Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

castor 

všechny recenze uživatele

Většina druhých dílů se snaží vychytat mouchy prvních kousků a hlavně znovu slušně vydělat, tu a tam se to podaří, většinou ale tvůrci nasekají další hrubky. A i srdce je pryč. Takoví druzí Vetřelci, druzí neohrožení Krotitelé duchů nebo druhé terminátoří dobrodružství jsou nicméně jasnými důkazy, že kolikrát to jde i lépe. Tady je to bohužel naopak a moment údivu z prvního dílu je pryč. Neříkám, že je to úplný sešup, ale scénář předkládá několik nápadů, které musely vzniknout jen tak na koleně. Solidní masky a kostýmy zůstávají. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, tohle pokračování rozhodně nesedne každému, je to hodně jiné než první film, který se zde z části opakuje, ale na druhou stranu si říkám, že je tohle něco, co docela dobře dál rozvíjí myšlenky, které první film měl. Pořád jsem nečetl předlohu, ale očividně bych měl. Já jsem s tímhle dílem moc spokojený, ty lidi z podzemí mi vždycky připadali skvěle děsiví. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Ještě hodně dobrý pokračování prvního filmu s Charltonem Hestonem. Těží to hlavně z rozvedení motivu a společnosti opic. Na tom další díly hodně tratily. Kdyby taky byly z katastrofické budoucnosti, byly by lepší a líp přijatý. Škoda, že to později tak prznili. Ale tenhle díl je ještě dobrej. A kdyby byl první, tak by byl mnohem líp hodnocenej. A ani zisky nebyly tak špatné, ve srovnání s prvním dílem (stál 6 mio a vydělal 32) tenhle stál 3 mio a vydělal 18 mio. Vlastně se vyplácely všechny díly, protože přinejmenším čtyřnásobek vkladu vždycky vydělaly. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám opravdu rozporuplné pocity. První půlka byla až, řekl bych tragická, nudná, bez nápadu, o ničem. Kdežto druhá půlka, kterou počítám od doby, co začali prozkoumávat trosky New Yorku, byla hodně povedená. Uctívači jaderné bomby a svatého spadu byli opravdu výborným nápadem a ten konec tak nečekaný, že jsem nucen udělat kompromis. První půle 2*, druhá půle 4* = 3* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ta sekta uctívačů atomové bomby byla báječná, dokonce jsem v lavici zahlédl i Dimu Medveděva s flaškou vodky! Jediná vývojová změna k lepšímu je to, že Franciscus má pěknější chrup a vyrýsovanější břišní destičky než Heston, jinak je to svou slabomyslností odsouzeno k zániku. Větší uměleckou hodnotu už má muzikál Planeta opic ze Simpsonů se svým chytlavým refrénem Doctor Zaius, Doctor Zaius.. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (17)

  • Posledný film Thomasa Gomeza a zároveň prvý, v ktorom sa objavil Gregory Sierra. (m.a.t.o.)
  • Tvůrci počítali s natočením scény s dítětem - poloopem, poločlověkem. Producenti se nakonec zalekli ztráty ratingu a ve filmu se tato scéna neobjeví. (HellFire)

Reklama

Reklama