Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

z17 

všechny recenze uživatele

Úžasný námet s prepracovaným scenárom v kombinácii s fenomenálnym Chrisom Farleyom, to je značka prvotriednej kvality. Veľmi ma potešil kvalitný český dabing. Veľa nápaditých vtipov a scén, rozmanitá výprava i nečakaná zápletka so zaujímavým riešením. Veľmi komické mi pripadalo, ako sa Edwards (Matthew Perry) snažil učiť nevzdelaného "burana" Hunta (Chris Farley) abecedu. Je to jedinečný film a podľa mňa určite najlepší z tvorby Guesta. ()

batik 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komédia/paródia, ktorá sa na nič extra nehrá a kde nájdeme niekoľko podarených vtipov a komických situácií. Oceňujem aj to, že tvorcom sa nepodarilo skĺznuť do trápností, čo sa podobným filmom z hollywodskej produkcie často stáva. Perry naozaj vyzerá, ako keby aj tu hral Chandlera, ale toho sa už asi nikdy nezbaví. Najlepšie postavy sú u mňa jednoznačne, španielsky bandita s najkrajšími vlasmi Hidalgo. Ďalej indiánsky tlmočník, ktorý neovláda žiaden indiánsky jazyk Guy Fontenot a jeho pekná manželka, ktorá tam bola asi iba pre potechu mužského oka. 65% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Milá komedie s prvky parodie s navrch dobrými herci. Zesnulý Chris Farley a Matthew Perry film dost táhnou a mají cit pro přesně načasovanou komiku. Farley byl navíc komik s živelnou komikou, který i z nevtipného udělal srandu až se dá uchechtnout jeho stylu podání. Mile působí i Perry, který mu zdatně sekunduje. Film asi navíc neměl než si střílet z indiánů a sršet vtipnými momenty. Mohl by působit obyčejně, ale režisér Christopher Guest se blýskl solidní režií, která z filmu dělá dobrou taškařici. Příběh dvou dobrodruhů je natočený v epizodním balení a nějaký souvislý děj by možná byl záhodný. Na 90 minut se lze zabavit velmi obstojně. 60% ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že tato komedie není přehnaně trapná ani nechutná. Ústřední dvojice Chris Farley a Matthew Perry funguje velmi dobře a zejména Chris Farley jako bodrý vidlák zvedá tuto komedii o jednu hvězdu výše. Vtipů se dočkáte dost a scénář je velmi vyvážený, nedočkáte se nudného místa a prohlédnete si i pár pěkných přírodních lokalit. Ideální odpočinkový film a divím se, že jsem jej neviděl v televizi dříve, podle mě je to neprávem opomíjený pohodový film pro celou rodinu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na základní škole jsem se dozvěděl leccos o plžích, gravitačním zrychlení a 9. sjezdu KSČ, ale informace o expedici Meriwethera Lewise a Williama Clarka mi byly zatajeny. Proto nejsem překvapen, že jsem se nic nedozvěděl ani o konkurenční výpravě Leslie Edwardse. Naštěstí se ke mně dostal tento historický skvost, který mi objasnil to, kdo vlastně vyhrál, jak se kradou orlí vejce a že pro skutečného dobrodruha není vodopád důvodem k vystupování z lodi. Taky mi ukázal indiánku, se kterou bych byl ochoten sdílet vigvam a ten zbytek bych si dovolil označit za sympatický, lehce zábavný průměr. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se v poslední hlavní roli objevil populární americký herec a bavič Chris Farley, který zemřel pět měsíců před samotným vydáním filmu, 18. 12. 1997 ve věku 33 let. Jeho vůbec posledním filmem byl snímek Špinavá práce (1998), kde se objevuje v malé „cameo“ roli. (Conspi)
  • Poté co je Španěla vyzve Hunt (Chris Farley) k závodům v pití, z nepochopitelných důvodů je španělův hrnek na kořalku prázdný.   Přesto se však "upije" ku spánku a Hunt závody vyhraje. (Jaroslaf)
  • Závěsného mikrofonu v levém horním rohu obrazovky je možno si povšimnout během Edwardsovi (Matthew Perry) resuscitace Huntem (Chris Farley) na vrcholku skalistého hřebenu. (Conspi)

Reklama

Reklama