Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

rawen 

všechny recenze uživatele

K Monty Pythonům bych to určitě nepřirovnával, to je daleko vytříbenější, inteligentnější a bizarnější humor. Little Britain (jak už název napovídá) na to jde z té lidové stránky, ROZHODNĚ SI NEBERE ŽÁDNÉ SERVÍTKY - kdyby chtěl někdo tento seriál popsat několika slovy, tak bych použil asi toto: "neustále opakované gagy s transvestity, obludnými tlusťochy, homosexuály, politiky, balíky a úchyláky - a všechno pěkně od podlahy". Zábavné to ale překvapivě je, i když se některé gagy opakují defacto třeba desetkrát v jiném prostředí, ale i tak to funguje. Oba komici to hrají výborně, nejlepší pravidelné role jsou pro mě "jediný gay ve městě", premiérův přihřátý asistent, možná až trošku moc hardcore kamarád-gerontofil (to je maso), FatFighters (pochybná terapie pro tlusťochy) a taky například ten Jethro Tull like skotský majitel hotelu :) dobré nápady, dobrá zábava, na klasiku to ale nedosáhne... 7/10 PPS: na druhou stranu ono to skvěle funguje i napodruhé nebo napotřetí, postavičky jsou většinou dokonalé, musím uznat, že je to neuvěřitelně chytlavá zábava, která jen tak nevyčpí, zvyšuju hodnocení na 8/10 ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Chce si to dávat občasné přestávky mezi dílama, jelikož se vtipy opakují, ale vždy jde o něco trochu jiného a ačkoliv víte co bude následovat tak vás to neomrzí. Za zmínku stojí i hlody vypravěče, nad kterými zůstává mozek stát :D Prostě nechte mozek spát a užívejte si kraviny až nevkusných vtipů, které dohromady tvoří mistrovské dílo ;) 95% ()

Reklama

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, jak dokáže tento seriál (bohužel) díl od dílu měnit svoji kvalitu. Vidím jeden díl a směju a směju a v dalším díle se cítím znechuceně a trapně za to, co mi naservírovali. Já jsem velice tolerantní v tom, že ne každý díl bude silný na 100%, ale to, že v 21. století ještě spoléhají na "blicí scénky" a myslí si, že se tomu zasměji, tak jsou na omylu. Některé díly opravdu jsou na 100%, ale jiné zase na 10%. Čili mé hodnocení je jasné ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál určitě nenechá nikoho chladným. Lucas a Walliams si ve svém satirickém sitcomu neberou vůbec žádné servítky a kosí jakoukoli sociální skupinu, která jim přijde do cesty, pěkně břitkým humorem, ať už jsou to tlusťoši, gayové, mentálové, transvestiti nebo senioři. Ti dva jsou prostě neodolatelní a jejich nekonečné převlékání a střídání takového množství různých figur je prostě neuvěřitelné... První série je skvělá, od dvojky se trochu rozevírají nůžky. Jsou tu (nové) skvělé postavy - Linda, Carol, pan Man, ale i postavy, ze kterých se vám často udělá až nevolno - pan "bitty", Bubbles, Maggie. I tak si však Little Britain drží dobrou úroveň. Maximálně také oceňuji to, že si dokáží dělat srandu sami ze sebe, z Británie, podobně jako třeba v jednom díle IT Crowd ("Proč to vlastně nefungovalo? Aha. Made in Britain."). Američtí hrdinové se většinou omezují na zpívání americké hymny, krájení krocana a promenování se pod vlajkou hvězdnatou... 90% (1. série - 100%, 2. série - 90%, 3. série - 90%) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Bože, kdybych mohl dát 10 hvězdiček, tak ho ten seriál má. Už dlouho jsem se tak nezasmál a to při každém dílu. Veselé příhody ze života, narážky na různé orientace, gay hymna + v LITTLE BRITAIN EXTRA vystupují i známé osobnosti, jako ELTON JOHN, kde ho při interwiu oblízává gay a nebo ROBBIE WILLIAMS, který si zahraje transvestitu. A ta role mu perfektně seděla. Když odcupital v těch svých šatičkách, tak jsem se smíchy potrhal. Prostě seriál je "BOMBA" a je opravdu škoda, že ho nevysílá žádná česká televize. I takové prudérní Polsko ho dávají každý pátek na TVP2. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Show mnohokrát odkazuje na britský seriál Doctor Who (1963), např. postavou jménem Matthew Waterhouse (Matthew Waterhouse hrál v Doctor Who Adrica) a Michael Craze (Michael Craze hrál Bena Jacksona). Tom Baker, který si zahrál doktora Who v letech 1974-1981 v tomto seriálu namluvil vypravěče. (HellFire)
  • Scénka s Mr. T byla založena na skutečné příhodě Matta Lucase v posilovně. (HellFire)
  • Režisér pilotního dílu Graham Linehan se v seriálu objeví ve scéně s premiérem jako reportér Whizzer and Chips. (HellFire)

Reklama

Reklama