Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl to čas hrdinů. Dobrá, skoro hrdinů. Ach, jak silní a chlapští byli tehdejší muži. Muži, kteří dovedli rozbít tábor a pak zjišťovat, kdo jej rozbil více. Muži, kteří dovedli trefit divoké peřeje, když ve skutečnosti mířili na někoho, kdo stojí na břehu vedle velké špičaté skály. Muži, kteří si mohou být jisti, že když volá dobrodružství, má určitě špatné číslo... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (76)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborná komedie z pro mě hodně zajímavého prostředí. Skvělý výběr herců. M. Perry, Ch. Farley, K. Dunn, E. Levy a do toho krásná L. Barbuscia. Kdysi jsem tuto komedii fakt miloval a teď po dlouhé době připomněl straé dobré hlášky. Fakr výborná zábava! M. Perry hraje, jakoby Chandler jen poskočil o pár set let zpět. * bohužel musím vzít za někdy na mě až moc humusný humor Ch. Farleyho, budiž mu země lehká... Ale jak jsem řekl, pro mě komedie z těch nejlepších! ()

Jarsey 

všechny recenze uživatele

Viděla jsme ten film předtím, než jsem začala sledovat Přátele. Proto nyní už mám pocit, že si Chandler odskočil z New Yorku, vycestoval v čase, aby se účastnil výpravy k Tichému oceánu. Perry asi nic jiného než Chandlera neumí zahrát. Každá z postav je něčím zajímavá, v podstatě se nesetkáte se stejnými lidmi, vzájemně se doplňují, i když některé vtípky jsou trochu ostřejší a osobně bych se bez nich obešla. Ale celkově mám ten film ráda, je to pro mě tak trochu citová záležitost, pro odpočinkový večer ideální. ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Můj dojem byl po shlédnutí takový, že některé vtípky působily hodně povedeně (např. ten s kradením vajec), u kterých jsem se dost nasmál. Některé zase byly totálně mimo mísu a trapné (např. porovnávání vlasů). No a některé byly až tak moc trapné, že byly svým způsobem taky směšné (indiánská stezka, ptačí let). Celkově je to však naprosto průměrná komedie, která ničím zvláštním nepřekvapí. 60% ()

Carter21 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná oddechová komedie stojící především na dalším výborném výkonu Chrise Farleye. Na úsvitu Spojených Státu se skupina lůzeru pokouší přiživit na slávě průkopníku Lewise a Clarka a pokouší se jako první objevit cestu k Tichému oceánu. Jenže skupina vedena nevýrazným objevitelem Lesliem (M.Perry),neschopným zálesákem Huntem (Ch.Farley) a francouzským tlumočníkem Fontenotem (E.Levy), jenž indianske jazyky příliš neovláda, jdou na cestě přes kontinent z jednoho neuvěřitelného prušvihu do druhého. Dostal mě ten smolař co během výpravy přišel o ucho, medvěd mu utrhl nohu a ještě ho několikrát střelili ale přesto se s ostatnimi dopajdal do cíle a pak to jak nesli ty přestarle indiánske válečníky do bitvy. PS : Shaquinna v podání Lisy Barbuscia je tou nejkrásnější indiánkou v dějinách filmu. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie o bláznivé výpravě napříč USA. Mathew Perry je sice trošku prkenný, ale vše vrchovatě vynahrazuje nebožtík Chris Farley, který toho sice moc za svůj život neodehrál a přesto si mě svým živelným humorem naprosto získal. Sice už jsem to v jednom komentáři zmiňoval, ale je ho opravdu obrovská škoda. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Závěsného mikrofonu v levém horním rohu obrazovky je možno si povšimnout během Edwardsovi (Matthew Perry) resuscitace Huntem (Chris Farley) na vrcholku skalistého hřebenu. (Conspi)
  • Poté co je Španěla vyzve Hunt (Chris Farley) k závodům v pití, z nepochopitelných důvodů je španělův hrnek na kořalku prázdný.   Přesto se však "upije" ku spánku a Hunt závody vyhraje. (Jaroslaf)
  • Ve filmu se v poslední hlavní roli objevil populární americký herec a bavič Chris Farley, který zemřel pět měsíců před samotným vydáním filmu, 18. 12. 1997 ve věku 33 let. Jeho vůbec posledním filmem byl snímek Špinavá práce (1998), kde se objevuje v malé „cameo“ roli. (Conspi)

Reklama

Reklama