Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I zvěstovali filištínští, že v poušti zjeví se černý ďáblův kočár, jehož duše nezničíš a šťávy nikdy nedojde..“ (Starý zákon, Exodus, verš 06:66) a já říkám, pusťte ho po zimě na české silnice plné děr - to ho zkrotí.. Rozkošné, staromilně naivní béčko o dvoustopém zabijákovi ze satanova autoparku, jenž rozpoutá carmaggedon v jednom pouštním vidlákově a přitom zcela nerespektuje pravidla silničního provozu. Teda až na značku "Zákaz vjezdu motorových vozidel" před branami hřbitova.. Marně sháním domácí předělávku "Stalinův rudý kočár blaženosti" z roku 1978, kde soudruh Vasil Bilak za volantem červené Tatry 603 masakruje nekomunisticky smýšlející buržoázní verbež potulující se po českých okreskách.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nech pošlú sanitku. Nemusí sa ponáhľať.“ V podstate kópia (o dva roky starších) ČEĽUSTÍ, ibaže morské mestečko sa vymenilo za pieskové, Roy Scheider za Jamesa Brolina a bezdôvodne zabíjajúci žralok za bezdôvodne zabíjajúce auto. Plus to samozrejme má v sebe i veľa z inej Spielbergovej klasiky DUEL, kde tiež zabíjalo ničnetušiacich civilov auto tak záhadné, že sme sa nikdy nedozvedeli, prečo vlastne robilo to, čo robilo. AUTO je síce béčko, ale vzhľadom na bláznivý scenár mohlo dopadnúť aj ako céčko. Dosť tomu dáva zaujímavá výprava, po technickej stránke (útoky auta) to prekvapivo za X desaťročí príliš nezostarlo a príjemne ma zaskočili postavy: sympatický šerif a jeho sympatickí parťáci, človek by si ich takmer rád predstavil v rodinnom seriáli (bez hororového auta). Okrem Brolina som postrehol dve výrazné tváre: R.G. Armstronga (neskôr PREDÁTOR a KUKURIČNÉ DETI) a Ronnyho Coxa (ktorý svoj o 5 rokov starší výkon vo fantastickom VYSLOBODENÍ bohužiaľ, hoci podľa očakávaní, ani omylom neprekonal). O tom, že AUTO je vlastne fajn horor, myslím dostatočne svedčí informácia, že som seriózne uvažoval, že mu dám až 60%. Ale iné autové trilery/horory ma bavili o čosi viac (okrem DUELU ešte napr. CHRISTINE či JAZDA DO PEKLA). Každopádne, autové trilery obecne nie sú žiadny zázrak, kvalitný vznikne tak raz za 3O rokov. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Solidní béčko s vraždícím autem, bohužel u mě je problém že jsem viděl jak Duel tak Kingovu Christine a oba tyhle filmy se mi líbili o něco více více. Další problém je že se člověk celý film nedoví, co je auto zač a třetí problém že mě u sledování napadly asi desítky způsobů jak auto zničit/utéct mu. Holt auto není zrovna děsivý záporák, stačilo by vylézt na metr vysokou kamennou zídku, nebo do prvního patra kamenné budovy a odpálit kraksnu nějakou tarasnicí. Nebo nějaký pořádný truck. No ale dost výtek, film mě jinak docela bavil, sympatičtí hrdinové v čele s Jamesem Brolinem, slušný spád a pekelné finále. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vrrrm-vrrrrrrrm, jsem ošklivý, zlý automobil a nenávidím cyklisty, nenávidím stopaře, nenávidím veškeré účastníky silničního provozu... a nenávidím je i mimo silnice! Chovají se totiž jako idioti a doslova si koledují o otisk mojí pneumatiky přes hrudník či razítko mého chladiče na hýždích, vrrrm-vrrrrrrrrrm! V sedmdesátých letech někde v americkém pouštním autokině to mohl být horor, ale v současné době u televizní obrazovky je to solidní komedie. Zvláště ty zrychlené scény jízdy všemožných vozidel - groteska jako vyšitá! Fuckt jsem se kvalitně nasmála, takže dávám uznalých 39% za zábavnou stupiditku, které je třeba přiznat i určitou atmosféru. ()

zombkiler 

všechny recenze uživatele

Film, který mi trochu připomínal Duel ale především se jedná o hororovej filmeček, který se převážně odehrává v pouštních lokacích.Auto, které se před útokem na svojí obět tváří jak had na lovu( aspon to podle mě tak vypadalo) ve mě vzbudilo velký nával strachu, jako horor velmi podařené dílo.Doporučuji ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)

Reklama

Reklama