Reklama

Reklama

Pitva mimozemšťana

  • Velká Británie Alien Autopsy (více)
Trailer

Od režiséra Shameless a Phoenix Nights (Jonny Campbell) přichází pravda o jednom z největších podvodů v dějinách. Roku 1995 oběhl svět černobílý film, pořízený údajně během incidentu v americkém Roswellu v roce 1947, obsahující záběry pitvy mimozemské bytosti. Za jeho zveřejněním stáli dva kamarádi Ray (Declan Donnelly) a Gary (Ant McPartlin), kteří se okamžitě stali miláčky médií. Oba dva však skrývají mnohem větší tajemství. Co se s nimi stane, až bude pravda odhalena? Motivováno nejdiskutovanějším případem UFO z 2. července 1947 z města Roswellu v USA. Na obloze byl tehdy pozorován předmět ve tvaru disku a místní farmář prý poté našel na svém pozemku vzdáleném asi 110 km od Roswellu vrak létajícího talíře, avšak americká armáda dodnes celou záležitost kategoricky popírá a prohlašuje ji za výmysl senzacechtivých novinářů. Ovšem, co když lžou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Santek 

všechny recenze uživatele

Určitě to bylo svým způsobem zajímavé, ale vtipné vůbec. Podíval jsem se na to jen kvůli již zmíněnému dokumentu o pitvě mimozemšťana. Postrádá to větší spád a nějaký lepší moment překvapení. Děj filmu je nutné spíš přetrpět. To zakončení je taky dost tragické. Bylo by lepší to pojmout jako situační komedii, ale tohle bylo spíš jako film o filmu a ještě to vypadalo jako nějaký studentský debut mladého režiséra. Hlavní dvojka "herců" taky nebyla zrovna sympatická. Vůbec jsem jim nevěřil že by byli schopni toho to udělat. Vypadali jak dva rozmazlení maminčin synáčci a uplakánci. Dávam dvě za nápad netočit něco o tom tématu. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Alien Autopsy je veeelmi nenáročnej snímek, kterej vás sobotní odpoledne pobaví, ale nejedná se o nic závažného či světoborného. Zábavnej nápad, ale to je asi vše. Doporučuji ke shlédnutí, ale nic než průměr to není. Herci mi nepřišli tak pohodoví, jak to je napsané v některých komentářích, hlavně Ray je fakt nepříjemnej. Co se týče reálné stránky, tak ta mě zaujala, ale když se film snaží být komedie tak to vyznívá poněkud křečovitě. Jako by tvůrci nevěděli, co chtějí. Některé komediální pasáže jsou tak absurdní, že jsem se fakt smál - pokažené záběry na začátku natáčení, chůva se sladkostma atak, ale ke zbytku filmu se to nehodilo a naopak.. Oceňuju myšlenku znevážení "pravdy" v tom smyslu, že dnes se dá o máločem říct, že je to pravé...kdo ví, kde je ukrytá pravá Mona Lisa nebo korunovační klenoty:) ()

Reklama

alambert 

všechny recenze uživatele

Skutečně velmi kvalitní film o tom, jak je možné dělat z lidí blbce :-D. Vřele doporučuji!!! (Vadila mi jen jedna věc. To, že jako divák původně vlastně nevidíte originální nahrávku, takže nevíte jestli ti "tvůrci" kopírují původní film nebo jestli si to cucají z prstu. Prostě si myslím, že divák by měl vždycky vidět aspoň to co postavy, ne míň.) ()

cab 

všechny recenze uživatele

Nedochazi mi zdejsi nadseni z dokumentarne pojateho patrani po osudech dvou mladiku, kteri se udajne v roce 1995 dostali ke kopii filmu zachycujiciho pitvu mimozemstena ze 40. let minuleho stoleti. Jeho nasledne poskozeni je dovedlo k napadu natocit znovu zminenou pitvu a vydelat na ni penize. Jedine plus vidim, ze film se stava pro mnohe obohacujicim materialem o skutecne udalosti o ktere jsem nemel ani poneti. 40% ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Tá pitva mimozemšťana a babka ponúkajúca koláčiky priamo nad telom mimozemšťana ma dostala do kolien. Výborná nenáročná komédia, ktorej dávam väčšie hodnotenie aj kvôli odvahe poňať takúto podľa mňa veľmi vážnu tému ako takmer bláznivú komédiu :) Na jednorazovku určite výborné pobaví. Hviezda naviac za perfektnú hudbu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film je nakrútený podľa skutočných udalostí, kedy v roku 1995 bola údajná pitva mimozemšťana zverejnená britským hudobníkom a filmovým producentom Rayom Santillinym, ktorý tvrdil, že na videu je skutočný záznam pitvy mimozemšťana z havárie v Roswelli z roku 1947. Toto video sa stalo bestsellerom a bolo predmetom mnohých diskusií či dokumentárnych filmov. Santilli sa stal hviezdou a video mu prinieslo nemalý zisk. Dokonca aj známy ufológ Michael Hesemann si nechal film analyzovať a potvrdil jeho pravosť, ktorú však o pár rokov dementoval. Nakoniec v roku 2006 Santilli priznal, že video nie je autentické a že ide o podvrh. Napriek tomu trvá na tom, že niektoré časti vo filme sú pravé, odmietol však povedať, kde ich získal. (Piri)
  • V pasáži, která ukazuje různá místa, kde lidé sledují nahrávku s pitvou, je v titulku ukrajinský Kyjev mylně umístěn do Ruska. (skudiblik)

Reklama

Reklama