Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom som sa na tom pobavil, aj ked to patri na taky priemer. Po dlhsej dobe som opät videl aj Woodyho Harrelsona v agresivnej ulohe a taktiez ma milo prekvapila v blaznivej ulohe Holly Hunter, ktoru som si skor zapamätal z vaznejsich filmov Piano alebo Vrazdy podla predlohy. Robin Williams je podla mna v kazdej ulohe dobry, takze som bol spokojny.......27.04.2008 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mělo to nápad i herce. Pravda, zpracování občas trošku kolísalo a toho chechotu jsem si taky příliš neužil, ale právě obsazení ty negativa dokázalo vyvážit. Asi nebudu sám, komu se líbila nadávající Holly Hunter. Ta mě rozesmála pokaždé, když se objevila na scéně a já se těšil, co z ní zase vypadne. Dalším, kdo film táhl, byl Giovanni Ribisi, který prokázal komediální talent a měl by být v tomto žánru využíván častěji. Suma sumárum příjemná komedie, která sice v paměti nezahnízdí, ale jeden večer dokáže vyplnit. 70% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Collin Friesen .. Asi bude výhoda, že Fargo neznám (už neplatí). I tak jsem měl ještě asi v polovině snímku pocit, že Big White v hodnocení utrží stejně zklamané čtyřicetiprocentní hodnocení jako např. Everything Is Illuminated. Zápletka s nalezenou mrtvolou mne totiž zrovna nezaujala a přes všechnu absurdní komediální černotu jsem se zrovna neusmíval. Naštěstí pozornost držela úžasná kamera, servírující jeden krásnější záběr za druhým a fantasticky jemná hudební složka. Navíc jsem se při druhé polovině snímku také výtečně pobavil a smích byl častý společník. Herecké kreace jsou taktéž velmi dobré a na Alison Lohman se tak příjemně dívá 70%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Joj to bylo slabé. Nezasmál jsem se ani jednou. Pitvořící se Williams i Ribisi zklamali na celé čáře. Co tam mělo být k smíchu? Williamsova sprostě mluvící žena? Celá ta zápletka byla podivná a vůbec mi to celé nesedlo. Vadil mi i CZ dabing, jsem zvyklý u Harrelsona na hlas Mahdala, Williams byl také dabován někým jiným... Na rozdíl mých jiných oblíbenců se mi už párkrát stalo, že Wiliams měl své lepší i horší filmy. Ale tahle sněhobílá aljašská slátanina je asi úplné dno toho co jsem s ním měl možnost vidět. Jediné co v tomhle filmu může zaujmout je soundtrack. To je ale jaksi málo. Dávám jednu zmrzlou mrtvolu. * ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Namet na prvy pohlad vyzera ako klasicka Coneovka typu Fargo v ktorej sa hlupym chamtivym ludom deju krute veci. Ale cele je to podane odlahcenejsie jak klasicky rodinny sitcom. Ma to skoro az pohodovu atmosferu a tak neprekvapi ani dokonaly happyend. Vlstne je zvlastne, ze behom filmu ani nikto nikoho nezabije. Vo filmu mi preto chybalo napätie. Dramaticka cast vôbec nefunguje. S tymi komedialne nacrtnutymi karikaturami sa sucitit neda. Williams je naviac obsadeny nevhodne, pretoze som mu nesikovneho chudaka vôbec neveril. William H. Macy by sa sem hodil ovela viac. Takze mi bolo jedno kto na svoje ciny doplati a bol som len zvedavy jak tento blaznivy pribeh vyusti.Pochvalu si zasluzi kamera a pekne prostredie. Z hercov ma najviac bavila neustale fuckujuca Holly Hunter, ktora ma obcas rozosmiala. Vysledok je film na jedno pozretie, ktory v kazdom ohlade ide len na pol plynu. 5/10. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Během filmování ve Winnipegu strávil štáb celý den pokrýváním jednoho z natáčecích míst umělým sněhem, když příroda náhle nadělila 30 cm pravé sněhové pokrývky. Na to, že byl květen, je to v těchto končinách rarita. (imro)
  • Zmražená pojistka je pro Robina Williamse dalším zářezem v nízkorozpočtových vodách a zejména návratem ke komediím. Po snímcích Expres Foto (r. Mark Romanek, 2002) a Final Cut (r. Omar Naim, 2004), kde se ocitl v úlohách vyšinutách vrahů, hraje opět v žánru, který mu kdysi přinesl největší komerční úspěch. (imro)

Reklama

Reklama