Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Gerret 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej a vtipnej seriál a vůbec sem při sledování nepostřehnul že skoro všechny postavy hrajou jedni a ty samí herci: Matt Lucas a David Walliams. Nejvíc se mi líbí v seriálu ten borec na vozíčku jak vždycky: "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Ale tobě se přece tohle nelíbí." "Jo já vím." "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Tak dobře." A po chvíly: "Mě se to nelíbí." :-))) Prostě bomba, je tam i víc podobných věcí, ale to se prostě musí vidět. Sleduju to nahraný z HBO, nejvíc se mi líbí dabing Petra Rychlého. Uznávám, že při sledování daších dílů už seriál opakuje celkem dost stejných vtípků, takže časem to už může být vtipné. Viděl jsem: 1.-3. řada + díly v cizině a v USA 1x. Hodnocení 75%. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jistě, lidem se tenhle seriál líbí díky hardcore humoru, který zase jednou pobořil tehdejší tabu a většina fórů je tabu i dneska. Už jen sám fakt, že tolik populární gay scénky jsou defakto meta-humor, musí pro inteligentní lidi pozvednout úroveň pobavení (autoři si skrz ně dělají legraci z klišé, pomluv a předsudků, které o čtyřprocentní menšině většina heterosexuální populace bere jako naprosto vážné informace). V první sérii mi připadala zhruba polovina scének otravná, ale od druhé série vyváženost stoupla. Speciální hvězdičku dávám za výborný český dabing, to je zase jednou nářez. Petr Rychlý je prostě génius. ()

Reklama

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Že prý opakovaný vtip už není vtipem? Podle kompjůtru NE! Pořádně přiteplený humor, abych pravdu řek. David Williams a Matt Lucas (...jako parádní párek vtipáklů, idiotů, gayů, tranďáků a nevím co všechno) jsou charismatičtí jak prase a jejich fóry jsou opravdu vtipné. Většinu dílů jsem viděl v češtině, ale i tak je to jízda. Asi si dám někdy repete v originále. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je to zvrhlé! Je to nechutně vtipné a zároveň vtipně nechutné! Je to zkrátka Británie, Británie, Británie ... a její (ne)typický lid. Opakování stále toho samého je a není vždy tím nejlepším a o tom je vlastně velká část tohoto nevšedního sitcomu, kterému vévodí maximálně praštěná dvojice Lucas&Walliams v nespočtu bizarních podob. I když mě chvílemi to omílání toho stejného nudilo, tak i přes to jsem se neskutečně nasmál, což je vlastně hlavní úlohou sitcomu, takže seriál splnil svou funkci v hojné míře. Mojí nejoblíbenější postavou byla bezkonkurenčně mistryně v rychlém a řádně dlaždičském mluvení Vicky Pollardová a dále pak Marjorie Dawesová z "Anti-špekounů" - musím uznat, že jako lepší komik se mi jevil Lucas. Zkrátka seriál, který není pro každého (ale to ostatně platí u všech seriálů), ale já jsem se bavil dokonale i přes pár dosti trapných (viz všechny scény s tím věčně pískajícím majitelem hotelu) a až příliš(!!!) nechutných scén (viz všechny scény s Bublou Bůčkovou). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Malá Velká Británie se dvojici Lucas-Walliams rozhodně povedla. Je to zábavné, chvílemi správně drsné, ale občas bohužel i příliš mimo mísu (návrat několika vzpomínek na Scary Movie, které bych raději zapomněl...). Přesto seriál má rozhodně své kouzlo, neuvěřitelnou škálu vtípků, které se občas až nepřiměřeně opakují a ztrácí na smyslu, ale jindy právě naopak ("podle computeru ne":)). Určitě to není humor pro každého a lidé nebudou brečet smíchy nonstop, ale rozhodně to zkuste. Já ovšem raději americký spin-off... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • V anketě pořádané anglickou stanicí Channel4 v roce 2005 o nejlepší komediální skeč všech dob se na první místě umístil právě seriál Malá Velká Británie se skečem „Lou and Andy (Swimming Pool)“. (Vrata88)
  • Scénka s Mr. T byla založena na skutečné příhodě Matta Lucase v posilovně. (HellFire)
  • Před Vánoci 2004 se DVD s první sezónou seriálu stalo nejprodávanějším DVD v Británii. (HellFire)

Reklama

Reklama