Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za normálních okolností by krásní, mladí a zelení manželé Shrekovi po odstranění zákeřné Kmotřičky víly a jejího nemožného syna Krasoně ve druhém pokračování animované komedie Shrek žili nerušeně a hlavně šťastně až do smrti. Vzhledem k tomu, že se stali protagonisty nejúspěšnějšího animovaného filmu všech dob, nemají na pohodu nárok. Dobrodružství, která si pro ně kreativní scenáristé vymysleli tentokrát, jsou ještě vypečenější, než ta, která oba zlobříci prožili doposud. Posuďte sami: Král Harold má nakahánku, a je proto jasné, že musí vládu v království Za sedmero horami někomu předat. Ještě jasnější je, že nástupcem trůnu se má stát manžel jeho nejjasnější dcery Fiony. Shrek se ale vyhlídkám na kralování brání tak intenzívně, že se raději rozhodne přemluvit Fionina bratrance, teenagera Artuše, aby si královskou korunu nasadil on. Nejdřív ho ale bude muset najít a udělat z něj chlapa. Zatímco Shrek, Oslík a Kocour v botách se vydávají na poměrně dobrodružnou expedici, osiřelá Fiona má úplně jiné starosti. Absence mužského elementu v království se rozhodne zneužít již jednou odpálkovaný Krasoň, který se chce za pomoci záporných pohádkových postav zmocnit vlády v zemi Za sedmero horami násilím. Fiona je ale především Zlobryně a až na druhém místě princezna, a proto se Krasoňovi a jeho zlé armádě postaví. Navíc není sama, v první linii s ní kromě královny Lilien kráčí i svůdné komando princezen (Sněhurka, Popelka, Růženka a další), které jsou odhodlány všechny své přednosti využít boji. Ve Shrekovi Třetím bude prostě pořádně veselo, a to jsme tu ještě nezmínili draslíky, roztomilé potomky Oslíka a Dračice, a jedno překvapení, které Fiona přede všemi tají. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (775)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Odpad si nechám na Shreka Dvacátéhosedmého. U Shreka Třetího přiznám, že jsem ho nedokoukal, protože jsem si vzpomněl, že jsem si koupil DVD Mladých pušek a nadšeně jsem ho bráchovi vypnul. Načež jsem byl zahlcen spamem o tom, jak jsem nemožný a hloupý, že se mi nelíbí Shrek! Nakonec jsem ho přesvědčil tím, že jsem mu dal kus čokolády a raději jsem za ním zamknul dveře, aby se nevracel. A tady otevřeně říkám: jsem nemožný a hloupý, protože se mi nelíbí Shrek!! How. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak ona je to pravda... Se Shrekem to ve třetí části opravdu začalo jít z kopce. A nejen s ním, ale s celou pohádkovou říší. Musím říct, že ze všech nápadů, s nimiž tvůrci tentokrát přišli, se mi opravdu líbily pouhopouhé dva: králův pohřeb a kocourův pohled v podání oslíka. Jinak ale veškerý humor zmizel stejně jako veškerá kouzelná atmosféra, zklamal mě i nablblý kouzelník Merlin, kterého daboval Eric Idle, o dětičkách a Artušovi ani nemluvě. Ach jo. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Další shrekovský příběh,vypravující o výpravě za Artušem (bratrancem Fiony), který by se měl stát králem Za sedmero horami po králi Haroldovy. Co se týče humoru, tak Shrek, oslík a ostatní opět nezklamali, ale příběhově se mi to zdá až moc přehnané a myslím si, že Shrek měl skončit s druhým dílem. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jedničku považuji za téměř bezchybnou, dvojka byla slabší, ale stejně tam byla velká spousta skvělých momentů, ale tohle už byla čistá nuda! Vtipných scén tam bylo opravdu málo a ani jednou jsem se nezasmál opravdu nahlas, jen jsem se občas uchychtl! Navíc všechno zábavné bylo vidět už v traileru! Kdyby alespoň místo vtipů byla pořádná akce, ale to ne, většinou to byly jen kecy, kecy, kecy! Velmi nepříjemné zklamání! 4/10 ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Ale tak, nebylo to zas tak hrozný. Samozřejmě, že je o mnoho horší než předchozí 2 filmy, ale i přesto jsem se tam párkrát zasmála, co mě fakt dostalo byla ta chůva "Dej sem dítě!" :D) a Růža usínající při každé příležitosti taky nebyla špatná. Dívat se na to dá, občas se u toho zasmějete, občas se chvíli nudíte, ale myslim, že 3* budou dostačující. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Jediný film ze série, který neukázal Fionu v její lidské podobě. Ačkoliv ve filmu Shrek: Zvonec a konec (2010) byla vidět pouze ve flashbacku. (Karlsberger)
  • Tým animátorů o 150 lidech strávil prací na filmu dohromady milion hodin. Výroba jedné scény trvala v závislosti na její délce 6 až 8 týdnů. Zhruba tři sekundy animace tudíž zabraly jednomu týmu týden práce. (imro)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. května 2007 ve Westwoodu v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

20.05.2007

Kdyby Mike Myers (ten komik, ne ten psychopat v bílé masce! ;-) tu a tam neposkytoval hlas tlustému zelenému ogrovi, svět by už pomalu zapomněl, že někdo takový kdysi svými filmy vydělával stovky… (více)

Reklama

Reklama