Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružství začíná, když neidentifikovaný mimozemský vetřelec zničí flotilu klingonských křižníků. Kapitán James T. Kirk se hrdinně vrací do čela nově ztransformované lodi U.S.S. Enterprise, kde převezme velení. Toto dobrodružství odstartovalo jednu z nejdéle běžících filmových franšíz všech dob s hereckým obsazením původní série Star Trek, včetně Williama Shatnera, Leonarda Nimoye, DeForesta Kelleyho, George Takeie, Nichelle Nichols, Waltera Koeniga a Jamese Doohana. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (303)

anais 

všechny recenze uživatele

První filmový Star trek ještě nepůsobí tak rozmáchle jako jeho epičtí následovníci, spíš jako větší televizní epizoda (kterou měl původně být). Je to jak v kulisách, tak v příběhu, který se nehemží mimozemšťany a není moc akční. Nefunguje ani ve smyslu TOS (The original series), které jsou z dnešního pohledu vtipné. První film je oproti nim nudný a zdlouhavý, je znát že seriálově ploché postavy na celovečerák zatím nestačili. Pnutí mezi Kirkem, Spockem a McCoyem tu je, ale zatím mu chybí podkreslení stárnutím a zkušeností. Podivná je i postava Willarda Deckera, která měla v případě neúčasti Williama Shatnera na dalších pokračováních nahradit kapitána Kirka – taková nemastná neslaná osoba to je! Asi nejkrásnější scénou je dlouhé přibližování kapitána Kirka k Enterpise – ty vlhké oči, ta hudba! Ale na celý film to nevystačí. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

STAR TREK MEETS SPACE ODYSSEY. Poctivá space opera s dobrou zápletkou a výtečnou pointou i závěrem. Je to sice zbytečně dlouhé a roztahané, ale děj je sympaticky hutný a seriózní, dlouhé fetišistické velkolepé obrazové kompozice mi vlastně vůbec nevadily (hlavně díky nim je znát rozpočet a přišly mi dost opojné) a parádní Goldsmithova hudba to táhne hodně nahoru. Především kvůli vyústění pro mě o chlup lepší než mírně přeceňovaný KHANŮV HNĚV. 70 % ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Negativní reakce na první Star Trek Film nejsou fér. Je totiž narozdíl od svých následovníků i předchůdců dost výjimečný svým vyzněním a nabízí konečně také jakýsi myšlenkový přesah, který by měl být vlastní každé pořádné science fiction a já se skoro nebráním přirovnání prvního Star Treku k Vesmírné odysee, i když po ní pokukává jen po očku. Je tu výborná pointa, kterou jsem sice frajersky odhadnul už dávno před odhalením, ale i tak zapůsobí. Navíc je tu první zjevení jednoho z nejlepších hudebních témat filmové historie. Pokud bych bral hudební souboj mezi celým Star Trekem a Star Wars, tak to sice Jerry před Johnem jasně prohraje, ale hlavní téma má Star Trek podle mě lepší. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Úžasné....Charaktér seriálu i pozdějších filmú šel zde trošku stranou a někdo to určitě nepřekousne ..ale kdo si dokáže vychutnat pomalu plynoucí, vizuálně až hypnotické sci-fi s myšlenkou, která není vycucaná z prstu (a její váhu něják nesrazí ani stáří filmu)-ten bude u tohodle StarTrekovského klenotu slintat blahem...90% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (32)

  • Planeta Vulkán je ve skutečnosti Yellowstonský národní park. (Mr.Critic)
  • Robert Wise bol k natáčaniu tohto filmu presvedčený svojou ženou, ktorá bola obrovská fanúšička pôvodného seriálu Star Trek (1966). (Nekrofil)
  • Prvý film v histórii kinematografie, pre ktorý sa kompletný mix a master zvuku robili na digitálnej platforme. Keďže však v tej dobe neexistoval digitálny formát zvuku pre kiná, kópie boli distribuované v štandardnom analógovom Dolby Stereo A. (BlueNeon81)

Související novinky

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

08.02.2022

Ve věku 79 let opustil filmový svět mistr speciálních efektů, vynálezce, filmový režisér a producent Douglas Trumbull. Informaci médiím předala jeho dcera Amy. Uznávaný hollywoodský tvůrce, který má… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama