Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Fanoušci jsou celkem originální mix geekovského filmu a teenagerské komedie. Ač sám jsem sám spíše trekkie než fanoušek Star Wars, docela jsem těm třem outsiderům žijícím ve stínu Síly a Impéria fandil, problém ovšem je, že zhruba po hodině začne zvolený model nudit a s přibývajícím humorem v duchu teenagerských komedií i otravovat. Škoda, mimo poněkud trapného humoru nabízejí Fanoušci i dost podařených momentů. Jejich originalita pak ještě víc bledne při přímém srovnání s jinými televizními geeky - zvolme třeba podařenou čtyřku z Big Bang Theory a jejich úroveň humoru. Každopádně je tato trochu netradiční road movie lepší, než proklamované stálice žánru, jako třeba Road Trip a mnohé a mnohé další klony... Správně žánrově zařadit je pomáhají i v miniroličkách ,,duchovně" spřátelené účinkující hvězdy - Kevin Smith, Seth Rogen, William Shatner, ale i ikona trochu odjinud Danny Trejo. Příjemně nenáročný (i když chvílemi trochu blbý) film... ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Správně řezaná "smithovka". Inu, fanouškování Star Wars je jeden z neskutečně vděčných motivů. Sic tenhle film vykrádá příběhově poměrně dost filmů, buď je to tím, že je vykrádá velice dobře nebo tím, že to jsou všechny moje oblíbené filmy (road trip skoro jak vystřižený z Tenacious D, sidelovestory úplně jak Zooey Deschanel a ten japončík z The New Guy) a takhle bych mohl pokračovat donekonečna. Jak se sluší a patří na takový typ filmů je tam i spousta guest stars, viz Carrie Fisherová nebo William Shatner. A pochopitelně Kevin Smith a Jason Mewes v krátké scéně. A spousta popkulturních odkazů. Trochu možná ale filmu škodí zkrácenost, chaotický střih, ostatně jak udělat pravou poctu v době vydání šestidílné sáze za pouhých 90 minut a ještě tam nacpat vše ostatní? A fajtky s Trekkies, ty taky nemám rád. Also,... no one cal's Han Solo a bitch! ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Epizoda VII. : Návrat Sagiho....nic pro fanoušky Star Treku. Ale já jsem standardní fanda obou filmů, jak Star Trek tak Star Wars....nikdy jste nic nenapsal !!!! Spockožrouti. A cesta na Skywalkerův ranč může začít...sbalím si kufr a balík žvýkaček a jedem....kam si nás to zavezl ? To je Iowa Riverside pánové...budoucí rodné město kapitána Jamese T. Kirka....ááá tak že nepřátelské území...paráda !!! Následuje jedna z těch dobrých scén, kdy po provokaci následuje bitva. Srandovní putování přátel Star Wars u kterého jsem se docela zasmál. Rozhodně to nenudí jako některé komedie. Ve filmu se mihne i Dany Trejo, Mlčenlivý Bob i Jay a sice ne přímo, ale připomeneme si i Harrisona Forda jako nejlepšího herce v Galaxii, alespoň v té naší....každý si musí zničit svou černou hvězdu....kdysi dávno.... ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

"Nobody calls Han Solo a bitch!" :D Skvele Star Wars odkazy, rovnako tak aj camea Billyho Dee Williamsa a Carrie Fisher ("I love you - I know"). Cim vacsim fanusikom serie ste, tym viac si Fanboys uzijete. Zaverecna hlaska je uz len ceresnickou na torte. 65% z objektivneho hladiska (z toho subjektivneho by to bolo viac). ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Niesom síce fanúšik Star Wars, ale Fanboys ma pobavili v dobrom slova zmysle... zišla sa tu slušná skupina ľudí, ktorých prevedenie nie je až tak marné. Aj keď sa do popredia pletie tragická zápletka, ktorá asi má dojať diváka... bral som to skôr "tragikomicky". Bavil som sa a Road Trip mi to vážne nepripomenulo, myslím, že Fanboys sú minimálne o triedu lepší... 6/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Dodatečně natočené záběry a scény z listopadu a prosince 2007 již nebyly režírovány původním režisérem Kylem Newmanem, ale Stevenem Brillem. (Caszidy)
  • Na bočních dveřích dodávky je nápis fanboys vyvedený a zrcadlově převrácený ve Star Wars abecedě Aurebesh. (Caszidy)
  • Původně měl hrát Harryho Knowlese Jorge Garcia, ale natáčení mu kolidovalo s natáčením seriálu Ztraceni a tak se role vzdal. Poté byla role nabídnuta Kevinu Smithovi, pro kterého již bylo vše připraveno, avšak závěrečné úpravy filmu Clerks II ho také přiměly projekt opustit. (Caszidy)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama