Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

První polovina byla trochu nudnější, ke konci jsem se však párkrát upřímně zasmál. Nemůžete sice čekat žádný inteligentní humor, více než reznoucí pás cudnosti a slepého lukostřelce nedostanete, ale těch devadesáti minut litovat taky nebudete. Já lituji jen toho, že jsem si film nesehnal v originálním znění. Ne že by byl dabing špatný, ale chtě nechtě zabije většinu anglických slovních hříček (viz Little John přeložený jako Jeníček). Jedna postava je každopádně nadabovaná přímo dokonale a to Rabín Vlastimilem Bedrnou. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie na věčné téma zbojníka Robina Hooda, která už kdysi měla šmrnc a vtip a když jsem ji zrovna dokoukal, musím říct, že až na pár trochu trapných míst šlo o vydařenou parodii. Herecké obsazení sedělo a chvilkové momenty hraní si na muzikál byly na jednu stranu dojemné [zpěv Mariany ve vaně] a taky komické [Robin "opěvuje" Marianu]. Ačkoliv to není dokonalé, k brakovým parodiím typu Scary Movie po sto padesáté to má hodně daleko a tak si to zaslouží ocenit. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Vím že jako menší jsem to miloval více. Nyní už se tolik nezasměju.... každopádně "Já vidím!!!" .... slepce a jeho následného nárazu do stromu .... "Ne, zmýlil jsem se" mi utkvělo v paměti až dodnes. Nebo "Popravdě jsem mířil na popravčího " po prostřelení Robinové popravní oprátky. Jó to byly časy. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než jiné Brooksovy parodie, ale pořád docela sranda, která si tentokrát bere na paškál legendu o Robinu Hoodovi a její dvě neznámnější filmová zpracování s Kevinem Costnerem a Erollem Flynnem. Nicméně se objeví i podařené narážky na jiné filmy jako třeba Kmotr nebo Dirty Harry (ve filmu jako Dirty Ezio) nebo Sever proti Jihu - Will Scarlet O'Hara. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Počátkem let devadesátých se do postkomunistického Česka valila jedna parodie za druhou, člověk už ani nestíhal sledovat ty nadupané americké filmy - originály, aby potom chápal souvislosti, díky nimž se mohl chechtat na celý obývák. Nejinak tomu bylo i u příběhu Robina Hooda. Zde však stačilo jen okrajově znát legendu sherwoodského loupežníka Hooda a snad ještě krapet tu naivní filmovou verzi s Erolem Flynem. Mel Brooks pak již jen těží z jednotlivých situací, než že by páral nějaké slavnější filmy. I když, pravda, odkazů se tam najde mnoho. Přesto se jeho film jakoby vymyká z ranku tehdejších slátanin. S odstupem času se leccos jeví jako docela trapné a krapet suchopárné, ale děcka se pobaví, na to vezmi jed a šípy. V celku dobré i přes to otravné zpívání. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Magická pilulka, kterou dává Latrína Šerifovi poté, co ho Robin zapíchne, je ve skutečnosti mentolka "Life Savers". (viperblade)
  • Don Giovanni byl pojmenován podle hlavní postavy stejnojmenné opery od Mozarta. (viperblade)
  • Ve scéně, kdy se šerif (Roger Rees) ptá prince Jana (Richard Lewis) ve vaně na jeho pihu, je narážka na jiný film Mela Brookse, a to Mladý Frankenstein (1974). Konkrétně na měnící se polohu hrbu Igora; stejně tak i scéna, kdy poté, co šerif nechá zatknout Robina, mu později pokyne: „Walk this way.“ (uncass)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno