Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Naprosto brutální dehonestace velmi zdařilého francouzského originálu. Parádní konverzační komedie se překroutila v cosi obludného. Nazval bych to morálním poučením po americku, prostřednictvím potrhlé hry ad absurdum. Můj dojem z průběhu filmu byl tak na 2 hvězdy, ale samotný akt večeře byl opravdový vrchol nevkusu a urážka diváka. Takže asi tak. 15% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby si kmen Kukuku z Papui-Nové Guinei připravil na půl sedmou večer dušeného Steve Carella s mangovým soté, pak by to byl teprve blbec k večeři.. Francouzská kostra obalená americkým masíčkem, zajímavá panoramata s vycpaným Stuartem Littlem a vtipných momentů asi stejně jako prstů na ruce zkušebního technika z čínské továrny na zábavní pyrotechniku. Jay Roach je vskutku nevyzpytatelný režisér.. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která svého předchůdce vyloženě nevykrádá, spíše se jím inspiruje a to je dobře, navíc nápad s myšma je vydařený a mě nejednou pobavil. Původní verze je ještě o prstík zábavnější, ale tahle jí rozhodně ostudu nedělá, takže musím dát za čtyři a hned se jdu překliknout na originál a zvýšit jeho hodnocení ze čtyř na plnej počet. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mě tyhle komedie, kde někomu znepříjemňuje život nějaký looser, moc nebaví (např. Due Date). Ano, cizí utrpení vždy potěší, ale musí se to umět natočit (např. Smolař s Funèsem a Bourvilem). Takže oproti francouzské nehorázně vtipné verzi, byl tenhle remake dost trapný, dlouhý a ani trochu tak nápaditý. Napřed jsem to vypnul po 20 minutách, po pár týdnech jsem se prokousal první hodinou (připadalo mi to jako zdlouhavá trapná kopie originálu) a řekl jsem si, že to vydržím. Vtipy bych spočítal na prstech jedné ruky, a nakonec jsem byl zklamaný, že i zbytek nebyla kopie, protože by nebylo tolik vtipů zabito. Ztráta času. # příběh 4 | hudba ? | humor 2 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 3 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Originál tu slouží jen jako lehoulinká předloha. Uznávám, že je, co se týká dialogů, nápaditější a inteligentnější, jenže nemá takové herecké persony, a už vůbec nemá tolik vtipu (ano, a nemá ani tolik trpaností). Jenže tohle prostě úžasná prdel. Lituju, že jsem viděl zatím pouze s dabingem, ale i tak moji oblíbenci nezklamali. Steve Carell vypadá strašně, ale na jeho hraní ňoumy jsem si během filmu zvykl, a začal mě dostávat i těma strašnýma grimasama. Hooodně mě potěšil "ajťák" Chris O'Dowd jako slepý malíř a šermíř. Takové vtipy prostě originál ani zdaleka nevykouzlil. Do těch pubertálních vtípků ale autoři zapojili i věci, u kterých jsem si prostě musel několikrát říct, že to nenapsalo žádné tupé hovado (jak by každý u podobné americké předělávky očekával). Přesně je určeno, co má být na těch "idiotech" vtipné, a co má naopak vzbudit soucit a nebo uznání. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)
  • Komedie byla do kin distribuována pod krycím názvem Emphasis. (oje)

Reklama

Reklama