Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejhorší Saw. Pořád je to ucházející zábava, ale... Na příště doporučuju konečně opustit tenhle jeden velký příběh, už mi dělá problém pochopit jak se to čím dál víc prolíná a zamotává, jen mlhavě jsem si teď vzpomínal, o co vlastně šlo ve čtyřce. Přijde mi, že v tomhle bodě už je rozvíjení toho jednoho děje celkem sebedestruktivní záležitost. A bude čím dál víc... No takže pustit se do novýho a zachovat jen ten základní koncept, aby to pořád bylo SAW. Malinko to tím osvěžit. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, kterou jsem od pátého pokračování Saw neočekával, se stala. Saw V je lepší než díl předchozí, sice ne o moc, ale na průměrné hodnocení to stačí. Důmyslnost pastí prvních dvou dílů je ta tam, scénář už si hraje spíše na kočičku s pejskem kterak vařili dort, zůstává jen násilí, stále stejní herci a stále stejní lidé u kormidla s koryty přeplněnými penězi. Jedna z mála změn (ano, kamera, střih i hudba jsou stále stejně okoukané) se udála na režisérské židli, poznat to však nejde. Vzhledem k tomu, že první scénu točil Bousman a zbytek Hackl, a já nenašel jediný rozdíl, tak je něco špatně. Na druhou stranu jsem se docela bavil a jednou jsem opravdu oči od obrazovky odvrátil (plnění nádoby krví), jinak jsem neměl problém u filmu večeřet (zdravím Rentona). S trochou nadsázky mohu říci, že od šestky očekávám minimálně stejnou zábavu, cesta ke zlepšení tu je a to nám dokázala právě pětka. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Oficiálně se z filmové série filmů Saw stává filmový seriál. Neznalost předchozích dílů může být pro diváka fatální - nepochopí tak vůbec pachtění detektiva za "tajemným" následovníkem Jigsawa. Technicky je to totožné s předchozím dílem, tudíž žádná invence, co se týče například kamery či střihu. Ano, je to snad ještě více vykonstruovanější, než všechny předchozí díly (člověk A jde vždy cestou B a v místnosti C si pustí kazetu D určenou právě jemu - vždy hezky s oslovením). Navíc nechápu, jak může být někdo, kdo o případu něco ví, tak hloupý. Musí přece vidět / vědět, že Jigsaw (nebo jeho následovník), na kazetách nelže, tudíž poslouchat jeho příkazy = přežít. Ale nebudu spoilerovat.. Jinak je ale páté pokračování zmáknuto o stupínek lépe, než jeho předchůdce, a proto dávám hezký průměr. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Doposavad se mi každý díl Saw líbil, ale s tímhle už nemůže být člověk úplně spokojený, ani kdyby stokrát chtěl. Je dost možný, že jsem plno věcí nepochopil (neboť je to celé neskutečně zmatečně poskládaný sled scén, které se odehrávají v různých časech, Strahm a Hoffman jsou si za šera hodně podobní, chování té uvězněné zprvu-pětice se pochopit nedá), ale z toho, co jsem zachytil, soudím následující. A) Saw 5 má v podstatě tři dějové linie, které se různě proplétají mezi sebou navzájem, ale i s dějem minulých epizod. B) První linie se zabývá tím, jak se detektiv Hoffman dostal k pozici Jigsawova nástupce. Divák je tedy nucen sledovat velmi otravné flashbacky, které nic zajímavého nepřináší, nýbrž jenom zbytečně pitvají už dávno uzavřené zápletky. A přitom by se dala Hoffmanova role v předchozích událostech vyjevit jedním krátkým, v přítomnosti se odehrávajícím dialogem (nebo monologem). C) Druhá linie jako jediná posouvá děj trochu kupředu. Sledujeme v ní přeživšího agenta Strahma, který podniká soukromé vyšetřování proti Hoffmanovi, protože tuší, že v tom taky jede. Tahle část děje přímo neuvěřitelně spoléhá na náhodu (popřípadě na vševědoucnost vybraných aktérů), což téměř znemožňuje, aby si přemýšlející bytosti tenhle film užily. No a její vyústění mělo být nejspíš klasickou sawovskou šokující pointou, avšak bohužel - tentokrát jsem na konci poprvé překvapený nebyl. D) Třetí linie mohla být nejzajímavější - dočkáme se místností s nastraženými pastmi a pětice uvězněných lidí. Bohužel na tuto linii nezbývá moc času (přednost dostala otravná linie první) a chování postav postrádá logiku takovým způsobem, že jsem měl potíže uvěřit, že to tvůrci tentokrát myslí vážně. Takže se z ní nakonec stala jenom taková smutná připomínka časů minulých, u které je pro její zjevnou podobnost s konceptem Saw II nápadně vidět kvalitativní sešup. Čekal jsem tu alespoň nějakou zajímavou pointu - přehlídnul jsem ji, anebo tu fakt žádná není? Zkrátka Saw 5 je pro mne zklamáním. Dávám tři hvězdy - je to celkem dobře řemeslně odvedená práce, kterou sráží scénář. Propřístě bych jej tedy raději svěřil někomu schopnějšímu, protože potenciál tu stále je veliký - jak lze vidět z poslední, sakra působivé (leč nepřekvapivé) scény. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

musím říct, že na 5 díl jsem se kouknul už pouze z nostalgie k prvním dvou dílům této série. Po prvních dvou výborných dílech, přišla naprosto zbytečná 3-ka a ještě horší 4 - ka a já jsem šel na 5 díl takříkajíc " z povinnosti" . O to víc jsem byl mile překvapen. Saw 5 totiž není jen bezduchá vyvražďovačka, ale má i "silný" příběh. Tvůrci se rozhodli vrátit zpět do minulosti a podali nám, co vše předcházelo věcem následujícím. Vše samozřejmě propojeno (jak už to u téhle série bývá) s přítomností, aby vše gradovalo v závěrečném " finále" . Celkově musím říct, že jsem nebyl zklamán a vím, že se sejdeme u 6-ky :o) Dávám poctivých 65%! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama