Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

PKD 

všechny recenze uživatele

Berte to jako takový doplněk k 1.filmu,páč bez něj by vám to moc smyslu nedávalo. Pro mě (jelikož další 3 filmy ignoruji ve smyslu, příběhové linie) je to celkem důstojné zakončení s definitivním koncem, na který se prostě navázati logicky nedá i v př., že by jste se na hlavu stavěli. Tyto 2 filmy za to stojí a další (byť se stále kupodivu jedná o relativně zdařilé počiny) pokud jste schopni existovati ve dvou alternativních liniích současně. ,,Vy zatracení blázni! Vy jste ji fakt a teď už na po2. definitivně, rozmetali!´´ díky bombě soudného dne, která je schopná zničiti, celou planetu. :))) Musím pochváliti hudbu od skělého Leonarda Rosenmana, který v podstatě dokonale navázal stylově (i když ne tak experimentálně) tam, kde Goldsmith skončil. Když samoz. pominu 3.film,  který má skladatelsky na svědomí opět pan Goldsmith. A čím tak asi trumfnouti Sochu of Liberty? No přece, skvělými výjevy zbytků NY metra a dalších slavných budov ve městě, které nikdy nespí, ale v r.3995, už chrní pěkně dlouho. Na autobus zatavený žárem radiace do stěny/skály, jen tak nezapomenu. Ano, pevně věřím, že se nám to jednou opravdu...povede. Bohužel ale přitom ona socha fakt ´´nepřežije´´. Takže budoucí astronauti, mají pech a musejí hledati...jinde. Jako Brent, který nic nehledal a našel vše (kromě lááásky) včetně Taylora, kvůli kterému vlastně též spadl (na této planetě se zřejmě nedá přistáti normálně či běžným způsobem, haha) na Planetě Opic a telepatických podzemních krasavců a krasotinek. Je mi líto.:( Ale při atomové devastaci takového rozsahu jako zde, nemůže objekt, vyrobený z obyčejné mědi, prostě za žádných okolností, existovati dalších 2000 let. Checht. V tomto mají amíci, fakt smůlu. To by musela býti jedině v podzemí. Ale na povrchu?:) A už dost. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše, která ale naštěstí má své dobré momenty. Charlton Heston je tu ovšem zbytečný a nedivím se, že si nechtěl roli zopakovat, jaksi navíc jsou také Zira a Cornelius, sekta uctívající atomovou bombu je k smíchu a Leonard Rosenman bohužel není Jerry Goldsmith, ačkoliv to chvílemi zkouší. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je sviznejsia a ponuka ovela viac akcie na ukor nejakych myslienok na zamyslenie. No a tych par iba recykluje posolstvo z jednotky. Cely cas vlastne sledujeme postupne sa schylujucu bitku medzi barbarskymi gorilami a sfanatizovanymi oziarenymi ludmi. Medzi tym sa pohybuje par znamych postav z jednotky. Zo vsetkych je znova najsympatickejsia Zira. Hestonovi sa do toho uz prilis nechcelo a tak sa tu mihne len na par minut. A tak ho musel nahradit novy modroočko James Franciscus, ktory znova stroskotal na planete opic ako Heston. Dost beckovo pôsobiace vysvetlenie. Radsej mohli postavu Taylora rovno preobsadit. Celkovo je to film za 2 hviezdicky, ale tretiu si film zasluzi vdaka odvaznemu zaveru, v ktorom to cele vyhodia do vzduchu. A divak ma pocit, ze nic lepsie si ten zdegenerovany svet nezasluzil. 5/10. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jen málo věcí je blbějších než scénář tohoto filmu - namátkou mě napadá třeba žonglování s psími výkaly, bungee jumping na nepružícím laně (případně bez lana) nebo skákání po hlavě do vypuštěného bazénu. Vyjmenovávat tady všechny hovadiny, mohl by mi i Shadwell závidět délku komentáře! Ale mám dnes nějak zadřené mozkové závity, nejspíš se během včerejšího sledování zasekly v poloze Low Power, jsem prostě líná přemýšlet/vzpomínat a tak vás toho humorného elaborátu ušetřím. Omezím se na zdůvodnění dvou hvězdiček: ta první je tak nějak za pochybné kvality filmu - masky, postapo atmosféru, protiválečné poselství a to je asi tak všechno. Druhou hvězdičku si každý musí rozdělit podle pohlaví, přesněji dle svých sexuálních preferencí. Z dámského hlediska jsem uvítala vizuální přínos hlavního hrdiny; James Franciscus se svýma modrýma očima, zlatými vlasy a pěknou postavou nabízel atraktivnější podívanou než Charlton Heston. Heterosexuálové z řad mužského publika pak jistě ocenili Novu, splněný pánský sen: dívka nejen přitažlivá a vnadná, ale navíc poslušná a němá, ten konstantně připitomělý výraz také mohl leckomu přijít roztomilý. Zoofilové si pochopitelně rovněž přijdou na své, pokud se spokojí s primáty a pár koňmi. 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wow efekt je už raz a navždy stratený, napriek tomu mi osobne toto pokračovanie celkom sadlo. Zámerom bolo nesporne aj reflektovať situáciu v súdobom svete, len je trochu škoda, že protesty s transparentmi v zmysle "make love not war" a prítomnosť jadrovej bomby sú až príliš doslovné. Tak ma napadlo, či sa pri skutočnej vizáži ľudských mutantov neinšpirovali tvorcovia slovenského Tretieho šarkana. Stále to má solídnu atmosféru a dej šlape bez problémov dopredu až k (opäť) prekvapivému záveru. Ostatné staré časti som už nevidel a popravde po tom, ako skončilo Do vnútra opíc muselo byť zrejmé, že pôje už len o varenie z vody. 70% ()

Galerie (157)

Zajímavosti (17)

  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)
  • Oficiálny rozpočet filmu predstavoval 3 milióny dolárov, no podľa vyjadrenia režiséra Teda Posta bol v skutočnosti ešte nižší. (m.a.t.o.)
  • Posledný film Thomasa Gomeza a zároveň prvý, v ktorom sa objavil Gregory Sierra. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama