Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je dokonalým příkladem filmového paradoxu. Pokud by vám totiž někdo jen odvyprávěl, o čem že tento čtvrtý díl Star Trek série je, tak byste pravděpodobně řekli, že to nemusíte vidět, protože v tom zní zoufalost, že neuměli vymyslet nic lepšího, i když mají celý vesmír, ze kterého můžou brát a stovky nevyužitých a zajímavých postav o kterých by mohli vyprávět a oni nám chtějí podsouvat ekologickou agitku. Jenže, ten paradox je v tom, že jakmile se na tenhle film podíváte, tak pravděpodobně změníte názor. The Voyage Home je nejvtipnější film z celé série a to v dobrém slova smyslu. Nesmějete se, protože je vám trapně z vtipů či herců, ale proto, že ty vtipy jsou povedené a situace, do kterých se naši hrdinové dostávají, jsou taky zajímavě využité. A dokonce ani ta agitka není hloupá a dává smysl, když se nad tím opravdu zamyslíte. Plný počet nedám z jediného důvodu a to, že mám raději Star Trek ve vesmíru, než na Zemi a i přes všechny komplimenty, které jsem tomuto filmu právě složil, to není snímek na plný počet. 80 %. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Otvorene povedané... neznášam takýto druh filmov: Vesmírna loď. Potrebujeme veľryby. Vráťme sa v čase a hľadajme veľryby. Toto srátka nie je sci-fi. Chce to byť akoby paródia, ale takmer vôbec to nie je vtipné. Ako hodinová epizody ANDROMEDY by sa tomu čo-to dalo odpustiť, ale ako serózny film z univerza ST je to bieda. Natočené to nie je zle, aj hudba a triky sú slušné, ale čo z toho, keď celý film je trápny... ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám nedůvěru ke sci-fi, kdy z budoucnosti přiletí do přítomnosti. Většinou je příčinou takové časové pouti nedostatečný rozpočet. Zde to ale klaplo nad očekávání dobře a neměl jsem pocit, že bych byl nějak ochuzen. K fenoménu Star Trek zde přibyl humor a musím říct, že to zafungovalo. Konfrontace budoucnosti s přítomností funguje. Krom toho je zde nezpochybnitelný ekologický aspekt, jež nelze smést ze stolu s tím, že je to agitka. Problém s vymřením velryb je reálný a verlybáři jsou skutečný lidský póvl. Lovit druh až k jeho vyhynutí není logické - tato replika je asi tou nejlepší z celého filmu a je i po letech strašně moc výstižná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvnich cca 40 minut to je regulerni Star Trek, film navazuje primo na predchozi dil, posadka se vraci domu a zjistuje, ze je Zeme v prdeli. Zadny vtipky, nic, proste vazne a docela temne natoceny. Jenze pak se dej presune do 20. stoleti na Zemi a tady zacne nepretrzitej sled scenek na tema zmatena posadka versus 20. stoleti. Ne, ze bych se nebavil, videt znamy postavy, jak se bezradne motaj po ulicich, je vetsinou sranda a povede se nemalo paradnich forku a hlasek, ale precejen to pak uz je zbytecne dlouhy a clovek by uz zase rad videl nakej ten vesmirnej souboj. To, ze tu je jakysi ekologicky podtext je ale uplne jedno, to vubec nevadi, nastesti. Co se tyce hercu, prislo mi, ze jsou oproti minulymu dilu vic ve forme a triky jsou naopak oproti minulymu dilu lehoucce slabsi. Ale Nimoy uz si rezii ochmatal a ma to pevne v rukach. Takze urcite jeden z nejzabavnejsich Star Trek filmu, ale urcite ne nejlepsi nebo nejakcnejsi a podobne. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Guessing is not in my nature. Spock chladne a solí hlášky, Kirk se rozohňuje a v příjemně osmdesátkovém duchu toká s bioložkou a Star Trek získává inspiraci a s ní naštěstí i kvalitu. Paradoxně ale tam, kde málem taxikář přejede admirála, z Čechova dělají špióna a McCoy nadává doktorům. To všechno dává dohromady nejlepší díl, ale zároveň nutí přemýšlet, jestli lze podobně nápaditý výlet kvalitativně zopakovat. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Překážkou v natáčení byla náhlá smrt šéfa společnosti Paramount Charlese Bluhdorna, čímž se zpozdilo více projektů Paramountu. Leonard Nimoy spolu s Harveym Bennettem si dokázali naklonit i nové vedení, a tak práce mohla brzy pokračovat. (WolfR)
  • Trikové efekty opět zajišťovala společnost Industrial Light and Magic. Zobrazené velryby ve filmu jsou jen modely. (WolfR)
  • Pieseň "I Hate You", ktorú počúva pankáč v autobuse, je od skupiny Edge of Etiquette. Kapela spolu fungovala jeden a pol dňa, potom sa rozpadla. Bola zložená z členov zvukového štábu, jej lídrom a spevákom bol Kirk Thatcher, ktorý si aj zahral už zmieneného pankáča. (tiradentes)

Reklama

Reklama