Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když se američani pokoušej o remake francouzský komedie, obvykle to dopadne dost tragicky. V případě tohoto filmu ale výsledek neni špatnej. Američani prostě vzali jenom ten základní námět a natočili to úplně jinak. Originál mi přišel spíš jako divadelní hra, tohle je vyloženě taková bláznivina, ve který jsou postavy jeden větší magor než druhej. Narozdíl od originálu mě potěšilo, že skutečně dojde k tý večeři pro blbce. Akorát se nemůžu ubránit dojmu, že filmu dost uškodila poněkud přepálená stopáž. Pro tenhle typ komedií by stačilo tak 80-90 minut. Jinak nejvíc mě teda asi rozesmál Zach Galifianakis a potom hláška s "Morganem Freemanem". 65% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Francouzskej original je pecka. K tomuhle jsem moc duveru nemel, ale nakonec hodne prijemny prekvapeni. Americani si z originalu vzali jen zakladni napad, pozvat idiota na veceri, ale nastesti moc neremakeujou jednotlivy forky a tudiz mi to neprislo, jak kdybych cumel na to samy. Navic dojde i na tu veceri, kde se predstavi cela rada blbcu. Je sice fakt, ze spousta forku je hyper trapnejch, herci se pitvori na vsechny strany a vsichni desne radi delaj proslovy a udobrovani. Ale na druhou stranu, idioti Carell a Galifianakis jsou fakt ukazkovy a jelikoz tu je Carell prakticky furt, mate asi tak kazdejch pet minut chut ho zabit, takovej hyper idiot to je, Rudd je sympatak a ve vedlejsich rolich Walliams a O'Dowd nemaj chybu. No a hlavne je neustale cemu se smat, fory jsou hyper stupidni, postavy vypadaj taky radne tupe, ale jako celek to proste funguje, film svizne odsejpa a ja se celou dobu skvele bavil. Takze se nepripojim k ostatnim a nebudu tu blejt kecy ve stylu zase remake a podobne a napalim sice slabsich, ale presto 5*. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která svého předchůdce vyloženě nevykrádá, spíše se jím inspiruje a to je dobře, navíc nápad s myšma je vydařený a mě nejednou pobavil. Původní verze je ještě o prstík zábavnější, ale tahle jí rozhodně ostudu nedělá, takže musím dát za čtyři a hned se jdu překliknout na originál a zvýšit jeho hodnocení ze čtyř na plnej počet. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Proc??? Trpi snad amíci nedostatkem fantasie, maji line mozky, ze nataci tak nepovedene remaky neceho co fungovalo, pretvori to na svuj ruzovej americkej bublifuk plny americkeho snu, falesneho sentimentu a lacineho patosu? Na tohle se mi tezko diva, abych pri koukani vyplnil cas, tak vetsinou platu svetr, prekladam do jambickeho pentametru Freudovi basnicky nebo vycuravam do snehu na parapetu obrazky Walta Disneyho. . . ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zaujalo mě od režiséra filmu Fotr Je Lotr ten se my líbil tak jsem šel do toho. Francouzský originál jsem neviděl ani mě nějak neláká ale tahle verze se my líbila. Některé vtipy mají smrtící kadenci a celkově to považuji za nadprůměrnou komedii. Jediné co mě zklamalo byl konec to už bylo moc velké moralizování kdyby to šlo v stylu většiny filmu dal bych 5 hvězd ale takhle jen 4. Některé ty scény jsou tak stupidní až to bolí ale v tomto filmu je to podané a umístěné tak že je to vtipné :-). ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Film je remakom úspešnej francúzskej komédie z roku 1998 Le Diner de cons, u nás uvádzanej pod názvom Jeden blbec na večeru. Hlavnú úlohu blbca si tu zahral známy francúzsky herec Jacques Villeret. (BathoryMan)
  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)

Reklama

Reklama