Reklama

Reklama

V tajnosti

  • USA In Secret (více)
Trailer

Americké drama, inspirované skandálním románem Tereza Raquinová od spisovatele Emila Zoly, je příběhem o posedlosti láskou, která vyústí ve zločin a pomstu na společenském dně Paříže šedesátých let devatenáctého století. Tereza (Elizabeth Olsenová) je úchvatná mladá žena, která je nucena potlačovat svou sexualitu. Její panovačná teta, madam Raquinová (Jessica Langeová), ji vehnala do manželství bez lásky s neduživým bratrancem Kamilem (Tom Felton). Tereza tak musí trávit své dny skoro jako lazar. Přes den tvrdne za pultem malého obchůdku a po večerech sleduje paní domu, jak hraje se svými hosty domino. Vše se od základů změní, když Tereza pozná Laurenta (Oscar Isaac), Kamilova okouzlujícího přítele z dětství. Brzy si spolu začnou vzrušující, zakázanou milostnou aférku, která rozpoutá šokující sled tragických událostí, jež zasáhnou všechny zúčastněné. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na mě trochu moc roztahané drama s prvky thrilleru, které stojí za to zhlédnout hlavně kvůli hereckým výkonům, jež jsou prostě dobré. Hlavní mladá trojice funguje překvapivě dobře, a to i přes přítomnost Toma Feltona, od kterého jsem opravdu nic moc nenechal. Celkově jsou herecké výkony dobré. Jinak ale film nemá moc čím ohromit a dokonce i atmosféra ke konci začíná nudit. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

I kolonoskopie v gerontofilním spolku anonymních jedlíků je větší odvaz, než čumět na 100 minutovou pitoreskní starodobou skasku o dementním chování 8letých dospělých, bez tempa a na drama i bez výraznějších dramatických obrazových kompozic. Nadřžena Olsenka se po nedobrovolném zasnoubení se svým bratrancem nedočká pořádného pichu, a tak skočí na prvního kubánce na kterého narazí. Bratrance se zbaví a pak čumí jako děcko, když poprvé uvidí koncert Milky Citrus, jaké že to má následky. Kdyby jí popad za blánu a odtáhl ji na druhý konec světa, žili by se šrekem v bažině šťastně až do smrti všech diváků, co museli koukat na tuto nudnou lokálku jedoucí do horoucích pekel. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe skôr menej známy film, pritom v dekádach pred novým kinematografickým CGI miléniom by asi išlo o relatívne uznávané dielo a asi by sa nevyhlo ani kinám po celom svete. Ale nič sa nedá robiť, k podobným filmom sa musíme dostávať v neskorých nočných hodinách na tv staniciach. Kameramansky a herecky v podstate dokonalé, tá všeobjímajúca a neuniknuteľná temnota dýcha z každého záberu a je jasné, že Elizabeth je niekde inde ako jej nepodarené sestry. Problém vidím skôr v správaní postáv. Skutočne nebol dôvod, prečo svoje tajomstvo takto explicitne prezrádzať, respektíve nepredcházalo mu toľko vysvetľujúcich scén, aby som toto "prerieknutie" akceptoval. Film je tak trochu uponáhľaný a samozrejme, ale za to môže skôr predloha, od istého momentu predvídateľný. 70% ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Zola je moj obľúbený, takže aj keď som čítala od neho pár lepších kúskov, než práve tento, film ma nesklamal. Páči sa mi, že nemá problém so stvárnením ľudskej špiny úplne bez obalu. V každom diele jeho postavy bojujú a podliehajú svojim démonom, skoro akoby sa snažil poprieť desať prikázaní tak, že strká všetkým pod nos tú priepasť medzi tým ako ich v skutočnosti absolútne máme na háku, pretože sme skazení a lenivý až strach. Každý má šancu sa v jeho hrdinoch nájsť. Som presvedčená, že tam nájdete aj sami seba. Čo sa týka samotného filmu, nebolo to najhoršie. Herci ucházajúci a slizoun patrične slizký. Chromá starena tak trochu klišé, ale čo už. Celková spokojnosť. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Prezident republiky a nejvyšší státní „notář“ předvedl v uplynulých dnech snad historicky první gesto za celou svou politickou kariéru, které si získalo mé neskonalé sympatie, a má v tomto ohledu mou věčnou podporu!! Proto považuji za nutné se za něj plně postavit proti všem těm šosáckým mrdkám, jež tvrdí, že jím v rozhlase pronesená malebná a naprosto vhodná slova „zkurvený“ a „kunda“ ihned po jejich zaznění morálně naprosto rozložila tuto společnost a uvrhla milióny našich ubohých, čistých a nevinných dětí to bahna úpadku a věčného zatracení. Myslím si, že určitě není výstižnějšího adjektiva než „zkurvený“, které by se lépe hodilo ke jménu Kalousek, a jsem přesvědčen, že by jej měly dokonale znát jako mantru všechny děti (a budoucí voliči) v republice. Ze srdce proto věnuji tento komentář panu prezidentovi, hrdě pokračuji v trendu, který hlava státu nastolila, a všem těm moralistickým buzerantům upřímně vzkazuji: „Běžte do piče!!!“. *** Myslím si, že Zola zanechal daleko poutavější díla ke zfilmování než příběh zoufale nemrdané Terezy Raquinové. Ta, proti své vůli provdaná za hnusného bratrance, převelice strádá tím, že nemá co do kundy, protože je manžel chcípák, šuká jen 29. února, a to pouze za předpokladu, že porazí v dominu všechny společenské hosty při pekelně nudném a unyle žvanivém odpoledním čaji. A tak Tereza vyřeší svou permanentní angínu klitoris vcelku přirozeně a nechá se vyprcat prvním cigošem, na kterého narazí. Kam to pak všechno vede, to by byl bojler, jímž bych vám dokonale zkurvil celou pojebanou pointu, avšak můžu vás ubezpečit, že ta historka o zpičené tchýni a zasrané tetě v jedné osobě stojí vcelku za vyližprdel a je ošoupaná jako štěrbina sestry Olsenové. Herecky však z mé strany vcelku bez výhrad, dokonce i slizký Malfoj se slušně našel, a nesmírně mě potěšila charakterní účast nejskvělejší bukvice světa – Meta Lukáše. Ale kde nic není, ani zmrd nebere, a tak ani slušný ansámbl nepřehrál předlohu, která je snad nudnější než ten bezesporu „zkurvený služební zákon“. Domnívám se, že i becherový Miloš by daleko více docenil třeba Emilova Zabijáka. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Do hlavní role se dlouho počítalo s Kate Winslet, pak ji ale nahradila Jessica Biel, přičemž Laureáta měl hrát Gerard Butler. Na podzim 2011 byli však přeobsazeni i tito herci, a to Oscarem Isaacem a Elizabeth Olsen. (Fevas)

Reklama

Reklama