Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

campix 

všechny recenze uživatele

Částečný remake výborné francouzské komedie ze kterého dokázali udělat brak pro masy. Někomu se to asi líbí, ale když může člověk srovnat obě dvě varianty, tak není možné jiné hodnocení. Blbec k večeři s Ruddem a Carellem v hlavních rolích je infantilní, nevtipný a místy opravdu debilní film. Proto nevidím jiný důvod pro existenci tohoto filmu nežli vidinu peněz, ale kdo by taky něco jiného čekal. Bohužel jsou ještě daleko debilnější filmy, takže ode mě ne úplně špatné hodnocení. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem LÍTOST. Tato emoce na mě ve filmech velmi působí a když ji zakomponovali do této komedie, kde je mimochodem překvapivě skvělí Steve Carell, tak mě to dostalo. Je to film sice bez hlubšího smyslu, jen samé americké rádoby velké myšlenky, ale líbil se mi tento film. Originál tohoto filmu jsem neviděla, takže ho nemám s čím srovnat, ale rozhodně dávám 60%. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prva tretina filmu, ktora je v tragikomickom style originalu je super. Behom nej som si oblubil postavy (ci uz nerozhodneho Paula Rudda, tak aj polutovania hodneho zabavneho blbca Carella). Lenže odkedy sa na scene objavi expriatelka hlavneho hrdinu, tak sa film zvrhne v neskutocne trapny kolobeh hrubozrnnych vtipov, ktore su zabavne prilis zriedkavo. Obcas si este tvorcovia spomenu aj na serioznu liniu, ktora ale k tym hrubozrnnym vtipom vobec nepasuje. Len kvoli postavam, ktore som si stihol v prvej tretine oblubit, som film dopozeral do konca. Asi najviac ma bohuzial sklamala scena na ktoru som bol zvedavy najviac (samotna vecera). Original milujem, ale napriek tomu na tomto nie prilis podarenom remaku ocenujem aspon to, ze nie je otrockou kopiou ako je to v poslednej dobe v USA zvykom (Experiment, REC, Let the Right One In), ale autori sa snazili koncept niecim osviezit. Bohuzial nie prilis uspesne. 5/10. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po většinu času je to vlastně docela nuda. Nuda a takové ty typicky americké trapné fórky - scény, kdy člověk neví, jestli by správně neměl odvracet hlavu od obrazovky. Jenomže ač bude poměrně zvláštní si to přiznat, snímek je i přesto zábavný. Velmi (já myslel, že "zábava" a "nuda" nejdou dohromady - zde je to tak 3:1). Celou druhou půlku jsem už jen zvráceně čekal a těšil se, jakou kravinu vypustí Carell z úst tentokrát. Prostě tak hloupé, až se člověk neubrání několika upřímným výbuchům smíchu. A graduje to taky pěkně, konec je super..! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Originál tu slouží jen jako lehoulinká předloha. Uznávám, že je, co se týká dialogů, nápaditější a inteligentnější, jenže nemá takové herecké persony, a už vůbec nemá tolik vtipu (ano, a nemá ani tolik trpaností). Jenže tohle prostě úžasná prdel. Lituju, že jsem viděl zatím pouze s dabingem, ale i tak moji oblíbenci nezklamali. Steve Carell vypadá strašně, ale na jeho hraní ňoumy jsem si během filmu zvykl, a začal mě dostávat i těma strašnýma grimasama. Hooodně mě potěšil "ajťák" Chris O'Dowd jako slepý malíř a šermíř. Takové vtipy prostě originál ani zdaleka nevykouzlil. Do těch pubertálních vtípků ale autoři zapojili i věci, u kterých jsem si prostě musel několikrát říct, že to nenapsalo žádné tupé hovado (jak by každý u podobné americké předělávky očekával). Přesně je určeno, co má být na těch "idiotech" vtipné, a co má naopak vzbudit soucit a nebo uznání. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)

Reklama

Reklama