Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

dom156 

všechny recenze uživatele

Paxton a LaBeouf vytvořili krásný a ke konci dojemný film o velkém snu, který se může stát skutečný (jak se také stal). Golf není úplně téma, které by bralo každého. Plno lidí v něm vidí nudné mlácení do míčku a pochodování několik hodin po hřišti. Naštěstí díky zručnému scénáři, byla tato hra uchycena za správný konec a já jim za to děkuju. Doporučuji velmi vřele. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný športový film, ktorý rozhodne nenudil. Aj keď je asi každému už od samého začiatku jasné, kam to celé povedie. Až mi príde neuveriteľné, že obyčajný amatér bez väčších skúseností dokázal takto suverénne držať krok s najlepšími profíkmi vtedajšieho golfového sveta. Fakty a reálne skutočnosti žiaľ nepoznám, tak nedokážem posúdiť ako veľmi sa film ponášal na skutočnosť a čo všetko tam napokon prikreslili. No keďže je to Disneyovka, niečo tam určite bolo výrazne prikrášlené, až to miestami pôsobilo trochu pochybne a nevierohodne. Ale tak či tak, film ma bavil, veď to je pekné keď niekto podceňovaný napokon dokáže takto vyniknúť. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Hoci ide o film založený na skutočných udalostiach, má vyslovene rozprávkovú atmosféru. A to je pre mňa pridaná hodnota, ktorá aj z neveľmi atraktívneho športu robí pútavé predstavenie. Veľkou prednosťou sú parádne napísané postavy. Shia LaBeouf je ohromný sympaťák s veľkou charizmou a v role chudobného mladíka Francisa Ouimeta, nadšeného pre golf, priam exceluje. Jeho súperom je slávny britský golfista Harry Vardon. Hoci tiež pochádza z jednoduchých pomerov a ako malému chlapcovi mu nejakí pseudo-gentlemani opovržlivo povedali, že golf nie je pre takých ako je on, v skutočnosti je on tým pravým gentlemanom. Z ďalších postáv mi ešte učaroval malý premúdrelý chlapec Eddie, ktorý nosil Francisovi golfové palice. Veľmi sa mi páčili rozhovory, ktoré postavy viedli, boli také príjemne nenútené, s veľkým šarmom. Pohodovú atmosféru filmu dotvára farba obrazu ako na historických pohľadniciach, pôvabná hudba a hrejivý humor. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jestli jste měli doposud jakékoli předpokládané předsudky vůči golfu, pusťte si tenhle film. Jestli chcete skvělými netradičními záběry překypující zážitek, pusťte si tenhle film. “Největší zápas, který se kdy hrál” vzbudí totiž i v tom nejzarytějším konzervativci zalíbení tímto sportem a v posledních minutách snímku nebude ani dutat. Od teď vnímám golf úplně jinak. [viděno na Disney+ 17.9.2022] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prakticky všechny sportovní filmy jedou podle určité šablony. Hlavní postava je většinou outsiderem případně vysmívaným nadšencem, kterému se v daném odvětví nedávají žádné šance. Pak, zpravidla, přijde příležitost, kterou sportovec nezvládne a následuje rezignace. ovšem jen dočasná. Přesně v duchu pořekadla "co tě nezabije, to tě posílí", se hrdina vrací do záře reflektorů a v napínavém souboji všechny porazí. Golfový sen je reklamou na šablonovitost. Ničím nepřekvapí, ničím neupoutá. Pak už záleží jen na tom, jaký má divák vztah k danému sportu. A můj vztah ke golfu je nulový, takže i když přivřu obě oči, na víc než 50% to nevytlačím. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)
  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • Filmovalo sa v kanadskom meste Montreal a v neďalekom golfom klube Kanawaki. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno