Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Před návštěvou tohoto pokračování v kině, jsem tušila, co mě nejspíše čeká. Přibylo hlavně krvavých scén, které již zde začaly pomalu utlačovat myšlenku a příběh, který vznikl v SAW. A tím tak zároveň tento díl postupně začal směřovat jen k dalším krvavým lázním s velkou absencí příběhu či charakterů. Což je hlavní důvod, kvůli kterému jsem se rozhodovala, zda udělit tři či čtyři hvězdičky. Velmi nápaditě jsou zpracovány pasti. Nejvíce mě zaujal rozhovor Jigsawa a policisty v podání Donnie Wahlberga. Saw 2 docela slušné pokračování, které rozhodně nedělá ostudu jedničce a poměrně zdařile na ni navazuje. S přibývajícími díly se však z originálního a strhujícího psychothrilleru začala vytvářet bezduchá komerční řetězová řežba pro mladé publikum, které je možná z této, již jednotvárné a upadající podívané, naprosto unesené. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle dobrý a originálni, tak já jsem asi totálně mimo. Příběh na nic. Postavy tak otravný, že bych je všechny zabil po pěti minutách. Pointa, darmo mluvit. Jednička měla atmosféru, byla napínavá a já si u ní málem okousal nehty až po ramena, ale u dvojky jsem se i přes kraťounkou stopáž hodně nudil. No na trojku jsem fakt zvědavej. Jestli se nestane zázrak, tak máme adepta na bottom 200. I když co to kecám. Tady tomu stejně zase bude plno lidí dávat pět, s tím, jak něco takovýho nečekali a jaká je to bomba. Houby bomba. Zase jsem jednou naletěl na přehnaný hodnocení. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Nesympatické, nezajímavé postavy (s výjimkou charizmatického záporáka, který dostává mnohem víc prostoru, než minule, kdy nám byl tajen), výživné pasti, nudný děj sestávající z pobíhání po baráku, hádání se a lezení do pastí jako dobytek na porážku, béčkové zvraty, zelené filtříky, odkazy na jedničku a samozřejmě závěrečná hudební vysvětlovačka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No druhej dil no, takze je tu vseho vic, ale kvalita tim spis klesla. Jednak tu je uz vic lidi, ktery navic muzou volne behat po baraku, tudiz krapet klesa atmosfera, navic se vsichni chovaj jak idioti a zraneni si zpusobujou sami. Ale pasti jsou dostatecne originalni a po pouziti je vysledek vzdy dostatecne krvavej. Herci opet nic extra a vysvetleni motivu vraha taky neni moc dostatecny. Navic se tu zbytecne moc keca a zbytecne moc prostoru je venovany krimi casti. A zaverecnej zvrat je sice zajimavej, na druhou stranu je ale videt, ze tu je ciste kuli moznosti dalsiho pokracovani. Jako plus ale povazuju, ze se hezky navaze a dovysvetli udalosti prvniho dilu a ze to tim padem nepusobi jako zbytecnej dil. No celkove je to slusne napinavy, ale opet sem se nebal a precejen to uz je slabsi nez prvni dil, takze jen 3*. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

A zvrtlo se to (viz můj koment k jedničce). Na podívání to jistě je, ale dá se říct, že na podívání je cokoliv, takže to až taková lichotka není. Vlastně je to remake jedničky, co si budeme nalhávat. Jak zápletka, tak pokračování, tak konec. Všecko je to jen přemalovaný jinou barvou, ale jinak je to o tomtéž a nudnější. A konec je zase opět šokantní jen pro šok. Důvod vraha mi přišel víc než podivnej víc než v jedničce. Navíc někdy od chvíle, kdy se tam probrali, jsem si říkal, kterej z nich je ten, co sleduje a pomáhá autorovi. No, nespletl jsem se a ani vám se to nestane (vám, kdo jste to ještě náhodou neviděli, což v naší společnosti trpící na spektáklovitost není ve věku 18-30 téměř možné), vám se to nestane, kdož u toho budete trochu přemýšlet. A ta scéna se stříkačkama (jako i mnoho jiných scén) mě spíš rozesmála, než cokoliv jinýho. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Celý film byl natočený za 25 dnů v jedné budově. (imro)
  • Ve chvíli, kdy zajatci odhalí ve sklepě figurínu s nápisem OBI, následuje na tento nápis několik záběrů a v každém z nich je nůž, který tento nápis drží, zapíchnutý někde jinde. Jednou nad jménem OBI, jednou vpravo, jednou v písmenu B. (Marrty3)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama