Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá parodie na Hvězdné války.
Mladého prodejce koberců Arifa unesou mimozemšťané na planetu GORA, kde je vězněn. Jednoho dne se mu zjeví holografický obraz bytosti, která jej prosí o vysvobození. Po několika marných pokusech se mu konečně podaří utéci. Setká se s mistrem, který jej naučí bojovému umění a využití „síly“. Arif zachrání nejen princeznu před nechtěným sňatkem, ale také celou planetu před nárazem ohnivé koule, která je dílem zlého velitele. Připadá Vám tento příběh povědomý? Ano, film G.O.R.A. - vesmírné manévry je parodií na sérii Hvězdné války, sérii MATRIX a další filmy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Jestli Vás, stejně jako mě, nebaví ty trapné Disastery, Bijáky, Dojáky a podobné výpotky z emeričky, zkuste sáhnout pro tureckou G.O.R.A.u. Pokud jste schopni odpustit přepálenou stopáž, občas nevtipnou scénku a jednodušší děj budete odměněni vtipnými scénami, kde Vám budou škubat koutky a lepé děvy blažit chlípný pohled. Doporučuji sledovat s podobně chycenými ( filmově) přáteli na nějaké filmové párty. Budete za hvězdy - za A. země původu filmu a za B. "vesmírné manévry" jsou všechno, jen ne trapné a za poslední - pokud budete všichni trochu bumbat nelihuprosté nápoje smích zaručuji... P.S. český dabing se povedl - cz titulky jsou na DVD pouze u úvodní angličtiny, pozdější turečtina je trestuhodně bez překladu. ()

butcher89 

všechny recenze uživatele

Cem Yılmaz je borec. V téhle bláznivé komedii - parodii  - hlavně to neberte vážně proboha - si totiž zahrál hned několik rolí a musím říct, že jsem se fakt bavil. Pokud některé scény a narážky na různé popkulturní pecky diváci nepochopí, jejich škoda. Za mě rozhodně top turecká komedie. Je tam spousta skvělých hlášek a doporučuji i český dabing. Film má sem tam trapnější chvilky, laciné kulisy či efekty, ale i tak je to celkově skvělá zábava. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový turecký pokus o Spaceballs. Není to úplně špatné, ale znova bych to vidět nemusel. Na můj vkus až přespříliš homo vtípků. Ani ostatních vtipů nebylo nijak moc nebo dokonce dobrých. Děj se tak nějak vleče, ty parodie různých filmů, třeba Pátého elementu, mi přijdou nedotažené (dřevo, ha ha). Turecký prodavač koberců mi po určité době už byl hodně nepříjemný. Moc mne to nepobavilo, ale pro fanoušky různých sci-fi filmů to může být něčím málo zajímavé. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Turecké sci-fi dobrodružstvo. Miestami bolo vidieť, že sa niekto buchol po vačku aby mohol ukázať špičkový film. Dobre sa na to pozeralo, nevravím, že nie a tie peniaze boli aj miestami vidieť, ale podstatná vec zrážala tomuto snímku nohy a to je scenár. Trápne vtípky, ktoré ukazujú áno toto je paródia na hollywoodsky film. Keby to nechali voľne plynúť tak by som sa určite bavil viac. A všadeprítomné homosexuálne vtipy ubrali opäť na mojej spokojnosti. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Turci už netáhnou jen na Mohuč, ale i do vesmírných dálav, a to vyzbrojeni papundeklovou estetikou a polotrapným humorem Cema Yilmaze (už jsem si zvyknul z Hokkabaze). A dovedou pobavit. I když mnohem víc ujetou familiární atmosférou (jako by to natočila parta vašich přátel někde v garáži), než opravdu trefnými parodickými scénami. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Na území o rozloze 8 000 km² bylo postaveno 24 různých filmových lokací. (sigf07)
  • Cem Yilmaz je scenáristom a zároveň hrá dvojúlohu: pozemštana Arifa a záporného velitela Logara. (jesuswlasac)
  • Jde o doposud nejdražší turecký film (mimo komprodukci) - náklady na výrobu dosáhly pěti milionů dolarů. (sigf07)

Reklama

Reklama