevyřádili, říše boha Raa je standardně vystavěna v levném formátu a herci se všelijak podivují, jsou vyjevení a chovají se akčně, aby se divák neznudil. A ono to i funguje, pokud je tedy divák smířen s tím, že produkce nepřijde s velkolepou podívanou. Největší problém jsem měl se zdlouhavým průběhem většiny scén. Určitě by se vše dalo v mnohém urychlit. A rovněž většina bitek byla natočena dost bídně, přičemž střih s kamerou moc spolupráce neprojevil. Hvězdná brána slevila ze své okázalosti, vsadila na úsporný styl vyprávění a sympatickou hrdinku, která projevuje dobrodružné ego. Objasnění záhady vzniku portálu má typické bėčkové proporce, které sice nikoho do kolen nedostanou, nicméně, oprášit známou značku, potažmo na ní parazitovat, má něco do sebe. 6/10 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Skutečně bolestivé setkání s novým přírůstkem do série Hvězdná brána. I přes snahu tvůrců je totiž Třetí říše vcelku amatérská, prázdná a kvalitou nijak valná. Nejvíce to jde vidět na počítačových efektech, které jsou snad vytvořeny na Blendru. Herci až na ústřední Ellie Gail jsou spíše ochotníci, což se nejvíce projevuje v roli nacistického záporáka. Těch 111 minut je též silně přes čáru a často (hlavně v první polovině) se dostavuje nuda. Suma sumárum jeden z nejslabších filmových kousků Hvězdné brány. Pokud můžete, vyhněte se mu. 45% ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama