Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ste so mnou, áno či áno?“ – „A ktoré áno je áno?“ – „To prvé áno.“ – „Tak áno!“ Roztržitá a rozpačitá paródia herca, režiséra, scenáristu a producenta Mela Brooksa (MLADÝ FRANKENSTEIN, VESMÍRNE GULE) sa nesie v matnom duchu nevydarenej frašky. Brooks sa ako autor celého projektu márne snaží byť „starosvetsky“ vtipný, kvôli nešťastnému hereckému obsadeniu (kde matný titulný hrdina v podaní Caryho Elwesa patrí ešte k tým zaujímavejším) zostáva nepochopiteľný, nepochopený – až v kŕči. Ak ma mala rozosmiať miliónta sekundová variácia na Kevina zo SÁM DOMA, „pôvodne som sa volala Hovniválka“ alebo „zavreli ma, lebo som išiel na červenú“, tak to pardon, ale odrazu mám pocit, že aj posledné paródie Lloyda Bridgesa (MAFIA!) a Leslieho Nielsena (AGENT WC 40) majú niečo do seba. Isteže, Brooksovi to občas vyjde (Martin Luther King, koňský dabing, listovanie v scenári), miestami dokonca prejavuje zdravý nadhľad („Prečo vždy, keď nakrúcajú film o Robinovi Hoodovi, vypália práve našu dedinu?“) a miestami tvorca robí z núdze (nedostatku financií) cnosť (bitka o „most“), ale výsledných až 40% je to aj preto, lebo snímku musím porovnať s neskoršími paródiami (SCARY MOVIE 2 a spol.). Pripadá mi to tak, akoby mal Brooks 13 rokov a niekto mu strčil do ruky kameru s pár staršími spolužiakmi. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel jenom průměrná parodie na Robina Hooda, za celou dobu jsem nezaznamenal ani jeden opravdu vydařený vtip, všechny ostaní u mě vyloudily jen takový malý úsměv, nic víc a někdy ani to ne a docela často se mi stávalo, že se mi vtípky zdály až skoro trapný. Ale zase na druhou stranu úplná nuda to neni a občas to pobaví a Roger Rees jako šerif je fakt skvělej ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti (a mně ty znalosti chyběly) předlohy možná ještě horší než kdybych ji znal (či spíše si ji pamatoval). "Parodie", která evidentně pomohla zrodu líným parodiím typu _____ (Epic, Disaster, Scary) Movie, ve svém stylu parodovat věci jejich téměř doslovnou rekreací, jen s pokusem vložit tam něco svého, ideálně vtipného. Několik málo vtipných scén se tomu upřít nedá. Celkový dojem jsem z toho ale měl nemastný neslaný. Raději Caryho Elwese v Princezně Nevěstě nebo Mela Brookes v Blazing Saddles. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarena parodia.Najlepsi bol samozrejme Cary Elwes,ktoreho by som si mozno vedela predstavit aj vo "vaznejsej" verzii Robina Hooda.Ten kostym mu velmi sekol.:)Okrem neho ma este rozosmial Mel Brooks so svojou gilotinkou a serif.Najvtipnejsie mi asi prisla scenka zo "svatby" Marion a serifa.:))) ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

No nevim, ale myslim si, že tahle parodie na Costnerova Robina Hooda je co se kvalit týče na stejné úrovni jako samotný Costnerův film. Nebo jako samozřejmě je to o něco slabší, ale opravdu o hodně, hodně málo. Tenhle film obsahuje řadu opravdu nehorázně vtipných scén, kterým se nejde negebit a je škoda, že Cary Elwes se od té doby v moc filmech neobjevil, protože zde ukázal, že je opravdu velký komik. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • V Robinově proslovu k vesničanům najdete dva odkazy na Churchillovi věty, které říkal vojákům v druhé světové válce. Jsou to "We shall fight them on the beaches" a "Never was so much owed by so many to so few". (viperblade)
  • Ve scéně, kdy se šerif (Roger Rees) ptá prince Jana (Richard Lewis) ve vaně na jeho pihu, je narážka na jiný film Mela Brookse, a to Mladý Frankenstein (1974). Konkrétně na měnící se polohu hrbu Igora; stejně tak i scéna, kdy poté, co šerif nechá zatknout Robina, mu později pokyne: „Walk this way.“ (uncass)

Reklama

Reklama