Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film režiséra Lasse Hallströma Psí poslání vypráví cituplný a překvapivý příběh jednoho věrného psa (namluvil Josh Gad), který nachází smysl své existence prostřednictvím životů lidí, které učí smát se a milovat. Během pěti desetiletí nás jeden hlas, hlas neúnavného psa, zavede na strhující a povznášející cestu, na které promlouvá k srdci všech lidí, kteří kdy milovali nějaké zvíře. Přestože se během těch let postupně reinkarnuje do několika psů různých ras, je to jeho pevné pouto se spřízněnou duší jménem Ethan, které přenáší a inspiruje jednoho psa na jeho cestě za nalezením vlastního poslání a skutečného smyslu existence a pro svého chlapce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (447)

castor 

všechny recenze uživatele

Haf vrrr haf. Náš hafíček nám zvládne číst myšlenky, jen moc nedokáže pochopit, že se dva milenci při líbání zrovna nepřetahují o žrádlo. Začalo to Baileym, kterému je věnovaný největší prostor. Od štěněte, přes okamžité sblížení s malým chlapcem, až po ztrátu rodinné idyly a úraz, který zhatí mladíkovu fotbalovou kariéru, stipendium na univerzitě i vztah (docela nefunkční část snímku, včetně naroubovaného požáru). Němý přítel zatím stárne a chybí mu radost z pohybu, přesto ho čekají další minidobrodružství v tělech jiných plemen. Někdy je to fajn, jindy vůbec ne, každopádně právě špatné časy ho přivedou zpět tam, kde to před lety začalo. Švédská žánrová legenda Lasse Hallström má s podobnými rodinnými látkami zatraceně hodně zkušeností, ví dobře, co chce točit, jak dávkovat všudypřítomný optimismus, kýč a emoce. Nebudu rýpat, proč nemluví i ostatní zvířata (nebo aspoň jiní psi), ani do scénáristických berliček či do nejasností převtělování, dotáhnu to slovy, že půvabná Britt Robertson znovu nezklamala a že já raději zvířata ve filmu ideálně ta lidi pojídající. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Poctivá slzami nasáklá dramokomedie, která milovníky psů utvrdí v lásce k jejich čtyřnohým miláčkům. Zajímavý koncept nabízí několik psích životů jedné věrné psí duše, ale je jasné, že tvůrcům záleželo jen na Ethanově linii. A ta je sice trochu klišé (chlapec a jeho pes a jejich pevné pouto), ale funguje moc dobře. Ukazuje, jak velkou roli v našich životech hrají psi a jakou nekomplikovanou lásku nám projevují. Kapesníčky si připravte, ale nebojte, konec je šťastný. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příjemně a nenáročně plynoucí film, který pohladí po duši zejména majitele psů. A Dog's Purpose mimoto nabídne i plnou náruč klišé a "vyděračské", emocemi vybičované scény, avšak to filmu tváří v tvář jeho poklidnému tempu a finálnímu poselství rádi odpustíte. Za ty hluboké a upřímné psí oči to vážně stojí! „I had a purpose, I was needed again and again and again. With each new life I was learning a new lesson.“ ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje možné SPOILERY: Co může být dojemnějšího než film, ve kterém na konci zemře pes? Film, ve kterém zemře pes po deseti minutách. A pak znovu, a znovu a znovu... No jo, obrečela jsem odchod všech těch hafanů a musím říct, že jsem si pekelně rozmazala řasenku po tvářích. Uf. Nicméně: pokud odhlédnu od všech těch odchodů a návratů, jde o poměrně průměrný film, u kterého si pobrečíte. Určitě aspoň na konci. A pokud ne, tak... tak prostě asi máte radši kočky nebo co. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Bála jsem se srdcervoucí podívané v "Hačikó" stylu, naštěstí jsem se dočkala velmi příjemného rodinného snímku se sympatickými lidskými i zvířecími herci. Nechybí ani dojemné okamžiky, ale než si stačíte pořádně poplakat, už se díváte na příběh dalšího pejska (i když, jak se to vezme, dalšího). P. S. Dabing je velmi slušný. P. P. S. Nenávistnou kampaň ochránců zvířat na jednu stranu chápu, když si ale inkriminované video prohlédnete pozorně a prostudujete dostupné informace, nemáte důvod tento film zavrhnout. Byla by to škoda. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (14)

  • Bryce Gheisar, který hraje mladého Ethana, má v reálném životě kočku se jménem Bailey. (BMW12)
  • Dennis Quaid nosil farebné kontaktné šošovky, aby mal hnedé oči. V skutočnom živote má modré. (Arsenal83)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama