Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Knor 

všechny recenze uživatele

Ďábelský auto, který likviduje obyvatelé malého městečka? Že by blbost? Jo je to blbost, ale hrozně zábavná. Herci se mi líbili, zabijáckej auťák je robustní, černej, nelítostnej a úplně luxusní. Několik scén bylo neskutečnejch např. když to bubácký auto projede v plný rychlosti barák a sejme ženskou, která telefonuje. Jojo přesnej a efektní zásah nikdy neomrzí. Takže určitě dobrá zábava na to, že šlo o film o vražedným stroj poháněného jakousi silou. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pěkný horor, o zábijáckém autě bez řidiče co terorizuje obyvatele městečka kdesi v poušti , Auto vypadá velice pěkně a i děsivě, pěkně kosí jednoho za druhým. Má to krásně temnou , ale zároveň i dobrodružnou atmosféru. Na horor je to akorát. Ps- piráti silnic jsou všude tady by ho nestačili bodovat. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"See Utah and die." Výrazně slabší odpověď na o šest let starší Duel (a možná i na Čelisti) a mix dvou typicky sedmdesátkových brakových subžánrů - carsploitation a hororů o vzbouřeném něčem se zábavně blbým (ďábelské vraždící auto), ale vážně pojatým námětem, leč bez zajímavějšího děje, postav, nebo mytologie ústředního zla. Přesto si to čas od času zopakuju, protože titulní auťák mě svým designem i oranžově filtrovaným pohledem zevnitř fascinuje. A úvodní vražda cyklistů a honička se zmasakrováním policajtů jsou fajn. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Je to kravina, což je nejšpíš nejvystížnější popis filmu. Kravina je to však zábavná a docela překvapivě není chudá ani na povedené momenty. Musím uznat, že při každém zjevení tajemného auta na mě vyzařovala osobitá "creepy" atmosféra, na jakou je v této podobě současná kinematografie velmi chudá. Přirovnal bych jí s tou ve "Vzpouře strojů" z režie S. Kinga, což je jen tak mimochodem má srdcovka z dětství, takže v tomto případě má na tom slušném pocitu strachu zásluhu nejspíš i špetka nostalgie. Neznamená to, že bych se bál, ale i jako horor na mě snímek působil solidním dojmem. Akční sekvence jsou na svou dobu slušné, i když v současnosti působí již hodně vtipně - to však v dobrém slova smyslu. "Auto" lze z dnešního hlediska uchopit jako zábavnou, ve své době nezamýšlenou, komedii a pokud k němu přistoupíte s rezervou a přihlédnutím k roku vzniku, těch 90 minut, mimo jiné i díky zmíněné povedené atmosféře, uteče jako voda. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vrrrm-vrrrrrrrm, jsem ošklivý, zlý automobil a nenávidím cyklisty, nenávidím stopaře, nenávidím veškeré účastníky silničního provozu... a nenávidím je i mimo silnice! Chovají se totiž jako idioti a doslova si koledují o otisk mojí pneumatiky přes hrudník či razítko mého chladiče na hýždích, vrrrm-vrrrrrrrrrm! V sedmdesátých letech někde v americkém pouštním autokině to mohl být horor, ale v současné době u televizní obrazovky je to solidní komedie. Zvláště ty zrychlené scény jízdy všemožných vozidel - groteska jako vyšitá! Fuckt jsem se kvalitně nasmála, takže dávám uznalých 39% za zábavnou stupiditku, které je třeba přiznat i určitou atmosféru. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)

Reklama

Reklama