Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

predators 

všechny recenze uživatele

Je to piškotí, ale na druhou stranu musím uznat, že to bylo úžasné dobrodružství. Tedy pro ty děti a počítám, že až se na to budou dívat naše děti, bude to pro ně stejně fascinující. Vesmírný prostor byl vytvořen na jedničku, výběr herců taky nebyl špatný. Trochu mi vadili nemotorní ještěři a pro děti asi složitá pointa, ale tu jim rádi vysvětlíme. 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po prvních patnácti minutách, které mnoha rodičům připomenou vlastní starosti s dětmi a jejich rivalitou, je potřeba přetočit vnitřní hodiny někam do věku deseti let, protože jedině tak si člověk vychutná vesmírné dobrodružství jak by měl a nedojde mu, že hra není nijak nápaditá, protože jedinou hrozbou jsou stále dokola Zorgoni, že vesmír je jakýsi podivný protože v něm hoří kanape a člověk nepotřebuje skafandr, a že pointa astronautova příběhu je nelogická a nesmyslná. Na jednu stranu je to příjemně hravé, na druhou jen hezká podívaná, která příliš nevtáhne, nicméně děti si to užily, takže hra byla úspěšně dohrána a uložena do krabice, dokud ji za patnáct let zase někdo nenajde. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jumanji křížené s The Explorers... Dvě a půl. Děti ať si přidají, kolik hvězdiček chtějí, protože na rozdíl od zmíněných přece jen o něco dospělejších, orignálnějších a vtipnějších snímků je Zathura pouze slabý odvárek určený právě jim. Ano, několik scén se mi opravdu líbilo, zaujal mě i malý představitel mladšího z bratrů, pohádkové vizuální stránce nemám co vytknout a astronautův odchod byl opravdu parádní, jenže pořád to bylo zbytečně ukřičené a příliš mravokárné. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mám rád Jumanji... je to taková moje srdcovka. Tohle "pokračování, nepokračování" ale naprosto ztratilo atmosféru a kouzlo, aniž by přidalo něco nového. Pamatuju si, jak jsem jako kluk hrdinům Jumanji fandil, jak jsem se o ně snad i bál - tohle by u mě tyhle pocity vyvolat nedokázalo. Ani před deseti lety, natož dnes. Je jen opakováním toho samého, jen s nesympatickými herci. Skutečně mě to zklamalo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pohodovej film, na kterej muze cumet cela rodina, ale jsou tu dva problemy. Za prve, existuje Jumanji. Nechci tvrdit, ze to je nejakej ultra super film, ale rozhodne pobavi vic. Navic tady je to furt dokola jen o Zorgonech, takze to zacne bejt po chvily krapet stereotypni a nudny. A za druhy, detsti herci. S tim neustalym rvanim mi lezli na nervy a ani herecky to nebylo nic poradnyho. Ale jinak jsem se u filmu vcelku bavil, film je ze zacatku sviznej, obcas je nejakej dobrej for a triky jsou na slusny urovni. Ale i tak to na vic jak 3* neni. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • 65 milionů vložili producenti do adaptace novodobé povídkové klasiky, a během prvního víkendu (11. – 13. 11.) v amerických kinech vydělali 14,4 milionu dolarů. Celkový obrat se do konce roku vyšplhal na 28 milionů. (imro)
  • V přípravě byl kromě Zathury také třetí díl, scénář k němu napsal Don Rhymer (Agent v sukni), ale vzhledem na vlažný komerční ohlas na snímek se ho zřejmě nedočkáme. Hlavní postavou tu měl být viceprezident USA, který našel tajemnou hru. (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama